Υλικά (για 6 άτομα):
6 ντομάτες σφιχτές
6 πιπεριές + 1 για την γέμιση
2 μέτρια κρεμμύδια
1 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 μέτριες πατάτες
αλάτι- πιπέρι
ελαιόλαδο
1 1/2 ποτήρι ρύζι γλασέ
Εκτέλεση:
- Αδειάζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες σε ένα μπόλ και ψιλοκόβουμε.
- Ξεσποριάζουμε τις πιπεριές και ψιλοκόβουμε την έχτρα στο μπόλ με τα υπόλοιπα υλικά.
- Καθαρίζουμε τις ντομάτες και σουρώνουμε το ζουμί τους το οποίο και κρατάμε στην άκρη
- Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το ρύζι και τα εσωτερικά των λαχανικών της ντομάτας καθώς και τον δυόσμο και τον μαϊντανό και μια κουτάλα της σούπας ελαιόλαδο . Αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε και γεμίζουμε.
- Έχουμε τοποθετήσει εντωμεταξύ τα λαχανικά σε ένα ταψί στο οποίο μπορούμε να προσθέσουμε και πατατούλες.
- Ρίχνουμε από πάνω από τα λαχανικά που είναι στρωμένα στο ταψί το ζουμί από τις ντομάτες και μισή κουτάλα ελαιόλαδο. Με το χέρι μας σκορπίζουμε από πάνω λίγο αλάτι.
- Ψήνουμε για 1 ώρα και 1 τέταρτο περίπου στους 170 βαθμούς. Στο μισάωρο του ψησίματος με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το ζουμί που έχει το ταψί και περιχύνουμε τα γεμιστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου