Social Icons

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ποιος είναι ο νέος διάδοχος του Κατάρ;



Η ανατρεπτική κίνηση από τον 61χρονο Εμίρη που παραδίδει τη σκυτάλη στον 33χρονο γιο του.

 Απο την Contessa, 

Ο εμίρης του Κατάρ Σεΐχ Χαμάντ μπεν Χαλίφα αλ Θάνι ανακοίνωσε στην οικογένειά του ότι θα παραδώσει την εξουσία στον 33χρονο γιό του Ταμίμ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.




Τα Ανάκτορα στο Κατάρ ανακοίνωσαν ότι ο πρίγκιπας διάδοχος σεΐχης Ταμίμ Μπεν Χαμάντ Αλ Θάνι θα ονομαστεί εμίρης και κάλεσαν τους πολίτες να ορκιστούν πίστη στο νέο μονάρχη.

Σε ανακοίνωση τα ανάκτορα διευκρινίζουν ότι οι πολίτες του Κατάρ «καλούνται  σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη στο παλάτι για να ορκιστούν πίστη στην υψηλότητά του τον σεΐχη Ταμίμ, που θα είναι ο νέος εμίρης της χώρας».

Ο σημερινός εμίρης, ο σεΐχης Χαμάντ Μπεν Χαλίφα Αλ Θάνι, 61 ετών, αναμένεται συνεπώς να ανακοινώσει την παραίτηση του από τον θρόνο υπέρ του γιού του Ταμίμ, ο οποίος θα είναι ο νεότερος βασιλιάς σε μοναρχία του Κόλπου.


Σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της χώρας, ο ηλικίας 61 ετών  σεΐχης Χαμάντ τόνισε ότι είναι καιρός να αναλάβει τα ηνία η νέα γενιά.

Ο σεΐχης Χαμάντ δεν έκανε καμία αναφορά στον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών σεΐχη Γιασίμ αλ-Τάνι για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι επίσης θα υπέβαλλε παραίτηση.

«Ο θεός γνωρίζει ότι δεν ήθελα την εξουσία για μένα τον ίδιο και ότι δεν την επεδίωξα για προσωπικούς σκοπούς», τόνισε.

«Είμαι βέβαιος ότι θα υποστηρίξετε τον σεΐχη Ταμίμ όπως κάνατε και με μένα», πρόσθεσε ο σεΐχης Χαμάντ.

Η παραίτηση του σεΐχη Χαμάντ θα είναι επίσης η πρώτη στο Κατάρ και στην πρόσφατη ιστορία του αραβικού κόσμου, όπου ουδείς μονάρχης ουδέποτε παραιτήθηκε από τον θρόνο με την θέλησή του.




Δεν υπάρχουν σχόλια: