Social Icons

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Πουλήθηκε για 4,5 εκατ. ευρώ τo θρυλικό φόρεμα της Μέρλιν Μονρόε ''Happy birthday Mr. President!''



Στις 19 Μαΐου 1962 μπροστά σε 15.000 θεατές  στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης και για μια φιλανθρωπική εορτή ,  η Μέρλιν Μονρόε τραγούδησε για τον Κένεντι και για τα 45α γενέθλια του ''Happy birthday Mr. President''. Μετά από τρεις μήνες περίπου η σταρ του Χόλιγουντ βρέθηκε νεκρή στα 36της χρόνια.


Υπήρξε μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της ενώ αυτή και μόνο η εντυπωσιακή εμφάνισή της πυροδότησε τις φήμες περί κρυφού δεσμού ανάμεσα στην Μέρλιν και στον Κένεντυ οποίος δολοφονήθηκε στις 22 Νοεμβρίου το 1963.


Το παραμυθένιο διάφανο φόρεμα, μεταξένια γάζα στο χρώμα το δέρματος ήταν σχεδιασμένο από τον διάσημο Χολιγουντιανό σχεδιαστή  Ζαν Λουί και κεντημένο με 2.500 μικρούς κρυστάλλους.


Φορέθηκε από την Μέρλιν Μονρόε στα γενέθλια του Τζον Φ. Κένεντι για να του τραγουδήσει το  «Happy Birthday Mr President» και πουλήθηκε πριν λίγες ημέρες σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 4,5 εκατ. ευρώ [US $ 4,8 (£ 3.87m].

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα το φόρεμα ήταν τόσο στενό, που χρειάστηκε να ραφτεί επάνω στην Μέριλιν Μονρόε.

Το ποσό -  ρεκόρ για την απόκτηση του  έδωσαν οι εκπρόσωποι του μουσείου  Ripley’s Believe It Or Not ξεπερνώντας την προηγούμενη αγορά τους για επίσης ένα φόρεμα της Μέρλιν Μονρόε που φορούσε στην ταινία ‘’Επτά χρόνια φαγούρα΄΄

 «Πιστεύουμε ότι το φόρεμα είναι το πιο εμβληματικό κομμάτι της ποπ κουλτούρας. Τον 20ο αιώνα δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο άλλο αντικείμενο που να λέει την ιστορία του 1960 τόσο καλά όσο αυτό το φόρεμα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Μουσείου, Edward Meyer.



Δεν υπάρχουν σχόλια: