Social Icons

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Σάλος στο Παρίσι! Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά 1.218 παθιασμένες επιστολές του Φρ. Μιτεράν προς στην ερωμένη του


Τι γράφει στο βιβλίο η Ανν Πενζό;
Το 1962, ο Φρ. Μιτεράν ήταν 46 χρόνων κι εκείνη μόλις 19.

Η Πινζό βρισκόταν στη σκιά του μεγάλου πολιτικού ανδρός διατηρώντας τη σιωπή της επί περισσότερο από 50 χρόνια, «ήσουν η τύχη της ζωής μου» έγραφε ο Φρ. Μιτεράν στην Ανν, στο τελευταίο γράμμα του  τον Σεπτέμβριο του 1995 τρείς μήνες πριν το θάνατο του.

Το περιοδικό Paris Match αποκάλυψε  τη σχέση τους το 1994,  δημοσιεύοντας φωτογραφίες του Μιτεράν με την κόρη τους Μαζαρέν.

Τώρα που αποφάσισε να μιλήσει έδωσε στη δημοσιότητα τις ερωτικές επιστολές τους που είχαν ανταλλάξει από το 1962 μέχρι λίγο πριν το θάνατό του το 1996.

Στις 26 Οκτωβρίου Ο Φρανσουά Μιτεράν θα γινόταν 100 ετών. Για να τιμήσει τα γενέθλιά του, η Αν Πενζό, η ερωμένη του, που πέρασε μαζί του 14 χρόνια στο Ελιζέ, δημοσιεύει την αλληλογραφία τους μέσα σε ένα βιβλίο που τιτλοφορείται « Γράμματα στην Ανν »που αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα και σύμφωνα με πληροφορίες θα περιέχει πάνω από 1000 επιστολές.


Η Πενζό θέλοντας να διατηρήσει το μυστήριο γύρω από την ύπαρξή της δεν θα πάρει μέρος στη διαφήμιση του βιβλίου.

Όπως έγινε γνωστό, δημοσιεύει τα γράμματα με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατο του πρώην προέδρου και τα 100 χρόνια από την γέννηση του.

Καθοριστικό ρόλο στην απόφαση της δημοσιοποίησης τους έπαιξε και το γεγονός ότι δεν βρίσκεται εν ζωή, η σύζυγος του πρώην προέδρου η Ντανιέλα Μιτεράν.

Σε πολλά γράμματα η Πενζό  αποκαλεί τον Μιτεράν «Cecchino», μικρό Φρανσουά στα Ιταλικά.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αποκαλύπτεται ένας πρώην πρόεδρος παθιασμένος με την ποίηση και την λογοτεχνία και τρελά ερωτευμένος με τη γυναίκα με την οποία διατηρούσε κρυφό δεσμό επί δεκαετίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: