Social Icons

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

΄΄Έφυγε ΄΄ η Νίκη Λινάρδου









Aπο την Χριστίνα Αλαμάνου, 
Σε ηλικία 73 ετών έφυγε για το τελευταίο της ταξίδι η ηθοποιός Νίκη Λινάρδου.
Μία χαρακτηριστική και γνώριμη "φιγούρα" του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε χθες για την γειτονιά των αγγέλων σε ηλικία 73 ετών. Γνωστή στα πρώτα της βήματα και με το ψευδώνυμο "Μπέμπα Κούλα". 


Ήταν η δεύτερη σύζυγος του σκηνοθέτη-σεναριογράφου των επιτυχιών, Αλέκο Σακελλάριο.  Ο γάμος τους διήρκησε 10 έτη.

Κατόπιν παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη της τηλεόρασης Θ. Χρυσοβέργη με τον οποίο έμεινε μαζί για 8 χρόνια. Έχει παίξει σε αρκετές χαρακτηριστικές ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου, σε πρώτους ή δεύτερους ρόλους. 

Διακρίθηκε στους ρόλους ,  Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο και Λατέρνα Φτώχεια και Γαρύφαλλο στο ρόλο της γύφτισσας, Τα Κίτρινα Γάντια , Όταν Λείπει η Γάτα (καμαριέρα), Πολυτεχνίτης κι Ερημοσπίτης (οικ. βοηθός), Θα σε Κάνω Βασίλισσα (εδώ σε ρόλο πρωταγωνιστικό), Υπάρχει και Φιλότιμο (κόρη του Μαυρογιαλούρου), Καλώς Ήλθε το Δολλάριο (πόρνη της Τρούμπας) και Ρωμιός Έχει Φιλότιμο (δεσμός του Λάμπρου Κωνσταντάρα που την κάνει ά λα Γαλλικά με τον Αργεντίνο). 


Η Νίκη Λινάρδου μπορεί να ξεκίνησε από χορεύτρια, ωστόσο έγινε ηθοποιός και πρωταγωνίστησε δίπλα σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου.
«Ξεκίνησα ως χορεύτρια αλλά στην πορεία άρχισε να μου αρέσει το θέατρο. Έτσι, απευθύνθηκα στο θίασο της Βίλμας Κύρου, όπου μια από τις ηθοποιούς έτυχε και αρρώστησε εκείνη τη περίοδο. Όταν μου τηλεφώνησε η γραμματέας και μου είπε «Το βράδυ έρχεσαι και παίζεις» τρελάθηκα. Πήγα και μόλις έκλεισε η αυλαία λιποθύμησα». Μετά, μπήκε στην ζωή της ο Αλέκος Σακελλάριος, ο οποίος της ζήτησε να σταματήσει το θέατρο και εκείνη το έκανε χωρίς δεύτερη σκέψη αλλά συνέχισε να δουλεύει πίσω από τις κάμερες.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο στις 3  το μεσημέρι στο δεύτερο κοιμητήριο της Νέας Ιωνίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: