Social Icons

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η νύφη… το έσκασε; (!)

Από την Χριστίνα Αλαμάνου

Όσο πλησιάζουμε πιο κοντά στη μεγάλη ημέρα του πριγκιπικού γάμου, τόσο περισσότερο διαβάζουμε δημοσιεύματα από τον διεθνή τύπο που θα έχουν σχέση με το βασιλικό ζεύγος.  

Σύμφωνα λοιπόν με ένα άρθρο του γαλλικού εβδομαδιαίου περιοδικού "L'Express" , δημοσίευσε στη ιστοσελίδα του την πληροφορία ότι η  Charlene Wittstock έφτασε την περασμένη εβδομάδα (Σάββατο) στο αεροδρόμιο της Νίκαιας με εισιτήριο χωρίς επιστροφή προκειμένου να ταξιδέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα της τη Νότια Αφρική καθώς πληροφορήθηκε κάτι παραπάνω από αυτά που ήδη γνωρίζει,  για το παρελθόν του πρίγκιπα  Αλβέρτου.

Και ενώ όλα τα Μέσα ασχολούνται με τις λεπτομέρειες της τελετής, του στολισμού και της λίστας με τους καλεσμένους, το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό έφερε τα πάνω κάτω στο Πριγκιπάτο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, χρειάστηκε "τεράστια προσπάθεια" από τον ίδιο τον πρίγκιπα Αλβέρτο και ανθρώπους του παλατιού  ώστε να πειστεί η 33χρονη νύφη να μη ‘’ξεφύγει ".

Οι ισχυρισμοί είναι "παντελώς αναληθείς" ισχυρίστηκε ο δικηγόρος των μελλόνυμφων Thierry Lacoste συμπληρώνοντας στη εφημερίδα "Le Figaro",  που έδωσε συνέντευξη  ότι : "Πρόκειται για καθαρή τρέλα. Τα πάντα είναι ένα ψέμα" ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει ότι έχει ήδη κινήσει νομικές διαδικασίες ενάντια στην "L'Express".

Ο 53χρονος γιος του πρίγκιπα Ρενιέ και της Γκρέις Κέλι μεθαύριο θα τελέσει τον πρώτο επίσημο γάμο του με την 33χρονη μέλλουσα νύφη και Ολυμπιονίκη κολύμβησης Σαρλίν Γούιστοκ. 

Είναι ώρα να μάθετε…τι τρελαίνει τους άνδρες;


Από την Ζηνοβία. 

Πέντε πράγματα! Όσα και τα δάχτυλα σας, είναι οι κανόνες που θα πρέπει να ακολουθείτε προκειμένου να τραβήξετε όχι μόνο τα βλέμματα των ανδρών αλλά και τους ίδιους. Δεν είναι πολλά για αυτό σας συστήνω να τα θυμάστε!

 

 

Νύχια με ωραίο μανικιούρ

Το ισχυρό όπλο στην αγάπη είναι το χέρι της γυναίκας. Είναι ένα από τα στοιχεία του γυναικείου σώματος που προκαλεί την ερωτική έλξη. Τα χέρια της γυναίκας παίζουν μεγάλο ρόλο στο ερωτικό παιχνίδι.







Σέξι φουστανάκια

Συνήθως το καλοκαίρι είναι η εποχή στην οποία οι άνδρες τρελαίνονται από την σεξαπίλ, που βρίσκεται παντού γύρω μας. Το χειμώνα επίσης οι γυναίκες φορούν φόρεμα, όμως το σώμα τους κρύβεται κάτω από πολλά ρούχα.
Το καλοκαιρινό σέξι φόρεμα και ο τρυφερός αέρας, που παίζει μαζί του προκαλούν σεξουαλικές φαντασίες στον μέσο άνδρα. Τα κοντά φουστανάκια έχουν την ίδια επίδραση, όμως το φόρεμα είναι πιο προκλητικό.

Υγρά & ζουμερά χείλη

Δεν είναι αναγκαίο το έντονο χρώμα στα χείλη με κραγιόν κάθε τρεις και μια. Φροντίστε μόνο τα χείλη να φαίνονται μονίμως υγρά…με λιπ γκλός ή βάλσαμο χειλιών ώστε να φαίνονται ζουμερά.


Βαθύ…ντεκολτέ

Είναι κάτι που προκαλεί τρελά τους άνδρες. Το μυστικό στον υπαινιγμό είναι στο φούλ. Το συγκεκριμένο μέρος του γυναικείου σώματος προκαλεί πολύ τον ενδιαφέρον του αντιθέτου φύλου. Το μέγεθος του στήθους δεν έχει σημασία αρκεί να διαλέξουμε τον κατάλληλο σουτιέν.

 

Κορμί γεμάτο σταγόνες
Μόλις έχετε βγει από τη θάλασσα και κάθεστε στη πετσέτα σας ενώ η μυρωδιά του αντηλιακού σας ταξιδεύει… διακρίνετε ότι τα βλέμματα των ανδρών είναι στραμμένα επάνω σας; Μην αυταπατάστε, δεν είναι μόνο το λυγερό κορμάκι σας με τις τέλειες αναλογίες και το βαθύ εξωτικό μαύρισμα, είναι και κάτι άλλο που δεν λειτουργεί μόνο στη παραλία.  Τα βρεγμένα μαλλιά και οι σταγόνες στο κορμί σας ερεθίζουν πολύ τους άνδρες.


 

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Φιλετάκι μοσχαράκι WELLINGTON

Ένα πιάτο φτιαγμένο από μια άλλη εποχή προς τιμή του Άγγλου στρατάρχη Wellington με ένα τέτοιο τρόπο που το φαγητό να μην χρειάζεται πολύ κόπο αλλά τρόπο.

Ο λόγος  για ένα μοσχαρίσιο ή βοδινό φιλέτο που φτιάχνεται  αλειμμένο με σάλτσα μανιταριών , φουα γρά και τυλιγμένο σφολιάτα που την έχουμε αλείψει με βούτυρο. Τα υλικά που σας παραθέτουμε είναι υπολογισμένα για 6 άτομα.


Υλικά

2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας
1 ½ κιλό  μοσχαρίσιο ή βοδινό φιλέτο
150 γραμμάρια    bloc de foie gras
2 κρεμμυδάκια φρέσκα τριμμένα στον τρίφτη
1 φλιτζάνι  του τσαγιού φρέσκο βούτυρο
500 γραμμάρια μανιτάρια άγρια κατά προτίμηση, αλλά αν δεν βρείτε τουλάχιστον 2 ειδών καλλιεργημένα  όπως champignon de paris, πλερώτους, πορτο μπέλο
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση


Ψιλοκόβετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ένα τηγάνι μαζί με το μισό βούτυρο και σβήνουμε με το λευκό κρασί. 
Ρίχνετε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνετε. Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά σε ήπια φωτιά και να στεγνώσει εντελώς το τηγάνι. Τα βάζετε σε πιατέλα και αφήνετε να περιμένουν.
Σοτάρετε το φιλέτο σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά παντού και να σκουρύνει.
Το αλατοπιπερώνετε και το ακουμπάτε σε πιατέλα να σουρώσει τα υγρά του.

Παίρνετε το 1 φύλλο της σφολιάτας και το απλώνετε σε λεία επιφάνεια. Το αλείφετε με το φουα γκρα αφήνοντας 2 δάκτυλα κενά σε όλη την περιφέρεια του φύλλου. Επάνω στο φουα γκρα απλώνετε τα μανιτάρια.
Στο κέντρο του φύλλου και επάνω στα μανιτάρια τοποθετείτε το φιλέτο ολόκληρο. Τυλίγετε το φιλέτο με τη σφολιάτα δημιουργώντας ένα ρολό, βρέχοντας τις άκρες με λίγο νεράκι για να κολλήσουν. Βάζετε το φιλέτο μέσα σε ένα ταψί με την ένωση της σφολιάτας προς τα κάτω να μην φαίνεται. Με το 2ο φύλλο σφολιάτας και με τη βοήθεια ενός πολύ κοφτερού μαχαιριού κόβετε λεπτές λωρίδες και διακοσμείτε το ρολό τοποθετώντας τες επάνω του διαγωνίως σαν μπακλαβαδάκια..

Ψήνετε στους 180 βαθμούς για ½ ώρα με το ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε ακόμα ½ ώρα μέχρι να ροδίσει και να γίνει χρυσή η σφολιάτα. Το αφήνετε να χλιαρέψει και με τη βοήθεια ενός πολύ κοφτερού μαχαιριού το κόβετε σε φέτες πάχους 1 εκατοστού.
Το σερβίρετε στα πιάτα γαρνίροντάς το με κάστανα γλασέ ή λεπτοκομμένες πατατούλες φούρνου.

Tips: Ταιριάζει απόλυτα με κρασί Βουργουνδίας!  

Από την Contessa

ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ" ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σήμερα και αύριο δύο εξαιρετικές παραστάσεις!
Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη μπορεί να φαίνεται η πιο αθυρόστομη κωμωδία του, με την πιο ανοιχτόκαρδη αμεσότητα των όρων, κι όμως δεν μπορεί γι’ αυτό να χαρακτηριστεί για ανήθικη. Τουναντίον είναι ένα υπέροχο μάθημα πατριωτισμού και ανθρωπιάς. Είναι θερμό κήρυγμα ειρήνης κι αδέρφωσης μεταξύ των Ελλήνων - και παραπέρα μεταξύ όλων των λαών της γης..
Μολονότι ο μύθος είναι πλάσμα της φαντασίας εξωπραγματικό κι απίθανο, η πορεία του συντελείται με την πιο αβίαστη φυσικότητα κι αληθοφάνεια. Η ψυχολογία των ηρώων, οι λόγοι τους και τα έργα τους δεν έχουνε τίποτα το αδικαιολόγητο. Ο Αριστοφάνης, όσο κανένας άλλος ποιητής του παλιού καιρού, γνώρισε κι απόδωσε με πολλή σοφία και τέχνη την ψυχή των γυναικών του λαού - των νοικοκυράδων.
Η «Λυσιστράτη» από την άποψη της συνθετικής τελειότητας και της ισορροπίας μέσων και σκοπού μπορεί να σταθεί δίπλα στο σοφόκλειο δράμα. Η σκηνή του όρκου των γυναικών, του ερωτικού παιχνιδιού Μυρρίνης - Κινησία, της λιποψυχίας των αντάρτισσων και στο τέλος η θαυμαστή νουθεσία της Λυσιστράτης προς τους εμπόλεμους Αθηναίους και Σπαρτιάτες, είναι από τα πιο αριστουργηματικά κατορθώματα του δημιουργικού Λόγου.
Διανομή
Λυσιστράτη: Θύμιος Καρακατσάνης
Μυρίνη: Βασίλης Τσιβιλίκας
Κλεονίκη: Βάσια Τριφύλλη
Κινησίας: Γιώργος Παρτσαλάκης
Πρόβουλος: ο Γιώργος Κωνστανίνου
Και Λαμπιτώ ο Κώστας Βουτσάς

Συντελεστές
Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρη
Σκηνοθεσία: Θύμιου Καρακατσάνη
Moυσική: Γιάννη Μαρκόπουλου
Σκηνικά - Κοστούμια: Ρένας Γεωργιάδου
Χορογραφίες: Δημήτρη Παπάζογλου
Φωτισμοί: Ηλίας Βακάκης
Διεύθυνση: Λόφος Προφήτη Ηλία Τηλέφωνο: 210 4194520
Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011, ώρες: 21:00
Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011, ώρες: 21:00
Προπώληση εισιτηρίων:
• Ελευθερίου Βενιζέλου 27, Πειραιάς (ισόγειο) ώρες: 09:30 - 13:30, Δευτέρα - Παρασκευή
• Βεάκειο Θέατρο (την ήμερα των παραστάσεων)

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ… ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ κ. Μυρσίνη Λοΐζου.

Ανοιχτή επιστολή προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου έστειλε η κόρη του αείμνηστου συνθέτη Μάνου Λοΐζου, κ. Μυρσίνη Λοΐζου. Στην επιστολή της αυτή δηλώνει ότι απαγορεύει στο εξής να ακούγεται το τραγούδι  ‘’ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΗΛΙΕ’’ ως ύμνος για το ΠΑΣΟΚ.

Όπως ή ίδια αναφέρει στην επιστολή της το συγκεκριμένο τραγούδι καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου λαού, για δημοκρατία και ελευθερία. Εσείς όμως, συνεχίζει η κ.Μυρσίνη Λοίζου, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος. Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα».

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό, και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

» Κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής: Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν. Αφού αυτός ο λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες.

» Τα δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο
fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.

» Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το 'Καλημέρα Ήλιε' στις κομματικές σας συγκεντρώσεις. Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι. Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.

» Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου λαού, για δημοκρατία και ελευθερία. Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος. Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα. Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου. Επειδή όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε.

» Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας. Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει».

Μυρσίνη Λοΐζου

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Τι ρούχα θα χωρέσει η βαλίτσα των διακοπών μας;


Ιούνιος  ίσον ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού. Όνειρα και σχέδια για εξορμήσεις μπαίνουν σε πρώτο πλάνο, όταν έρχονται εκείνα τα γλυκά απογεύματα που η πολλή ζέστη καταλαγιάζει, τα χρώματα του ουρανού βάφονται με καραμελέ αποχρώσεις και δροσίζεστε απολαμβάνοντας ένα παγωμένο τσάι στη βεράντα του σπιτιού σας. 







Που θα πάτε; πως θα πάτε ; με ποιον η με ποιους θα πάτε; Είναι ερωτήματα που βασανίζουν τη σκέψη σας. Όμως, το μεγάλο πρόβλημα που μονίμως σας πονοκεφαλιάζει και πρέπει να το λύσετε  εξ αρχής είναι… τι θα βάλετε μέσα στο μεγάλο βάσανο που λέγεται ΒΑΛΙΤΣΑ!


Dont panic! Οι  απανταχού fashionistes ψήφισαν για φέτος.
Διαβάστε με προσοχή αυτά που σας προτείνω σε ό,τι αφορά την ένδυση, υπόδηση και το φτιάξιμο της βαλίτσας θα σας φανεί παιχνίδι.



First of all!
Ρομαντισμός, αισιοδοξία, έντονα χρώματα, και κοριτσίστικη διάθεση είναι τα νέα trends που κυριαρχούν στις συλλογές των πιο διάσημων σχεδιαστών.
Δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε για να τα αποκτήσετε. Μια μικρή βόλτα στη συνοικιακή αγορά σας θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση να νιώθετε και να είστε μέσα στη μόδα. 

Οι φαρδιές φούστες είναι must:
Για απογευματινό περίπατο ή εξόρμηση σε μπαράκια.
Είτε κοντή είτε μακριά, η  φαρδιά φούστα είναι το νέο trend .
Ανεξαρτήτως χρώματος και σχεδίου, φιγουράρει σε όλες τις πασαρέλες και μας έρχεται από τη δεκαετία του ΄70, κάνοντας δυναμική είσοδο.
Μην διστάσετε να τη συνδυάσετε με στενά τοπάκια. Τop of the Top, οι φούστες φάκελοι!



Ψηλοκάβαλα φαρδιά παντελόνια:
Για απογευματινό περίπατο ή επίσκεψη σε αρχαιολογικά μουσεία.
Είναι αέρινα, ανετότατα και το σημαντικότερο είναι ότι κρύβουν τις ατέλειες. Στυλ από τη δεκαετία του ΄70 μπορείτε να αγοράσετε ένα σε τολμηρό έντονο χρώμα και συνδυάστε  με ψηλοτάκουνα πέδιλα ή πλατφόρμες.
Θα δείχνετε ψηλότερη και τα πόδια σας να δείχνουν μακρύτερα.

Σορτσάκια η σέξυ πρόταση
Για βραδινή έξοδο σε νησί και ποτάκι.  
Στο χρηματιστήριο της μόδας τα σορτς έχουν παντοτινή αξία.
Σε χρώματα χακί, καφέ, λευκό και μαύρο θα εντυπωσιάσετε. Ψηλοκάβαλα ή χαμηλοκάβαλα , στενά ή φαρδιά, μακριά ή κοντά  είναι all time classics.
Οι σχεδιαστές τα προτείνουν σε συνδυασμό πάντα με ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Αέρινα μάξι φορέματα: Από το πρωί έως το βράδυ. 
Τα μάξι φορέματα προσδίδουν μια αέρινη φιγούρα. Είναι ένα ρούχο που δεν πρέπει να απουσιάζει από τη βαλίτσα σας αφού σας βγάζει πάντα από τη δύσκολη θέση και συνδυάζεται εύκολα με κάποιο εντυπωσιακό κολιέ ή ένα ζευγάρι κρίκους σκουλαρίκια. Τολμήστε να τα συνδυάσετε με δερμάτινες σαγιονάρες ωστόσο και με πλατφόρμες ή πέδιλα θα είναι εντυπωσιακά.  

Tips:
Φορέματα με δαντέλα έχουν την τιμητική τους για glamorous εμφανίσεις. 

Οι ρίγες φέτος  έχουν πρωταγωνιστήσει σε όλες τις μεγάλες πασαρέλες και φορέθηκαν από πολύ νωρίς την Άνοιξη από τις celebritiesΣε λαμπερές μεταλλικές αποχρώσεις  ή σε μίνιμαλ chic ασπρόμαυρες ρίγες, σε ναυτικό ύφος ή πιο funky με έντονα χρώματα, μας αρέσουν για το φετινό καλοκαίρι. 

Μπλούζες ή φουστανάκια που τελειώνουν με κρόσσια και συνδυάστε με  πολύχρωμες πλατφόρμες ή μονόχρωμες σε πολύ έντονα χρώματα.  

Έντονα χρώματα για αυτό το καλοκαίρι σε όλα τα αξεσουάρ ,  Λευκό, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, φούξια και μπλε

Από την Contessa

Πουλήθηκε φόρεμα της Diana για 800.000 δολάρια!


Μια ξεχωριστή βραδινή τουαλέτα, σχεδιασμένη από τον Victor Edelstein, πουλήθηκε προ ημερών στο Toronto's Design Exchange για 800.000 δολάρια Καναδά,  δηλαδή περίπου 574.000 Ευρώ αλλά άγνωστο παραμένει ποιος έχει πλέον στη κατοχή του αυτό το σπάνιο δημιούργημα υψηλής ραπτικής.

Το ιστορικό midnight- blue,  βελούδινο φόρεμα φτιαγμένο από μετάξι σχεδιασμένο  με πλατιές τιράντες που έπεφταν χαλαρά στους ώμους και το εντυπωσιακό μπαλού στρίφωμα,  το φόρεσε η πριγκίπισσα Diana σε εορταστικό δείπνο που παρατέθηκε το 1985 στο Λευκό Οίκο. Με αυτό το φόρεμα μάλιστα χόρεψε εκείνο το βράδυ με τον Τζόν Τραβόλτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από την πώληση, τη προηγούμενη  Πέμπτη το βράδυ, ο οίκος δημοπρασιών Waddington , είχε αναφέρει ότι  η εκτιμώμενη τιμή πώλησης του φορέματος θα είναι μεταξύ 800.000 δολάρια έως  και 1 εκατομμύριο δολάρια Καναδά.

H  αντιπρόεδρος της επιχειρηματικής ανάπτυξης για τον οίκο δημοπρασιών Waddington, Stephen Ranger,  ισχυρίστηκε ότι θα χρειαστεί κάποιες μέρες για να φτιάξει έναν τελικό κατάλογο με τα 14 φορέματα της πριγκίπισσας Diana που πωλούνται από τη συλλογή.  

Από την Contessa

Αυτοκίνητα… από κούνια, για βασιλικούς γάμους!



Μπορεί ο Πρίγκιπας William οδηγώντας μια open Aston Martin Volante να πέρασε  την αγαπημένη του Kate Midleton στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ , σε ένα άλλο όμως βασιλικό γάμο που θα γίνει στις στις 2 Ιουλίου, το επιλεγμένο όχημα θα προσφέρει θέα το γαλάζιο ουρανό του Μονακού.



Η προσαρμοσμένη Lexus LS600h L Landaulet - ένας γενικός όρος που παραδοσιακά αναφέρεται σε ένα αμάξωμα που διαθέτει μια ανοιχτή οροφή μόνο για τους πίσω επιβάτες , θα μεταφέρει στη Γαλλική Ριβιέρα , τη Γαληνοτάτη Υψηλότητα τον Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό και τη νύφη  Charlene Wittstock.

Σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε η Toyota, η μητρική της Lexus, η μετατροπή του υβριδικό σεντάν διήρκεσε 2.000 ώρες, μια εργασία ολοκληρώθηκε με μηχανικούς της Lexus  . Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του στη κατασκευή είναι μια μονοκόμματη, διαφανής οροφή  που εκτείνεται έως το πορτμπαγκάζ.



Από την Contessa

Η Πριγκίπισσα της καρδιάς του βράβευσε την Ιρλανδική Φρουρά.


Η Kathryn Middleton,  δούκισσα του Cambridge,  παρευρέθηκε στην απονομή των μεταλλίων στα μέλη της Ιρλανδικής Φρουράς, που επέστρεψαν από την αποστολή τους από το Αφγανιστάν. Η βράβευση έγινε στους στρατώνες της Victoria Windsor. 


Τις καλύτερες των εντυπώσεων άφησε στη  πρώτη της στρατιωτική υποχρέωση στο πλευρό του άντρα της η Kate Middleton. Η Δούκισσα του Cambridge,  φορούσε μπλε ταγέρ με ασορτί ρεντίγκοτα navy military style που ταίριαζε με το χαριτωμένο καπέλο της. Στο πέτο της είχε καρφιτσωμένο το χρυσό ιρλανδικό τριφύλλι ενώ συνομίλησε με όλους σχεδόν τους στρατιώτες, με τον καθένα ξεχωριστά,  πριν παραδώσει  τα μετάλλια τους.

o O 
O Δούκας και η Δούκισσα του Cambridge πήραν πολλές πρωτιές από την τελετή βράβευσης. Ήταν η πρώτη φορά Prince William επισκέφθηκε  το σύνταγμα του αφότου έγινε  συνταγματάρχης, και η πρώτη φορά που η Catherine μοίρασε μετάλλια στο προσωπικό του στρατού. 
Όπως επίσης και ως βασιλικό ζεύγος ήταν η  πρώτη φορά που επισκεφθήκαν στρατιωτική μονάδα.

Περίπου 400 Ιρλανδοί Φρουροί έλαβαν τα μετάλλια κατά τη διάρκεια της τελετής ενώ ο Πρίγκιπας William μίλησε για το πόσο υπερήφανος συνταγματάρχης νιώθει απέναντι σε αυτό το ηρωικό στράτευμα εκφράζοντας συγχρόνως και τα συναισθήματά του  για τις θυσίες των στρατιωτών.

Από την Contessa

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Που είναι ο ποιμένας οεο ;;;Απο τον Γιάννη Αλαμάνο









Η αλήθεια είναι ότι σαν άλλος Τειρεσίας είχα οραματιστεί την ημέρα που θα έγραφα αυτό το άρθρο. Εκείνο που δεν γνώριζα ήταν το πόσο χρόνο θα έπρεπε να δώσω προκειμένου να δω ή να διαβάσω κάποια αντίδραση της ημών εκκλησίας για όλα αυτά που έχουν βγάλει τους Έλληνες στους δρόμους.
Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής περίμενα παρέμβαση του Ποιμένα περισσότερο για τα στημένα παιχνίδια του ποδοσφαίρου και τον βόθρο στον οποίο έχουν βουλιάξει τον βασιλιά των σπορ παρά για την οικονομική κατάσταση της χώρα;.

Η επίσημη ανακοίνωση της εκκλησίας βέβαια όσον αφορά την κρίση που διανύουμε ήρθε έστω και καθυστερημένα γιατί έπρεπε να έρθει.
Βλέπετε σαν σύγχρονη επιχείρηση-οργανισμός η εκκλησία έχει και γραφείου τύπου οπότε αλίμονο αν ξεχνούσαν η απλώς απέφευγαν να βγάλουν ανακοίνωση.
Το τραγελαφικό είναι ότι επειδή καθυστέρησαν πολύ αναλώθηκαν σε προχειρότητες και έβγαλαν μια ανακοίνωση που μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει. Γέλιο και θλίψη.
Οι μισοί από τους ποιμένες έσπευσαν να αντιταχθούν στην ανακοίνωση και οι άλλοι μισοί να τους κατηγορήσουν. Και οι δύο πλευρές βασίστηκαν πάνω σε εύσχημα επιχειρήματα αλλά εξίσου βλακώδη.
Και τώρα μια ερώτηση προς εσάς.
Ποιος πραγματικά πιστεύει πως ο οργανισμός που πριν από μερικούς μήνες ακόμα διακοίνωνε δια μέσου των εκπροσώπων του, ότι οποιαδήποτε φορολογία στην εκκλησία θα κλονίσει το κοινωνικό της έργο, θα έπαιρνε σήμερα σαφή θέση;
Γιατί η κυρία Διαμαντοπούλου ζητά τον οβολό της εκκλησίας ,και από εμάς δεν μπαίνει καν στην λογική να τον απαιτήσει παρά  απλά τον παίρνει;
Πότε θα γίνει τελικά αυτή η φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας αν δεν γίνει και τώρα;
Τα ερωτήματα θα μπορούσαν να ξεχειλίσουν αυτές τις γραμμές αλλά θα ήταν ούτως ή άλλως απλά ρητορικά.
Για να  αντιλειφθείται  το πόσο μοιάζουν αυτοί οι δύο οργανισμοί, αυτός της κυβέρνησης και αυτός της εκκλησίας θα τρέξουμε ένα λογικό όσο και σοφιστικό συμπέρασμα.
Όταν θα μας πει η εκκλησία πως απέκτησε αυτή την τεράστια ακίνητη περιουσία τότε θα μας πει και η κυβέρνηση ποιος έκλεψε αυτά τα τεράστια ποσά από τα δημόσια ταμεία και από τις τσέπες του ελληνικού λαού.
Και θα πρέπει όλοι αυτοί να είναι σίγουροι για ένα και μόνο. Το dna του έλληνα δεν περιέχει την λήθη.

Όσο κάτω εκεί στο Σύνταγμα δεν βλέπουμε ψηφοφόρους και κομματικές σημαίες, δεν θα δούμε και σταυρούς, λάβαρα ή εικόνες της παναγίας με γονυπετής του κρατόντες  να παρακαλούν για ένα θαύμα.
Το θείο ο Έλληνας το έχει μέσα του και ας προσπαθούν μανιωδώς να μας πείσουν για το αντίθετο.
Τέλος θα πρέπει να δώσουμε ένα πόντο στον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο που μας είχε φορτώσει με ανέκδοτα…..Κάτι ήξερε εκείνος.

Η φαντασίωση της ημέρας είναι να αφήσουν ελεύθερο τον Αχιλλέα Μπέο και να στείλουν τον ίδιο να εισπράξει τους φόρους της εκκλησίας.
Και η πρώτη θύρα που θα γκρεμίσει…..γιατί αυτός δεν χτυπάει να είναι εκείνη του Ζακύνθου Χρυσόστομου……

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Mαζί στο Πρωινό Moυ… και του χρόνου!


Έλαβε τέλος στο Mega το θρίλερ για το «Πρωινό Mou» αφού οι πλευρές συζήτησαν και συμφώνησαν σε όλα: Γιώργος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά θα συνεχίσουν και την επόμενη σεζόν να παρουσιάζουν την πρωινή εκπομπή στο κανάλι της Μεσογείων.


Την Παρασκευή, το «Πρωινό Mou» ρίχνει τίτλους τέλους, ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά θα ευχηθούν από το πλατό τους στους τηλεθεατές καλό καλοκαίρι ανανεώνοντας το ραντεβού τους για  Σεπτέμβρη.

Τρισάγιο και από στον Α. Παπανδρέου




Συμπληρώνονται σήμερα 15 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.  Η  Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου  τέλεσε σήμερα νωρίς το πρωί το αντίστοιχο τρισάγιο μετά από το τρισάγιο που έκαναν τα τέκνα του εκλιπόντος. 

Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου,  εξέφρασε τα παράπονά της μιλώντας στην εκπομπή «Πολύ Μπλα-Μπλα σε απευθείας  σύνδεση από το ‘’Πρώτο Νεκροταφείο’’ για τον τρόπο με τον οποίο τιμήθηκε η μνήμη του ιστορικού ηγέτη στην συμπλήρωση των 15 ετών από τον θάνατό του. Η ίδια απέδωσε το συγκεκριμένο γεγονός στη λαϊκή δυσαρέσκεια για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

«Αυτή η κυβέρνηση φροντίζει η Ελλάδα να μην ανήκει στους Έλληνες... Δεν ήταν αυτά τα οράματά του σε καμία περίπτωση» υποστήριξε ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι ‘’ εάν ο Α. Παπανδρέου ζούσε σήμερα  δεν θα επέτρεπε στο ΔΝΤ να μπει στην Ελλάδα!’’

Η ίδια δήλωσε ότι πιστεύει ότι είναι ένα κομμάτι της ιστορίας  συμπληρώνοντας ακόμη για τον ιστορικό ρόλο της δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Μια νέα κυρία Γκριμάλντι στο παλάτι!

Από την Χριστίνα Αλαμάνου



Μετά τη μυθική είσοδο στο παλάτι των Μενεγάσκων μιας μοναδικής Οσκαρικής ηθοποιού στις 18 Απριλίου 1956, το 2011 στις 2 Ιουλίου θα πατήσει το κόκκινο χαλί του παλατιού μια Ολυμπιονίκης.

Η γοητευτική και επιτυχημένη ηθοποιός Γκρέις Κέλι έγραψε μόνη της το καλύτερο σενάριο μιας κοινής θνητής που έγινε πριγκίπισσα, ενσαρκώνοντας όχι στη μεγάλη οθόνη αλλά στην ίδια της τη ζωή ένα παραμύθι που το μοιραίο έφερε ένα άσχημο τέλος.


Γεννημένη στις 12 Νοεμβρίου του 1929 στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβανία, κόρης μιας εύπορης οικογένειας με τον πατέρα της, τρεις φορές ολυμπιονίκη στην κωπηλασία, να είναι ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος ενώ η μητέρα της δίδασκε φυσική αγωγή στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανία. Το όνειρό της ήταν να σταδιοδρομήσει στο χώρο του θεάτρου. Στο χώρο του κινηματογράφου μπήκε πολύ νέα και η πρώτη ταινία που της άνοιξε το δρόμο για την επιτυχία ήταν “το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές”.

Η Σαρλίν Ουίτστοκ  γεννιέται στις 25 Ιανουαρίου του 1978 στη Ζιμπάμπουε της Ν. Αφρικής . Ο πατέρας της, διευθυντής πωλήσεων και η μητέρα της, προπονήτρια κολύμβησης, τη στρέφουν από μικρή στον αθλητισμό. Στα 8 της η Σαρλίν ξεκινάει μαθήματα κολύμβησης. Με πολύ πείσμα και θέληση καταφέρνει να γίνει μια πολύ καλή αθλήτρια με αμέτρητα βραβεία και διακρίσεις, μεταξύ αυτών και τον τίτλο της Ολυμπιονίκου.

Το 1955 και ενώ η 26χρονη Γκρέις Κέλι βρισκόταν στις Κάνες για την προβολή της ταινίας ‘’Χωριατοπούλα’’ που της χάρισε το Οσκαρ Α' γυναικείου ρόλου, γνωρίστηκε με τον 32χρονο πρίγκιπα Ρενιέ Γ του Μονακό, ο οποίος την προσκάλεσε στο παλάτι του για μια σειρά αναμνηστικών φωτογραφιών! Επιστρέφοντας στην Αμερική, η πανέμορφη και ταλαντούχα Κέλι κράτησε επικοινωνία με τον πρίγκιπα, ενώ της προτάθηκε να ενσαρκώσει τον ρόλο της πριγκίπισσας για την ταινία The Swan (1956), Ο Κύκνος, με συμπρωταγωνιστή τον Άλεκ Γκίνες. Ο τίτλος και ρόλος ήταν σαν προφητεία για το μέλλον, καθώς μετά το τέλος των γυρισμάτων της ταινίας, ο πρίγκηπας Ρενιέ της έκανε πρόταση γάμου.





Το 2000 η όμορφη Σαρλίν επισκέπτεται το Μονακό για να πάρει μέρος σε αγώνες με τα χρώματα της χώρας της, της Νότιας Αφρικής. Εκεί είναι η πρώτη φορά που γνωρίζει τον Αλβέρτο. Το φλερτ ξεκινάει, αλλά δεν προχωράει.


Ο πρίγκιπας Ρενιέ είχε μεταβεί στις ΗΠΑ το Δεκέμβρη του 1956 και οι φήμες έλεγαν ότι σκοπός του ταξιδιού του ήταν η αναζήτηση συζύγου. Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα όταν ο Ρενιέ γνώρισε την οικογένεια της Γκρέις Κέλι, της μέλλουσας κυρίας Γκριμάλντι. Στην τριήμερη διαμονή του στο σπίτι της δημοφιλούς ηθοποιού, έγινε η πρόταση γάμου, η αποδοχή της, ο αρραβώνας και η προετοιμασία για το γάμο του αιώνα. Ο πρίγκηπας Ρενιέ της πρόσφερε ένα μυθικής αξίας δαχτυλίδι πάνω στο οποίο έλαμπε ένα διαμάντι 12 καρατίων και με αυτό επισημοποιούσε τη σχέση τους και το οποίο η Γκρέις Κέλι δεν αποχωρίστηκε ποτέ.

Τον Δεκέμβριο του 2005, ένας κοινός γνωστός της Σαρλίν και του Αλβέρτου τους φέρνει ξανά σε επαφή. Ο πρίγκιπας ενθουσιάζεται για άλλη μία φορά και αποφασίζει να κάνει το πρώτο βήμα. Της ζητάει να τον συνοδέψει στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τορίνο. Οι φήμες για σχέση μεταξύ τους, που ήδη κάνουν τον γύρο του κόσμου, επιβεβαιώνονται καθώς ο φακός των παπαράτσι τους εντοπίζει για πρώτη φορά μαζί. Στις 10 Φεβρουαρίου του 2006 η Σαρλίν αποφασίζει να μετακομίσει στο πριγκιπάτο. Οι βασιλικοί τρόποι της, η ομορφιά και η φυσική ευγένεια της κάνουν εντύπωση στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Η Γκρέης Κέλλυ και ο πρίγκιπας Ρενιές  παντρεύονται με πολιτικό γάμο στις 18 Απριλίου 1956 ,αργότερα ακολούθησε και θρησκευτικός, όπου η Γκρέις γοήτευσε τους πάντες με το υπέροχο δαντελένιο νυφικό της με τα δεκάδες λευκά μικροσκοπικά στρογγυλά κουμπιά πάνω στο εφαρμοστό μπούστο, με τελείωμα στο λαιμό το στρογγυλό γιακά και τη φαρδιά φούστα που έμεινε στην ιστορία της υψηλής ραπτικής.  
Το εκπληκτικό νυφικό της σχεδίασε η ενδυματολόγος του κινηματογράφου Helen Rose και ήταν δώρο για τον γάμο της –καθώς και όλη της η γκαρνταρόμπα- από τα στούντιο ΜGM με τα οποία συνεργαζόταν η ηθοποιός. Ολόκληρο το Μονακό, 3.000 άτομα, ήταν καλεσμένο στην τελετή και για να τιμήσει το βασιλικό ζεύγος . Ένα ακόμα δώρο που έμεινε στην ιστορία προς το νιόπαντρο ζευγάρι ήταν του Αριστοτέλη Ωνάση. Ενα πολυτελές γιωτ 48 μέτρων με το όνομα «Deo Juvante», δηλαδή «Με την βοήθεια του Θεού» βρισκόταν στο λιμάνι του Μονακό προς τιμή του πριγκιπικού ζευγαριού.

Η Σαρλίν για χάρη του Αλβέρτου μαθαίνει γαλλικά και πλέον έχει βάλει στο μπαούλο  τα παλιά καθημερινά της ρούχα,  τζιν &  t shirt , και ασχολείται με τη μόδα όπως αρμόζει σε μια μέλλουσα πριγκίπισσα.  Η υψηλή ραπτική χαρακτηρίζει πια τις περισσότερες εμφανίσεις της. Φορώντας υπέροχες και εντυπωσιακές τουαλέτες διάσημων σχεδιαστών, η μέλλουσα πριγκίπισσα των Μονεγάσκων φωτογραφήθηκε στα ίδια σημεία του παλατιού που είχε φωτογραφηθεί αρκετά χρόνια πριν και η Γκρέις Κέλι, την ημέρα του γάμου της. Μια από τις καλές της φίλες είναι η ανιψιά του Τζόρτζιο Αρμάνι, Ρομπέρτα Αρμάνι, την οποία η Σαρλίν εμπιστεύεται στα θέματα μόδας. 
Σε ό,τι αφορά τον γάμο της με τον Αλβέρτο θεωρείτε ο 2ος γάμος της χρονιάς και αναμένεται ότι το Πριγκιπάτο θα ζήσει μοναδικές και ένδοξες στιγμές του παρελθόντος.

Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν να δουν τη Σαρλίν ντυμένη νύφη.
Η σύγκριση με την Γκρέης Κέλλυ είναι αναπόφευκτη καθώς και η Κέιτ Μίντλετον, πλέον Δούκισσα του Κέμπριτζ , πέρασε από αυτό το crash test  καθώς στο δικό της γάμο συγκρίθηκε με τη θρυλική μορφή της Lady D.  

Ως πριγκίπισσα η Γκρέις ξεχώρισε και έλαμψε καθώς διακρίθηκε για τη διαχρονική  κομψότητα, το μοναδικό στυλ της και την αιώνια  θηλυκότητα. Από το γάμο της με τον Ρενιέ απέκτησαν τρία παιδιά την Καρολίνα, τον Αλβέρτο και τη Στεφανί.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 1982 συνέβη το μοιραίο δυστύχημα με το αυτοκίνητο που της στοίχισε τη ζωή με συνοδηγό την κόρη της Στεφανί.  Το Πριγκιπάτο του Μονακό βυθίστηκε στο πένθος.  Ο πρίγκηπας Ρενιέ, μετά το χαμό της λατρεμένης Γκρέις δεν προχώρησε σε δεύτερο γάμο, παρότι κατά καιρούς συνδέθηκε με γοητευτικές εκπροσώπους της διεθνούς αριστοκρατίας.

Οι Μονεγάσκοι έχουν δεχτεί με ενθουσιασμό τον γάμο του πρίγκιπα Αλβέρτου με την αγαπημένη του Σαρλίν Ουίτστοκ ενώ όλοι ελπίζουν πως ο λαμπερός γάμος θα ξορκίσει την κατάρα που ‘’κυνηγούσε’’  για αιώνες τους Γκριμάλντι.