Social Icons

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Λάκης Λαζόπουλος και ....Αλ τσαντίρι Muppet Show!


Aπο την Contessa,

Με αφορμή τη νέα πολυαναμενόμενη ταινία της Disney, «The Muppets», που θα βγει από την Πέμπτη στους κινηματογράφους, μια σημαντική προσωπικότητα από κάθε χώρα στην οποία θα προβληθεί η ταινία καλείται να είναι το νέο μέλος αυτού του  θιάσου και να γίνει  ο ίδιος ένα …Muppet!

Ο δημοφιλής Έλληνας δημιουργός, Λάκης Λαζόπουλος,  οπαδός και ο ίδιος των «Muppets», δάνεισε την εμφάνισή του σε ένα Muppet που σχεδιάστηκε ειδικά για την περίσταση και ετοιμάζεται να τινάξει στα ύψη και το κινηματογραφικό box office


Το ντεμπούτο του Muppet με τη μορφή του Λάκη Λαζόπουλου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ενώ χθες στην εκπομπή «Ελένη» προβλήθηκαν για πρώτη φορά τα teaser της εκπομπής, τα οποία είναι εμπνευσμένα από τα «Muppets».

Η ταινία «The Muppets» έσπασε τα ρεκόρ εισπράξεων στο αμερικανικό box-office, ενώ ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, που την ανακήρυξαν ως μία από τις πιο διασκεδαστικές ταινίες της χρονιάς.

Το ίδιο αναμένεται να γίνει και στην Ελλάδα, αφού δεν είναι λίγοι οι φαν του Κέρμιτ και της υπόλοιπης παρέας που μεγάλωσε γενιές και γενιές.







Πηγή: Espressonews.gr

Ένα παλιό χαρτονόμισμα …






Από την Χριστίνα Αλαμάνου

Τι παράξενο!
Το κείμενο το είχα γράψει πριν ένα χρόνο περίπου,  σε ένα blog που είχαμε συνεταιρικά με ένα φιλεναδάκι –συνάδελφο .

Σήμερα το πρωί  το διάβασα κατά τύχη, είχαμε το μνημόσυνο της Λίτσας και πάνω που έπινα τον καφέ και  μασουλούσα το παξιμάδι… θυμήθηκα!

Διαβάζοντάς το ξανά,  ανακάλυψα ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα…ή μάλλον έχει αλλάξει;
Ίσως όμως και να  άλλαξε κάτι…Ο κος Τάκης, ο ξυλουργός , πέθανε και αυτός...!
 Τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο…Το μόνο βέβαια που μπορώ να γράψω με σιγουριά είναι ότι όπως τα βλέπω τα πράγματα, όλο και πλησιάζει η στιγμή …που  θα το χρησιμοποιήσω αυτό το πεντακοσάρικο που με έχει στοιχειώσει  !



Τι έχει αλλάξει στη καθημερινότητα μου τον τελευταίο μήνα;
Και όμως κάτι έχει αλλάξει, δεν είναι τίποτα όπως παλιά, ούτε καν όπως τον προηγούμενο μήνα.

Καθημερινά εδώ και ένα μήνα το κινητό μου τηλέφωνο κουδουνίζει σαν τρελό.
Όμως δεν απαντώ πλέον σε κλίσεις που δεν αναγνωρίζω, είτε αυτές έχουν αριθμό,  είτε δείχνουν ότι αυτός που με καλεί είναι άγνωστος.
Σβήνω κάθε εισερχόμενο μήνυμα  της κλήσης και του υπαλλήλου της εισπρακτικής εταιρίας που με καλεί και επιμένει-επιμένει- επιμένει…. Και εγώ τον αγνοώ-τον αγνοώ-αγνοώ…..  


Δεν ακούω τα ηχητικά μηνύματα που μου αφήνουν  στο τηλεφωνητή μου, γιατί πολύ απλά γνωρίζω  εκ των προτέρων τι θα ακούσω, οπότε γιατί να το συζητάμε; 
Έκοψα το πότισμα στη βεράντα.  Τα λουλούδια τα λυπάμαι αλλά λυπάμαι και τα λεφτά που θα δώσω στην ΕΥΔΑΠ. Έχω τραβήξει όλες τις γλάστρες από τη μια πλευρά του μπαλκονιού και έχω σηκώσει την τέντα. Κάθε τέσσερις μέρες παρακαλώ το Θεό να βρέξει για να ποτιστούν οι τριανταφυλλιές και οι φρέζες που θα ανθίσουν σε ένα μήνα. Είναι κρίμα να χάσω τόσες φρέζες είναι και διπλές!

Κάθε πρωί η Λίτσα, η συνταξιούχος νοσοκόμα που μένει στο ισόγειο και είναι ο φύλακας άγγελος της πολυκατοικίας,  όταν ακούει το ασανσέρ να κατεβαίνει ανοίγει τη πόρτα του σπιτιού της. Ξέρει ότι είμαι εγώ και μετά από τη καλημέρα της,  μου χαρίζει τους φακέλους αλληλογραφίας που αρνούμαι πεισματικά να πάρω από την είσοδο. Μετά με σταυρώνει. Με ρωτάει αν άνθισαν οι φρέζες μου που τόσο της αρέσουν και μου εύχεται καλό δρόμο και εγώ της λέω με παράπονο….γιατί ρε Λίτσα?

Στην αρχή πετάω τους φακέλους εδώ εκεί.
Τις δύσκολες ημέρες δεν ανοίγω φακέλους αλληλογραφίας Τραπεζών, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, λογαριασμούς τηλεφώνων , ειδοποιήσεις από την Εφορία, αναποδογυρίζω τα κοινόχρηστα και τις λίστες απαραίτητων αγορών σε σούπερ μάρκετ , ονόματα φίλων που με έχουν δανείσει και ραντεβού μου σε γιατρούς….   Ο πάγκος γεμίζει στοίβες χαρτιών και εγώ καπνίζω μισό τσιγάρο κοιτώντας τα.

Δίνω υπόσχεση στον εαυτό μου ότι σίγουρα και  θα τα ανοίξω σε λιγότερο από μια ώρα. Όταν ξαναπερνάω από το πάγκο, περνάω συχνά γιατί είναι στο κέντρο περίπου του σπιτιού μου,  το μάτι μου πέφτει πάνω τους, τα κοιτάζω λοξά, ευθεία, ξανά λοξά , ενώ υπόσχομαι ξανά ότι  σε λίγο, ίσως σε δύο ώρες , μπορεί και το απόγευμα πίνοντας τον καφέ μου να τα ανοίξω. Μετά πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται και την εκδοχή ‘’ δεν βαριέσαι και αύριο μέρα είναι….ίσως βρω και ενάμισι ευρώ να αγοράσω  ένα φακελάκι ελληνικό καφέ Λουμίδη, αυτόν ,  με τον παπαγάλο.

Στον ταχυδρόμο δεν ανοίγω πια. Σύνταξη δεν περιμένω από τώρα. Και να περίμενα μήπως και θα την έπαιρνα; 
Οταν πέσει στην αντίληψη μου εκείνο το πράσινο χαρτάκι από τα ΕΛΤΑ με την ένδειξη ‘’ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ’’ κοκκινίζω, βέβαια τσεκάρω  στα γρήγορα ξανά και ξανά μήπως έχω κανένα άγνωστο συγγενή στην Αμερική που μπορεί να μου άφησε καμιά κληρονομιά και αφού παίρνω ξανά  την επιβεβαίωση από τη μητέρα ότι στην οικογένεια δεν είχαμε μεταναστευτικό ρεύμα, λέω κάτι από μέσα μου, δεν θα το γράψω, το τσαλακώνω στα χέρια μου, το κάνω μπαλάκι και το πετάω αμέσως στο καλάθι των αχρήστων ή στον γείτονα απέναντι που καπνίζει στο μπαλκόνι και έκλεισε και  το κύκλωμα στο Ιντερνετ και δεν έχω από πού αλλού να κλέψω....

Καπνίζω το μισό τσιγάρο μου. 
Το άλλο μισό το κάπνισα το πρωί. Όπως πάμε πακέτο θα ξαναπάρω κατά την 25η Μαρτίου , αφού κοινωνήσω και πάρω διπλό αντίδωρο για να γευτώ το ψωμί που σίγουρα δεν μπορώ να αγοράσω εδώ και καιρό.

Η μόνη ηλεκτρική συσκευή που συνήθως είναι αναμμένη στο σπίτι μου είναι η τηλεόραση.
Οι λάμπες δεν ανάβουν. Τις χρησιμοποιώ μόνο όταν μπαίνω στο σπίτι για να ελέγξω αν έχω ακόμα ρεύμα και δεν μου το έχει κόψει ακόμα κάποιος υπάλληλος  απο τη  ΔΕΗ….μετά τις σβήνω αμέσως.  Κυκλοφορώ με κεριά , πείθοντας  τον εαυτό μου ότι η ρομαντική ατμόσφαιρα είναι αξεπέραστη…..

Επειδή έχω ξεμείνει από ξύλα για το τζάκι και τα δένδρα της γειτονιάς μου πρόλαβαν και τα κούρεψαν, πήρα προχθές κάτι μικρά καδρόνια από το γειτονικό ξυλουργείο. Είπα ψέματα στο κο Τάκη τον Ξυλουργό ότι θέλω να κάνω κάτι κατασκευές που είδα σε ένα περιοδικό. Έκανε πολύ κρύο εκείνη την ημέρα,  τα ψέματα έβγαιναν πιο εύκολα.
Γύρισα σπίτι. Τα έβαλα στο τζάκι  και μαζί τους έκαψα και 5 τηλεφωνικούς καταλόγους - Χρυσούς Οδηγούς παρακαλώ!  που είχε μαζέψει η μητέρα μου και έκαναν πολύ ωραία φλόγα και έτσι έβγαλα το απόγευμά μου.  Αει στο καλό…τι να τους κάνω τους τηλεφωνικούς καταλόγους; Σάμπως έχουμε λεφτά να πάρουμε κανένα τηλέφωνο;

Παίζω τον Τομ και Τζέρυ με την διαχειρίστρια. Αναβαίνει αυτή από τις σκάλες,  κατεβαίνω εγώ με το ασανσέρ. Ανεβαίνει με το ασανσέρ, κατεβαίνω από τις σκάλες και η Λίτσα με παρακολουθεί…300 ευρώ ήρθαν γιατί έκανε αύξηση αποθεματικού. Και ποιος σου είπε κυρία μου, τέτοιες εποχές να κάνεις αύξηση στο αποθεματικό; Φοβήθηκες μήπως σου καταγγείλει καμιά συλλογική σύμβαση;

Βγαίνοντας από το σπίτι μου, έκανα πάντα το σταυρό μου, μια φορά, κάθε πρωί για να μπω  στο αυτοκίνητο και να πάω στη δουλειά μου.  Τον τελευταίο μήνα τον κάνω τρεις. Εκτός από την ευχή να έχω καλή ημέρα και καλό δρόμο, εύχομαι να μου φτάσει η βενζίνη να επιστρέψω στο σπίτι μου, να πάρει αμέσως μπροστά το κάρο μου και να μη θέλει καινούργια μπαταρία ή λάστιχα ή παραφλού ή οτιδήποτε άλλο βρε αδελφέ γιατί μηχανικός αυτοκινήτων δεν είμαι και ό,τι και να θέλει το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να πληρώσω,  και εγώ,  δεν έχω μια!

Έκοψα και τα 20 ή τα 30 λεπτά φιλοδώρημα στον Αχμέτ.
Ο Αχμέτ είναι ένας Πακιστανός, που μου έπλενε το τζάμι του μπαμπρίζ με ένα πλατύ χαμόγελο κάθε πρωί. Προχθές σταμάτησα στο φανάρι και τον ρώτησα πετώντας του στα γρήγορα μια ψόφια καλημέρα, πόσα αυτοκίνητα την ημέρα περνούν από αυτόν το δρόμο .  Ο Αχμέτ μου απάντησε με χαμόγελο… ''αμέτρητα'' μου είπε… και τον ρωτάω ξανά, στρίβοντας και άλλο το μαχαίρι στη πληγή μου, ''εσύ του λόγου σου  από πόσα αυτοκίνητα παίρνεις λεφτά κάθε μέρα;''  
''Μπορεί και από 100 , μπορεί και από 150...''  απάντησε με το ίδιο χαμόγελο ενώ τον κοιτούσα κεραυνοβολημένη.
Υπολόγισα στα γρήγορα ότι ο Αχμέτ όχι μόνο ''καθαρίζει'' παραπάνω από εμένα αλλά τα παίρνει... ζεστά και μετρητά! και χωρίς απεργίες.

Οι τροχονόμοι είναι ένα καθημερινό άγχος μου εδώ και ένα μήνα.
Τη στήνουν πάντα έξω από τα ΚΤΕΛ και εγώ περνάω αναγκαστικά καθημερινά από εκεί για να έρθω στο Μπουρνάζι, στη γνωστή φωλιά του κούκου. Ο τροχονόμος δεν ξέρει τίποτα για τη δουλειά μου, για μια εταιρία που κινδυνεύει παίζοντας  καθημερινά τη Ρώσικη ρουλέτα. Εγώ  οφείλω να τον ενημερώσω, και να πω τη ιστορία από την αρχή , να τον πείσω για τις καλές μου προθέσεις,  να του εξηγήσω ότι πράγματα στη ζωή μου είναι πλέον δύσκολα,  όχι γιατί δεν έχω δουλειά, αλλά γιατί έχω δουλειά.

Όση ώρα  θα κάνω ιστορική και οικονομική ανάλυση,  όλο και κάτι θα βρει να μου κόψει στη τελική ταρίφα της κλήσης. Είτε για απλήρωτη κάρτα καυσαερίων, ίσως για ΚΤΕΟ, μάλλον για την ασφάλεια που έχω την εντύπωση  ότι έχει λήξει , μπορεί και για κάτι απλό, για το χαρτάκι του σήματος που δεν το έχω κολλήσει γιατί κυριολεκτικά βαριέμαι και τέλος πάντων αρνούμαι να μάθω πως το κολλάνε έτσι ανάποδα και στην όποια δική μου  προσπάθεια,  μονίμως μπερδεύεται ανάμεσα στα δάχτυλα μου.
Για να μην ξεχνιόμαστε,  το χαρτί της κλίσης θα προστεθεί και αυτό  πάνω στη στοίβα των χαρτιών στο πάγκο, αλλά δεν με νοιάζει πλέον. 

Ένα δεν θα πω στον τροχονόμο.
Δεν θα πω για τον πατέρα μου,  που κόντευα να τον χάσω εξαιτίας ενός σοβαρού εγκεφαλικού επεισοδίου. Δεν θα του το πω αυτό. Όπως και δεν θα του αναφέρω ότι δεν είχα να πληρώσω στα ΚΤΕΛ ούτε 80 Ευρώ για μια θέση με επιστροφή προκειμένου να πάω να τον δω στο χωριό. Εκεί θα σταματήσω,  γιατί αυτό είναι κατάντια…..

Ο φύλακας άγγελος, η Λίτσα, πέθανε προχθές. Δεν πρόλαβα να της δώσω ούτε την πρώτη φρέζα της Άνοιξης. Δεν μπόρεσα να πάω στη κηδεία της γιατί δεν θα μου έφτανε η βενζίνη. Τις φρέζες όμως της πότισα σήμερα και μετά του Ευαγγελισμού και την επέτειο της επανάστασης του 21 θα πάω να της αφήσω ένα μπουκέτο. 

Σήμερα που γράφω,  όλη η περιούσια μου είναι μόλις 12 ευρώ στο πορτοφόλι και 2 Ευρώ στο λογαριασμό τραπέζης, που δε θα μπορέσω να τα πάρω ποτέ.

Αααα ξέχασα και το σημαντικότερο, έχω και ένα πεντακοσάρικο, όχι ευρώ…αλλά από τα άλλα…
Είναι ένα παλιό χαρτονόμισμα δραχμών… αυτό, με αποτυπωμένη τη φάτσα του πατριώτη μου του Ιωάννη Καποδίστρια. Το κρατάω από τότε που άλλαξε το νόμισμα,  για να νιώθω ότι έχω δύο δραχμές στην άκρη για ώρα ανάγκης……..


Αυτά, από καρδιάς….


ΒΑΨΤΕ ΤΑ….ΜΠΛΕ!



Από την Chal

Τι εντόπισαν τα ματάκια μας στα Catwalk και στα Defile για τις Collection spring-summer 2012….;

Δεν υπήρχε περίπτωση να μην σας το πω!

















Τα μπλε μαλάκια…, ναι και μάλιστα μπλε!  πιο μπλε δηλαδή δεν γίνεται… καθότι  ταίριαξαν με τις δημιουργίες διάσημων οίκων μόδας,  φέρνοντας τη μεγάλη ανατροπή μέσα στο  καλοκαίρι καθώς το ‘’νεραϊδάτο’’ θα είναι in fashion και θα ταιριάζει για τις πρωινές καλοκαιρινές μας εξορμήσεις…. και στις πλαζ αλλά και στις πισίνες.



Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Katy  Perry!











Φενγκ Σούι για την ...αληθινή αγάπη!




Απο την Contessa,

Η δεξιά γωνία από την κύρια πόρτα του σπιτιού σας θα πρέπει να διατηρείται φιλόξενη και ζεστή.

Ένα καλά ισορροπημένο υπνοδωμάτιο ενσωματώνοντας τα καλά στοιχεία του Φένγκ Σούι μπορεί να φέρει σίγουρα τα επιθυμητά αποτελέσματα στις ζωές των ανθρώπων.


Μου το πρότεινε μια φίλη πριν από λίγο καιρό. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα δοκιμάσει ποτέ ξανά τις τεχνικές αυτής της αρχαίας Kινεζικής τέχνης, δηλαδή του Φενγκ Σουι.

Η ίδια μου εξήγησε ότι μπορεί να βοηθήσει να σταθμιστούν   διάφορες ενέργειες της ζωής μου ώστε να μπορέσω  να επιτύχω  ό, τι μου  λείπει.... η αλήθεια βέβαια είναι ότι μου λείπουν πολλά αλλά πάμε παρακάτω...

Ξεκινήσαμε με τα βασικά αγάπη-έρωτας, χρήμα, υγεία, οικογένεια, καριέρα. Έτσι σκέφτηκα να σας τα μεταφέρω όπως η ίδια μου τα είπε.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το σωστό Φενγκ Σουι μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε τον έρωτα και την  αληθινή αγάπη!

 
Ας ακολουθήσουμε πρωτίστως τους βασικούς κανόνες:


Το πρώτο στάδιο και πριν από οτιδήποτε άλλο, πρέπει να προχωρήσουμε σε καθαρισμό του σπιτιού μας . Ειδικά της κρεβατοκάμαρα μας αφού θα πρέπει να  ξεφορτωθούμε σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα  που πολύ πιθανόν να βρίσκονται εκεί.

Τα σεντόνια θα πρέπει να αλλάζουν συχνά , έτσι ώστε όχι μόνο να υπάρχει μια αύξηση της καθαριότητας, αλλά και της ερωτικής δραστηριότητας.

Βεβαιωθείτε ότι δεν βρίσκεται τίποτα κάτω από το κρεβάτι σας.

Διώξτε οποιοδήποτε φυτό από το υπνοδωμάτιό σας.

Έξω η τηλεόραση από το υπνοδωμάτιο.

Όχι κάδρα και εικόνες με ένα άνθρωπο.
Τοποθετήστε έργα ζωγραφικής, φωτογραφίες και φιγούρες από χαμογελαστά ευτυχισμένα ζευγάρια καθώς δημιουργούν ένα περιβάλλον που είναι πιο δεκτικό στην αγάπη.

Τα χρώματα που θα υπάρχουν στο υπνοδωμάτιο σας να έχει ροζ και κόκκινες πινελιές έτσι ώστε να κάνετε την ερωτική σας ζωή να ανθίσει.  
Εάν χρειάζεστε έναν  σύντροφο ζωής, κάποιον δηλαδή που θα δώσει προσοχή στις δικές σας ανάγκες θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε απαλές αποχρώσεις όπως σομόν, κοραλλί και τριανταφυλλί, ενώ μια παθιασμένη περιπέτεια θα απαιτούσε να χρησιμοποιήσετε τολμηρά χρώματα όπως το βυσσινί, το μπορντό και το κόκκινο.

Δεν κάνουμε ποτέ γυμναστική μέσα στο υπνοδωμάτιο και δεν αποθηκεύουμε ποτέ όργανα γυμναστικής, ούτε πίσω από τη πόρτα μας, ούτε κάτω από το κρεβάτι μας γιατί αυτά έχουν την ενέργεια της σκληρής δουλειάς και του μόχθου.

Δε κρατάμε τίποτα από παλιές σχέσεις μας μέσα στο σπίτι μας αλλά κυρίως στο υπνοδωμάτιο, από κάποια ρούχα δικά του, δώρα του, βιβλία του αλλά και ερωτικά γράμματα.
Τα πράγματα μπορεί να είναι μερικά ρούχα, βιβλία ή ακόμη και ερωτικά γράμματα.

Ελέγξτε τη πόρτα του υπνοδωματίου σας. Θα πρέπει να ανοίγει εύκολα χωρίς να τρίζει. Ακόμη και ένα πόμολο που δεν εφάπτεται σωστά μπορεί να αποδειχθεί ο λόγος για τις δύσκολες στιγμές σας στο χειρισμό ενός ειδυλλίου.

Η περιοχή που βλέπετε πρώτη καθώς μπαίνετε στη κρεβατοκάμαρά σας και ο τοίχος που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα πόδια του κρεβατιού σας, δηλαδή το μέρος όπου κοιτάτε ενώ είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, είναι δύο πολύ σημαντικά σημεία της κρεβατοκάμαράς σας. Αυτές οι δύο θέσεις θα πρέπει να έχουν ρομαντικές εικόνες  ή λουλούδια από μετάξι ή φρέσκα ή πράγματα σε ζεύγη, όπως αγγελάκια, περιστέρια, πολύχρωμα μαξιλάρια, κ.λπ.
Αν βάλετε καθρέφτη θα πρέπει να είναι στρογγυλός σε σχήμα.

Βεβαιωθείτε ότι ο αέρας της κρεβατοκάμαράς σας είναι καθαρός και φρέσκος. Δεν είναι καλό να εισπνέετε βρώμικο αέρα.

Επιστρέφω σύντομα με συμβλουλές για το χρήμα...! 

 

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Εχασε και τον ρόλο της η Demi Moore!


Απο την Contessa,

Η  Demi Moore μετά από το χωρισμό της με τον Ashton Kutcer κατέρευσε συναισθηματικά και αυτό φαίνεται πως δεν είχε μόνο επιπτώσεις στην υγεία, αλλά και στη δουλειά της.

Η ηθοποιός Demi Moore έπειτα από τη νοσηλεία της για εξάντληση παραιτήθηκε από το ρόλο της στην ταινία, όπου θα υποδυόταν τη φεμινίστρια και δημοσιογράφο Gloria Steinem, που έγινε η φωνή του γυναικείου κινήματος στα τέλη του ’60 και αρχές ’70. 



Έτσι η αυτοβιογραφική ταινία της Linda Lovelace βρήκε νέα Gloria Steinem στο πρόσωπο της Sarah Jessica Parker, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επισήμως επιβεβαιωθεί.









Τον κεντρικό ρόλο βέβαια, δε θα τον έχει η αγαπημένη μας Κάρι από το Sex and the City, αλλά η Amanda Seyfried την οποια θα δούμε να υποδύεται τη γυναίκα που πρωταγωνίστησε στην πιο διάσημη πορνογραφική ταινία όλων των εποχών και φυσικά, δεν είναι άλλη από το «Βαθύ Λαρύγγι».  







Πηγή: DailyMail

Τι κάνεις με 370 κιλά βουτύρου;



Με τόσα κιλά βούτυρο ...δημιουργείς ένα έργο τέχνης και στη συνέχεια τα χρησιμοποιείς για να ηλεκτροδοτήσεις τη φάρμα σου για τρεις μέρες.!!!!!

Την απάντηση αυτή έδωσαν οι καλλιτέχνες που δημιούργησαν ένα τεράστιο γλυπτό από βούτυρο που παρουσιάστηκε σε γεωργική έκθεση στην Πολιτείας Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Το γλυπτό απεικονίζει ένα νεαρό παιδί να οδηγεί ένα μοσχάρι διασχίζοντας ένα πανηγύρι.

Μετά το πέρας της έκθεσης, ένας αγρότης από την κομητεία Τζουνιάτα της Πενσυλβάνια σκοπεύει να κομματιάσει το γλυπτό και να χρησιμοποιήσει το βούτυρο για να ηλεκτροδοτήσει τη φάρμα του.
Πρόκειται για μια αναπάντεχη χρήση του βουτύρου ως εναλλακτική μορφή ενέργειας.

Πώς γίνεται όμως αυτό;
Αρχικά, ο βουτυρένιος όγκος θα ανακατευτεί σε ένα λάκκο με κοπριά. Με αυτό τον τρόπο το βούτυρο θα μετατραπεί σε αέριο. Μικροοργανισμοί που αναπτύσσονται στο μείγμα κοπριάς-βουτύρου, θερμαίνονται σε μια ειδική μονάδα μετατροπής κοπριάς σε καύσιμο μεθάνιο.
“Οι μικροοργανισμοί μπορούν να διασπάσουν τα μόρια λίπους σε λιγότερο περίπλοκες μοριακές δομές. Η θέρμανση επιταχύνει τη λειτουργία τους, καθώς πασχίζουν να επιζήσουν και να αναπαραχθούν. Προσπαθούν να τραφούν και να δημιουργήσουν περισσότερα βακτήρια” λέει ο Γκλεν Κάουφμαν επιστήμονας του τμήματος Γεωργίας του πανεπιστημίου Penn State.

Ο τυχερός αγρότης με το βουτυρένιο γλυπτό δεν είναι ασυνήθιστος στη διαδικασία. Συνεργάζεται με το παρακείμενο εμπορικό κέντρο από το οποίο συγκεντρώνει υπολείμματα τροφών για να τροφοδοτεί τη μονάδα μετατροπής σε μεθάνιο.

Πηγή:
econews

O κακός μας…ο καιρός!



Όλα τα είχαμε ήρθαν και τα τσουβαλάτα…αφού χιόνια και κρύο θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες σε όλη την χώρα σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Στην Αττική, για σήμερα, Δευτέρα, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νεφώσεις με χιονόνερο στα νοτιότερα και ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 05 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ υπάρχει και πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται ότι λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Πρίνου – Καβάλα.

Επιπλέον, ακυρώθηκε το δρομολόγιο των 08.30 το πρωί από Ραφήνα προς Μαρμάρι, καθώς και το πρωινό δρομολόγιο του υδροπτέρυγου για Πόρο, Ύδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες.

Σε Μακεδονία και Θράκη Θα επικρατήσουν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολική 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 4 βαθμούς κελσίου. Τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά από -4 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά διαστήματα ή χιονόνερο στα νοτιότερα και χιονοπτώσεις στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 και τοπικά 9 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Elie Saab : Ρούχα για νεράιδες!


Απο την Chal

Ο διάσημος Λιβανέζος σχεδιαστής Elie Saab άφησε κατάπληκτο το κοινό του, με την παρουσίαση της νέας του κολεξιόν στην εβδομάδα μόδας υψηλής ραπτικής στο Παρίσι.



Με μια καταπληκτική παλέτα έντονων χρωμάτων ο Elie Saab παρουσίασε αιθέρια φορέματα που θα ταίριαζαν σε πριγκίπισσες και νεράιδες. Μπλέ με στραφταλιζέ λεπτομέρειες, έντονο κίτρινο και πράσινο παπαγαλί κυριάρχησαν μαζί με παστέλ χρωματισμούς.















Πολυτελή υφάσματα όπως το μετάξι, διαφάνειες, δαντέλα, κεντήματα και λάμψη, έφεραν φανερό ενθουσιασμό.


Χαρακτηριστικό των δημιουργιών του λιβανέζου σχεδιαστή ήταν η διακριτική λεπτή ζώνη στα φορέματα και οι κάπες.



Το show του τράβηξε τα βλέμματα αρκετών διάσημων που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την επίδειξη του, καθώς η επιλογή φορέματος για τα Όσκαρ είναι κρίσιμη για τις ηθοποιούς.








Ο λαμπερός γάμος του εφοπλιστή Γιώργου Τσαβλίρη με τη Ζωή Τσιτσάνη


Απο την Contessa,


Την προηγούμενη εβδομάδα όλη η κοσμική Αθήνα μιλούσε για τον λαμπερό γάμο του εφοπλιστή Γιώργου Τσαβλίρη με την Ζωή Τσιτσάνη, που έγινε σε στενό φιλικό και οικογενειακό κύκλο στο γκολφ Γλυφάδας.


Κουμπάρος του ζευγαριού ήταν ο Λου Κολλάκης, γόνος μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας από τις Οινούσες. Μετά τον γάμο ακολούθησε δεξίωση στο σπίτι του κουμπάρου στη Γλυφάδα στην οποία έδωσαν το παρών, όπως ήταν φυσικό οι στενοί συγγενείς του ζευγαριού, ανάμεσά τους τα αδέλφια του γαμπρού Νίκος και Μάιρα Τσαβλίρη, ο Ανδρέας και η Μιλένα Τσαβλίρη αλλά και τα παιδιά του Γιώργου Τσαβλίρη από τους προηγούμενους γάμους του, όπως η Μαρία Μαργαρώνη-Ρόμπελ και η Χριστιάννα Χατζημιλτή.

 


Επίσης το παρών έδωσε και η ανιψιά του γαμπρού, Μαριέλα Τσαβλίρη αλλά και ο Ηλίας Παπαγεωργίου, ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων Santa Marina σε Μύκονο και Αράχοβα όπως και η Ντέλλα Ρούνικ, επιστήθια φίλη της νύφης. Μάλιστα, η κυρία Ρούνικ λίγες μέρες πριν τον γάμο έκανε στο σπίτι της στη Ρηγίλλης προγαμήλια δεξίωση προς τιμή του ζευγαριού.







Πηγή: Gossip

Βάλε στη ζωή σου …λίγο Savoir vivre!



Απο την Contessa,

Πού πήγαν οι καλοί τρόποι ;
Συχνά αναρωτιέμαι στ΄αλήθεια πόσο ποιοτική θα ήταν η ζωή μας αν επαναφέραμε στην μνήμη μας κάποιος χρυσούς κανόνες συμπεριφοράς.  

Συχνά συναντάω στη καθημερινότητά μου,  ''ανθρώπων έργα΄΄ που με οδηγούν σε ένα μικρό… τόσα δα..εγκεφαλικό! 

By the way...κυρίες και κύριοι,

Η «καλή συμπεριφορά» στις μέρες μας είναι σπάνια καθώς τα περιστατικά που συναντώ γύρω μου με οδηγούν στη σκέψη ότι έχουμε πάψει να σεβόμαστε αυτό που λέμε... κοινωνική αγωγή, που θα πρέπει να έχουμε.  Ο κόσμος έχει αγριέψει…το μάτι τους γυρίζει με το παραμικρό, όχι άδικα βέβαια, αφού περνάμε πλέον πολλά δεινά σε αυτόν τον τόπο.! Ουδείς άσφαλτος που λέει και η Αντζελα αλλα με μια τοση δα μικρούλα προσοχή...μπορεί να κάνουμε θαύματα!

Λίγο ευγένεια δεν βλάπτει φίλτατοι. Δε φταίει ο συνάνθρωπος μας που βγαίνει από το σπίτι του με τα χίλια προβλήματα  πάνω και μέσα  στο κεφάλι του θέλοντας  να ζήσει άλλη μια ημέρα της ζωής του όσο πιο ήρεμα μπορεί.
Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν τα σαβουάρ βιβρ  είναι «ψευτοαριστοκρατικές επιτηδεύσεις», «δήθεν ευγένειες», ανούσια «τυποκρατία», «επικοινωνιακός σνομπισμός.»
Εγώ πάλι θεωρώ ότι οι κανόνες καλής συμπεριφοράς βοηθούν στην μείωση των συγκρουσιακών καταστάσεων κατά την επικοινωνία και  διευκολύνουν τις ανθρώπινες σχέσεις.


Βασικοί κανόνες για τους άνδρες τους…σωστούς!
Δεν έχει κόπο…απλά θέλει τον τρόπο και είναι κάποιες ‘’μικρές’’ κινήσεις που ειλικρινά σας λέω και αμαρτία ουκ έχω…σκλαβώνουν τη γυναίκα!

Ανοίγουν τις πόρτες. Είναι από τους βασικούς κανόνες όταν θέλεις να σε αποκαλέσουν gentleman. Δεν αφήνεις την κυρία που συνοδεύεις να πιάσει ‘’πόμολο’’ που λέει και η γνωστή διαφήμιση. Στο αυτοκίνητο, στο εστιατόριο… παντού ….εκτός από την τουαλέτα!

Τη βοηθάτε να φορέσει το παλτό της. Θα εκτίμηση το λεπτό σας τρόπο αλλά και το ότι σας άρεσαν τα μαλλιά της και δεν θέλετε ούτε εσείς να χαλάσουν.

Τη βοηθάτε να καθίσει. Είναι πολύ σημαντικό να τραβήξετε την καρέκλα, όχι για να πέσει…αλλά για να καθίσει. Ευγενικά και προστατευτικά σπρώχνετε πάλι την καρέκλα βοηθώντας την να τακτοποιηθεί.  Προσοχή…μαλακά είπαμε.




Αν μια κυρία έρθει στο τραπέζι σας ξαφνικά ενώ βρίσκεστε με παρέα, παραχωρείτε την θέση σας και δεν την αφήνετε ούτε όρθια ούτε να μπει στη δοκιμασία εξεύρεσης μιας καρέκλας.
ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ  ΜΑΣ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
  • Όταν μιλάμε δεν φωνάζουμε και ειδικά μέσα στη μέση του δρόμου.
  • Δεν κάνουμε χειρονομίες και δεν βρίζουμε κατεβάζοντας όλη τα ονόματα από το ζωολογικό βασίλειο μέχρι ό,τι μας κατέβει για να εκτονώσουμε το θυμό μας…ή τη χαρά μας!
  • Δεν σκουντάμε, δε σπρώχνουμε ούτε πατάμε τον συνάνθρωπό μας επειδή βρίσκεται λίγο πιο μπροστά από εμάς στο δρόμο ή σε κάποια ουρά τράπεζας ή δημόσιας υπηρεσίας.
  • Όταν βήχουμε και φτερνιζόμαστε βάζουμε το χέρι μας μπροστά στο στόμα μας. Το ό,τι βρισκόμαστε σε  εξωτερικό χώρο δε σημαίνει ότι θα πρέπει  να λούζουμε με τα σάλια μας τους περαστικούς!
  • Και η ροχάλα έπεφτε…straight throw ! Δεν είναι ένδειξη μαγκιάς…να φτύνουμε ! Πιο παλιά βέβαια το έκαναν και πιο συχνά υπάρχουν όμως κάποιοι που επιμένουν στις ημέρες μας να το πράττουν ρίχνουνε ρουκέτες! Ήμαρτον!
  • Όταν είμαστε σταματημένοι σε φανάρι δεν αδειάζουμε το τασάκι των τσιγάρων μας στο δρόμο επειδή βρήκαμε χρόνο να κάνουμε και καμιά δουλειά….


Ο καλοαναθρεμμένος άνθρωπος λειτουργεί το ίδιο είτε τρώει μόνος στο τραπέζι του είτε σε δεξίωση στο Μπάκινγχαμ, η μόνη διαφορά είναι στα σκεύη του.


ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
Σας προσκαλούν για γεύμα ή για δείπνο; Τα πράγματα είναι απλά…και δε χρειάζεται να πανικοβάλλεστε!

  • Πηγαίνετε πάντα στην ώρα σας. Ούτε πιο νωρίς από την ώρα που σας έχει καθορίσει η οικοδέσποινα γιατί είναι πολύ πιθανόν να τη βρείτε με τα μαλλιά όρθια καθώς θα προσπαθεί να ετοιμαστεί και η ίδια για το τραπέζι, ούτε πάλι φθάνουμε μια ώρα μετά την καθορισμένη επειδή στο δρόμο συναντήσαμε φίλους και γνωστούς και ο δρόμος  μας έβγαλε και στο σπίτι που μας έχουν καλέσει.  
  • Παίρνουμε πάντα ένα δωράκι για την οικοδέσποινα. Ένα μπουκέτο λουλούδια, ένα καλό κρασί, ένα όμορφο κερί ή ένα κουτί σοκολατάκια που μπορεί να συνοδεύσει το λικέρ μας μετά το γεύμα.

  • Περιμένετε από την οικοδέσποινα να σας καλέσει στο τραπέζι και να σας υποδείξει για το που έχει υπολογίσει να καθίσετε στο τραπέζι. Δε βρίσκουμε τη πρώτη καρέκλα μπροστά μας και θρονιαζόμαστε!

ΠΕΤΣΕΤΑ

  • Με το που καθίσετε στο τραπέζι, τοποθετήστε στους μηρούς σας την πετσέτα που θα βρείτε δίπλα στο πιάτο.
    Είτε είναι από χαρτί είτε από ύφασμα, μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε διάφορες καταστροφές την ώρα του φαγητού, όπως να σκουπίσετε μικρολεκέδες. Προσοχή όμως, δεν είναι ούτε χαρτομάντιλο, ούτε σημαία, ούτε σαλιάρα! Η πετσέτα χρησιμεύει κυρίως για να μαζεύετε αδέσποτα ψίχουλα και για να σκουπίζετε τα χείλη και τα δάχτυλά σας πριν πιείτε από το ποτήρι σας.

  • Πότε μπορείτε να ξανακουμπήσετε την πετσέτα στο τραπέζι; Όταν το γεύμα θα έχει τελειώσει, οπότε την τοποθετείτε στα αριστερά του πιάτου σας. Αν απομακρυνθείτε από το τραπέζι αφήστε τη πετσέτα στην καρέκλα σας για να μην υποχρεωθούν οι υπόλοιποι να βλέπουν τους λεκέδες .

  • ΜΑΧΑΙΡΟΠΙΡΟΥΝΑ
Ένας γενικός κανόνας είναι να χρησιμοποιούμε πάντα για το πρώτο πιάτο ό,τι βρίσκεται έξω-έξω. Συνεχίζουμε με αυτά που βρίσκονται προς τα μέσα για κάθε πιάτο που ακολουθεί
  • Το πιρούνι της σαλάτας είναι πάντοτε αυτό που βρίσκεται έξω έξω αριστερά, με τα πιο πυκνά δόντια. Είναι μικρότερο από το κυρίως πιρούνι.
  • Το κυρίως πιρούνι είναι το μεγαλύτερο στο σερβίτσιο και βρίσκεται πιο κοντά στο πιάτο.
  • Τα στερεά στ' αριστερά και τα υγρά στα δεξιά. Δηλαδή, το φλιτζάνι του καφέ και τα ποτήρια του κρασιού και του νερού πάνε στα δεξιά, ενώ το πιάτο του ψωμιού στ' αριστερά. Έτσι δεν θα μπερδευτείτε και δε θα πάρετε τη σαλάτα και το ψωμί του διπλανού σας…
  • Το να κρατάτε το μαχαίρι ή το πιρούνι με τη χούφτα
    είναι το ίδιο αδέξια κίνηση όπως το να σκουπίζετε το στόμα σας με το τραπεζομάντιλο. Η σωστή στάση: κρατάτε με το δεξί χέρι το μαχαίρι (με τη λεπίδα προς τα κάτω) και σταθεροποιείτε ταυτόχρονα το φαγητό με το πιρούνι, που κρατάτε στο αριστερό χέρι (με τα δόντια προς τα
    κάτω). Κόβετε κάθε φορά ένα κομμάτι στο μέγεθος της μπουκιάς. Στη συνέχεια φάτε χωρίς να αλλάξετε
    χέρια.
  • Αν τρώτε ένα  φαγητό που είναι "δύσκολο" να το κουμαντάρετε, όπως ο αρακάς, δεν απαγορεύεται να αλλάξετε χέρια, δηλαδή να κρατήσετε το πιρούνι με το χέρι με το οποίο γράφετε και το μαχαίρι με το άλλο. Αυτό θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τα κομμάτια του ‘’επικίνδυνου’’ φαγητού  στο πιρούνι σας κι έτσι δεν θα χρειαστεί να τα κυνηγάτε σε όλο το τραπέζι…

ΚΡΑΣΙ

·        Κρατήστε το ποτήρι σας από το πόδι, ώστε να μη ζεστάνετε με το χέρι σας το κρασί. Όταν σερβίρετε εσείς το κρασί, γεμίστε το ποτήρι μέχρι ακριβώς λίγο πριν από τη μέση.

ΠΙΑΤΑ
·        Αν δεν έχετε μπροστά σας ατομική σαλάτα και βρίσκεται στο κέντρο του τραπεζιού σε μπολ τότε ζητάτε από κάποιον που βρίσκεται πιο …κοντά της να σας την περάσει στο τραπέζι. ‘’ όνομα…παρακαλώ μου δίνεις τη σαλάτα; ‘’ και αμέσως μετά  ‘’ Ευχαριστώ’’ . Την επιστρέφουμε αφού σερβιριστούμε το ίδιο ευγενικά. Δε ρισκάρουμε να την πιάσουμε μόνοι μας γιατί το τραπέζι μέσα σε ένα λεπτό μπορεί να μεταμορφωθεί σε γης Μαδιάμ !

      Όταν κάτι δεν μασιέται…
·        Όποιο κομματάκι δεν τρώγεται πρέπει να βγει από το στόμα με τον ίδιο τρόπο που μπήκε! Αν βάλατε με το χέρι μια ελιά στο στόμα σας, τότε το κουκούτσι πρέπει να απομακρυνθεί με τα δάχτυλα. Αν όμως η ελιά μπήκε με το πιρούνι (π.χ. ως μέρος κάποιας σαλάτας), τότε χρησιμοποιήστε το πιρούνι σας για να τη βγάλετε. Το ψάρι έχει την εξαίρεση του: τα μικρούτσικα αδέσποτα κόκαλα πρέπει να απομακρυνθούν με τα δάχτυλα, όχι με το πιρούνι.


Τέλος γεύματος.
·        Τοποθετήστε το μαχαιροπίρουνό σας στο πλάι, με τις λαβές να δείχνουν 5 η ώρα και τις μύτες 11.Αυτό το διακριτικό σημάδι δίνει το σήμα στο σερβιτόρο ή στην οικοδέσποινα ότι μπορεί να τα μαζέψει.

·        Αν δεν τελειώσετε το γεύμα σας και χρειάζεται να σηκωθείτε για λίγο από το τραπέζι, που το αποφεύγουμε όπως και να έχει,  για να μη σας μαζέψουν το πιάτο, βάλτε τη λαβή του μαχαιριού να δείχνει 4 η ώρα και τη λαβή του πιρουνιού να δείχνει 8, έτσι ώστε να σταυρώνουν στη μέση του πιάτου. Ποτέ δεν αφήνουμε τα μαχαιροπίρουνα να ακουμπήσουν στο τραπέζι.
Σαφώς…δε λέμε κατά που πάμε… (τουαλέτα)…ούτε το λόγο που θα επισκεφθούμε την τουαλέτα      (κατουριέμαι…με έπιασε κόψιμο …κτλπ ! ) Ένα απλό ‘’ Συγνώμη’’ είναι αρκετό.



DONT DO IT!

Να προσφέρετε υπολείμματα από το πιάτο σας στους άλλους
καλεσμένους στο δείπνο "Θες να το φας εσύ; Δεν μπορώ πια... χόρτασα!

Να χρησιμοποιείτε οδοντογλυφίδες στο τραπέζι μπροστά στους υπόλοιπους
Απαγορεύεται ακόμα και η σκηνή να "κρύβετε" με το ένα χέρι τη "δράση" σας.  Σηκωθείτε από το τραπέζι και να γυρίσετε αφού τελειώσετε!

Να γλείφετε το πιρούνι σας.

Να σκαλίζετε ή να μυρίζετε ένα πιάτο πριν φάτε.

Να σερβίρετε πρώτα τον εαυτό σας από κάποια πιατέλα που σας
ζητήθηκε να περάσετε σε κάποιον άλλο.


Αυτά τα ολίγα για αρχή… !