Social Icons

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΝΤΕΜΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ… O Έλληνας ερμηνευτής που δόξασε την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο!

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών. Το θάνατό του επιβεβαίωσε και η κόρη του, Εμιλι, στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro αλλά και το νοσοκομείο Υγεία που κατέληξε. Ο διεθνής Έλληνας τραγουδιστής, Ντέμης Ρούσσος, μεταξύ άλλων, έχει πει:

«Από το “Nτρίγκι ντρίγκι, μάνα μου” και μετά υπήρξε μια περίοδος που έζησα τρομερή επιτυχία, μου ήρθαν όλα στη ζωή ξαφνικά. Έζησα όλη τη χλιδή της showbiz που εκείνη την εποχή ήταν ασύλληπτη, λεφτά, εταιρείες, μάνατζερ. Όταν είσαι νέος και κάνεις σουξέ τόσο απότομα, πέφτεις μέσα σε μια παγίδα, σε μια χιονομπάλα».
  «Ήμουν 22 χρονών, ο Βαγγέλης (Παπαθανασίου) 24, πιτσιρικάδες, θέλαμε να φύγουμε. Παίζαμε σε διαφορετικά γκρουπ όταν συναντηθήκαμε και παίζαμε στο σπίτι του Βαγγέλη, μας είχε πιάσει φανατίλα, σηκωθήκαμε και φύγαμε κι είπαμε “πάμε να σκίσουμε”. Εδώ υπήρχε πίεση και χούντα... Δεν φύγαμε με σιγουριά, πιο πολύ φύγαμε με φανατίλα, με ενθουσιασμό και με καύλα».
«Ακόμα κι οι Rolling Stones ήταν clean cut. Εμείς ήμασταν μελαχρινοί, χοντροί, με μούσια και μαλλιά, δεν μπορείς να φανταστείς τι μας έσερναν. Βρoμιάρηδες Έλληνες, χίπηδες, ακούσαμε πολλά. Ο Βαγγέλης μάλιστα σκέφτηκε κάποια στιγμή να ξυριστεί, αλλά δεν τον άφησα....»
  «Οσο πιο πολύ έχεις ταξιδέψει, όσο πιο πολλά πράγματα έχεις κάνει, όσο πιο έντονα έχεις ζήσει, τόσο πιο πολλά λάθη είναι πιθανόν να έχεις κάνει. Και αυτό είναι η πρόκληση»
  «Εκανα περιοδεία στην Ιταλία και ήταν μια πολύ ζεστή ημέρα. Το μεσημέρι βρήκα ένα κατάστημα που πουλούσε κελεμπίες. Την αγόρασα μεταξύ σοβαρού κι αστείου, αλλά εκείνη τη μέρα με είχε σώσει. Πήγα στη συναυλία με την κελεμπία, ο κόσμος ενθουσιάστηκε και η κελεμπία έμεινε. Εφτασε μια στιγμή που τις πούλησα και τις πούλησα σε πολύ καλή τιμή. Ολα τα χρήματα πήγαν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Τώρα στο σπίτι μου δεν θα βρείτε ούτε μισή...»
«Το ροκ είναι μια φιλοσοφία, ένας τρόπος σκέψης κι ένας τρόπος ζωής. Tο way of thinking είναι αυτομάτως και way of living. Πάντα ήμουν έτσι. Πιο ροκ από αυτό που έβγαινε προς τα έξω».
 «Πιστεύω πάρα πολύ στην ομαδική δουλειά. Και μια ομάδα που κερδίζει δεν πρέπει να τη διαλύεις ποτέ. Είναι όπως ο Χιούι, ο Λιούι και ο Ντιούι, τα ανιψάκια του Ντόναλντ Ντα
«Άσε τι λένε, είναι τέσσερις πέντε αυτοί που είναι γνωστοί έξω, παντού στον κόσμο, που έκαναν επιτυχία, ηΝάνα, Ο Βαγγέλης, εγώ, ο Μίκης Θεοδωράκης. Και η Βίκυ Λέανδρος στο Βέλγιο, στη Γερμανία και στην Ολλανδία. Μπορεί να προτιμάω τον Χατζιδάκι ως μουσικό, αλλά περισσότερο γνωστός είναι έξω ο Θεοδωράκης».
  «Ζούμε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου με τους χειρότερους ανθρώπους. Δεν έχω ασχοληθεί με την πολιτική, γιατί αν έκανα πολιτική θα με βρίσκανε με καμιά σφαίρα στο κεφάλι».
  «Ολοι καλόμαθαν και από τότε θέλουν να βρουν μία θέση στο Δημόσιο για να βολευτούν. Ετσι φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση. Οπότε, δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί, φταίει και η νοοτροπία του Ελληνα. Αυτή φταίει πάνω από όλα».
Πώς είναι η ζωή λίγο πριν από τα 65; «Ασχολούμαι με το σπίτι, τα φυτά μου, μαγειρεύω, ταξιδεύω, δίνω περίπου 60 συναυλίες τον χρόνο. Είναι τα εγγόνια μου, μη νομίζετε, περνάει η μέρα».
Ο έρωτας και οι γυναίκες είχαν την τιμητική τους. Εκανε δύο γάμους, έζησε με τέσσερις γυναίκες, ενώ τα τελευταία 15 χρόνια συζούσε με τη σύντροφό του. Μέσα στα 40 αυτά χρόνια μιας μεγάλης καριέρας υπήρξαν και δύσκολες προσωπικές στιγμές;

 «Τα δύσκολα είναι καλά γιατί μόνο έτσι μαθαίνεις. Από τα εύκολα δεν σου μένουν και πολλά».
Πηγές: Καθημερινή, Lifo, Το Βήμα



Δεν υπάρχουν σχόλια: