Από την Contessa,
ΥΛΙΚΑ:
Από αράντιστα εκατόφυλλα θα χρειαστείτε 45 τριαντάφυλλα ροζ ή κόκκινα
2 βανίλιες
1½ λίτρο νερό
χυμός από 1 ½ λεμόνια
350 γραμμ. νερό για το βράσιμο...
χυμός από 1 ½ λεμόνια
350 γραμμ. νερό για το βράσιμο...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφαιρούμε τη λευκή βάση από τα ροδοπέταλα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το 1½ λίτρο νερό και όταν βράσει ρίχνουμε τα ροδοπέταλα. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να βράσουν.
Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε από πάνω τον χυμό λεμονιού.
Τα ξεχωρίζουμε με τα δάχτυλά μας.
Αφήνουμε για 12 ώρες και ξαναβράζουμε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά ενώ ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Αποσύρουμε και αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει λίγο. Αμέσως μετά το βάζουμε σε γυάλινα δοχεία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου