Social Icons

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Ανησυχούν για την Βασίλισσα Ελισάβετ – Οι ευχές της τα Χριστούγεννα και το ‘’μήνυμα’’ για τον διάδοχο της [ Φώτο + Βίντεο]

Γράφει η Χριστίνα Αλαμάνου

Η εκ νέου απουσία της εντείνει την ανησυχία των Βρετανών για την κατάσταση της υγείας της.

Η μαγνητοσκοπημένη ομιλία της με τις ευχές της για καλά Χριστούγεννα που μεταδόθηκε ανήμερα της μεγάλης εορτής, αποκαλύπτει και την επιθυμία της για τον διάδοχο του στέμματος της Μεγάλης Βρετανίας.



Πιο αναλυτικά: 

Η βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας,  Ελισάβετ δεν παρευρέθηκε στην πρωτοχρονιάτικη λειτουργία στο Σάντριγχαμ εξαιτίας ενός σοβαρού κρυολογήματος που την ταλαιπωρεί δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα να την κρατήσει μακριά από τις επίσημες εμφανίσεις της την περίοδο των εορτών.
Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν το πρωί της 1ης Ιανουαρίου του 2017 τα ακόλουθα:

«Η Βασίλισσα δεν αισθάνεται ακόμη έτοιμη να μεταβεί στην εκκλησία καθώς αναρρώνει έπειτα από βαρύ κρυολόγημα»
Η 90χρονη βασίλισσα υποφέρει από το βαρύ κρυολόγημα από πριν τα Χριστούγεννα που είχε ως συνέπεια να μην παραστεί ούτε εκείνη αλλά ούτε και ο Δούκας του Εδιμβούργου στη λειτουργία Ημέρα των Χριστουγέννων.

Στις 21 Δεκεμβρίου του 2016 το Μπάκιγχαμ είχε εκδώσει την πρώτη ανακοίνωση του αναφέροντας την αδυναμία του Βασιλικού ζεύγους να παραστούν στην Χριστουγεννιάτικη λειτουργία.
«Η βασίλισσα και ο δούκας του Εδιμβούργου υποφέρουν από βαρύ κρυολόγημα και επομένως αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν για το Σάντρινγκχαμ»  ανέφερε τότε η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα Βρετανικά ταμπλόιντ, στο Σάντρινγκχαμ την πρωτοχρονιά και έξω από την εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, όπου η βασιλική οικογένεια  παρευρίσκεται κατά την εορταστική περίοδο τα τελευταία τριάντα χρόνια , η Πριγκίπισσα Άννα κόρη της Βασίλισσας Ελισάβετ, ανέφερε ότι η μητέρα της είναι ΄΄ καλύτερα ΄΄ ενώ ο σύζυγος της Αντιναύαρχος Sir Tim Laurence πρόσθεσε ΄΄ Δεν αισθάνεται τόσο άσχημα΄΄ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι  ο Δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος, σύζυγος της Βασίλισσας παρέστη  κανονικά στην Πρωτοχρονιάτικη λειτουργία.
Εκπρόσωπος πάντως του Παλατιού ανάφερε ότι η  Βασίλισσα για προληπτικούς λόγους θα πρέπει να παραμείνει προστατευμένη και σε ζεστό περιβάλλον συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας.

Στις 29 Δεκεμβρίου ένα ψεύτικο προφίλ που εμφανίστηκε ως ΄΄ BBC News Twitter ΄΄ ‘’ανέβασε’’ στα social media ότι η Βασίλισσα είχε πεθάνει, σημειώνοντας :  "BREAKING: Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοινώνουν το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ στην ηλικία των 90 κάτω από άγνωστες συνθήκες. Περισσότερα σε λίγο.’’

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αντέδρασαν άμεσα, βγάζοντας ανακοίνωση και διαψεύδοντας μια τέτοια είδηση.

Σύμφωνα με την Telegraph, η Clare Gerada, πρώην επικεφαλής του Βασιλικού Κολεγίου Γενικής Ιατρικής έκανε λόγο για ένα είδος βρογχίτιδας που θα πρέπει να προστατευτεί η Βασίλισσα τρεις έως τέσσερις εβδομάδες.

Οι τελευταίες πάντως πληροφορίες από το Παλάτι αναφέρουν ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ  ‘’έχει πιάσει ξανά δουλειά’’ αλλά δεν έχει αναρρώσει εκατό τοις εκατό.

Ο χριστουγεννιάτικος λόγος της Βασίλισσας έχει συνήθως έντονο θρησκευτικό πλαίσιο και αντανακλά την πίστη της στον Χριστό. Την ίδια στιγμή όμως αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κάνει αναφορές σε τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε ένα σημείο του λόγου της η Βασίλισσα ανέφερε « Μόνοι μας δεν μπορούμε να τερματίσουμε τους πολέμους ή να εξαλείψουμε την αδικία, αλλά οι χιλιάδες μικρές πράξεις καλοσύνης μπορεί έχουν μεγαλύτερο αποτέλεσμα από ό, τι φανταζόμαστε».

Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Βασίλισσας ήταν αφιερωμένο  στους καθημερινούς ανθρώπους στους αφανείς ήρωες όπως ανέφερε που εμπνέουν τους γύρω τους και κάνουν εξαιρετικά πράγματα . «Πολύ συχνά αντλώ δύναμη όταν συναντώ καθημερινούς ανθρώπους που κάνουν εξαιρετικά πράγματα: εθελοντές, καλούς γείτονες, ανθρώπους που φροντίζουν τους συνανθρώπους τους. Πρόκειται για καθημερινούς ήρωες που η σιωπηλή τους αφοσίωση τους καθιστά ξεχωριστούς. Αποτελούν πραγματική πηγή έμπνευσης σε όλους όσους τους γνωρίζουν» σημείωσε η Βασίλισσα καθώς το θέμα της φετινής ομιλίας ήταν η «έμπνευση» συμπληρώνοντας « Το μήνυμα των Χριστουγέννων μας υπενθυμίζει ότι η έμπνευση είναι ένα δώρο που δίδεται όπως παραλαμβάνεται ενώ η αγάπη μπορεί να αρχίζει μικρή αλλά  μεγαλώνει στην πορεία».

Ανατρέχοντας στις μαγνητοσκοπημένες ομιλίες Χριστουγέννων προήγουμενων ετών, στο βοηθητικό τραπεζάκι που βρίσκεται σχεδόν πάντα δίπλα της,  υπάρχουν σε κάθε χρονιά και διαφορετικές φωτογραφίες, κάποιες φορές των αγαπημένων γονιών της και άλλοτε των παιδιών της και των εγγονιών της. Φέτος το ΄΄ μήνυμα ΄΄ της φαίνεται να είναι ξεκάθαρο καθώς στο τραπέζι που βρίσκεται αριστερά της υπάρχει μόνο μια φωτογραφία και αυτή είναι η τελευταία επίσημη φωτογραφία που τράβηξε μαζί με τον 68χρονο γιο της , πρίγκιπα Κάρολο, του βρετανού φωτογράφου Νικ Νάιτ ενώ στα δεξιά της υπάρχει η φωτογραφία του συζύγου της Φίλιππου.




Η βασίλισσα Ελισάβετ, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα παραιτήθηκε από ανάδοχος  25 εθνικών οργανισμών, παραχωρώντας την εκπροσώπηση σε άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας

Δεν υπάρχουν σχόλια: