Social Icons

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Μοσχαράκι με μπουκέτο μανιταριών



Υπέροχη συνταγή με μοσχαράκι για τα Κυριακάτικα τραπέζια και όχι μόνο...

Υλικά  ( για 4 άτομα)

Δύο κιλά νουά σε ένα κομμάτι ολόκληρα

Mανιτάρια κομμένες σε φέτες 500 γραμ, κατά προτίμηση λευκά
Μανιτάρια αποξηραμένα 50 γραμ. και μουλιασμένα σε χλιαρό νερό για 20 λεπτά
Δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο
Ένα λίτρο λευκό ξηρό κρασί
2 μεσαία κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 
1    φύλλα δάφνης
3  σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
8 κόκκους μπαχαριού
250 ml κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια πεκορίνο ή παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας  και το σκουπίζουμε με χαρτί  απαλά  πολύ καλά να στεγνώσει. Στην συνέχεια πάνω σε μία επίπεδη επιφάνεια ή ένα μεγάλο πιάτο απλώνουμε το αλεύρι και το γυρνάμε το κρέας να αλευρωθεί καλά από όλες τις πλευρές.
        Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το βούτυρο, και αφού ζεσταθούν  βάζουμε μέσα το κομμάτι νουά και το σοτάρουμε. Όταν πάρει χρώμα από τη μια πλευρά, το γυρνάμε από την άλλη, ώστε να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια αφού σουρώσουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια. Σοτάρουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τα μυρωδικά, ρυθμίζουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 2 ώρες.
Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του χρόνου αυτού, προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο νερό.
Λίγο πριν το τέλος, ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Στο χρονικό αυτό σημείο, αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει κι άλλο, μέχρι να δέσει και μείνουν τα μανιτάρια με το λάδι τους. Όταν είναι έτοιμη και η σάλτσα, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και μεταφέρουμε τη σάλτσα στο μούλτι.
Πολτοποιούμε τα μανιτάρια με τη σάλτσα στο μούλτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Μεταφέρουμε το κρέας σε πυρίμαχο σκεύος και το χαράζουμε σε φέτες, χωρίς να το κόψουμε τελείως.
Μοιράζουμε ανάμεσα στις φέτες τη σάλτσα μανιταριών. Αν θέλουμε περιχύνουμε το κρέας με κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Βάζουμε το νουά στο φούρνο να ψηθεί για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε με πατατούλες φούρνου ή πουρέ λαχανικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: