Social Icons

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Θύμα βιασμού η Τζέιν Φόντα...[Φωτο]

Η οσκαρική ηθοποιός Τζέιν Φόντα παραχώρησε πρόσφατα στο περιοδικό Net-a-Porter, αποφασίζοντας να μιλήσει , αποκαλύπτοντας πρώτη φορά σχετικά με το ότι όταν ήταν παιδί
έπεσε θύμα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης.   
«Για να σας δείξω την έκταση των συνεπειών που έχει η πατριαρχία στα θηλυκά, έπεσα θύμα βιασμού, κακοποιήθηκα σεξουαλικά σαν παιδί και απολύθηκα, επειδή δεν κοιμήθηκα με το αφεντικό μου», είπε χαρακτηριστικά η Τζέιν Φόντα.

«Γνωρίζω νεαρά κορίτσια που έχουν πέσει θύματα βιασμού και δεν ήξεραν καν πως ήταν βιασμός», λέει η Φόντα. «Πιστεύουν, "Πρέπει να ήταν επειδή είπα 'Όχι' με λάθος τρόπο". Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που κατάφερε η κινητοποίηση των γυναικών είναι να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε πως ο βιασμός και η κακοποίηση δεν είναι δικά μας λάθη. Μας βίασαν και αυτό δεν είναι σωστό», καταλήγει στην συνέντευξή της. 


«Πάντα πίστευα πως ήταν δικό μου το λάθος, πως δεν έκανα ή δεν είπα το σωστό πράγμα», προσθέτει.  Λόγω αυτού ακριβώς του «σκοτεινού» της παρελθόντος, η Τζέιν Φόντα ανέλαβε από νωρίς ενεργό ρόλο στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών- είναι θερμή υποστηρίκτρια της κίνησης V-Day, που εργάζεται για την καταπολέμηση της βίας εναντίον των γυναικών και το 2001 ίδρυσε το «Jane Fonda Center for Adolescent Reproductive Health» στο Πανεπιστήμιο Emory. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: