Social Icons

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

"Ναι, η οικογένεια μου & εγώ φοβόμαστε για τη ζωή μας" (Φώτο - Βίντεο)

Συνέντευξη του  Andrew Caruana Galizia   γιος της Daphne Caruana Galizia που δολοφονήθηκε στη Μάλτα

Ο Andrew Caruana Galizia, ο γιος της δημοσιογράφου Daphne Caruana Galizia, που δολοφονήθηκε στη Μάλτα, απαντά στις ερωτήσεις του eirinika.gr Ειρήνη Νικολοπούλου & αποδίδει ευθύνες στην αστυνομία και στο κυβερνών εργατικό κόμμα.    Η 54χρονη μητέρα των τριών αγοριών διερευνούσε υπόθεση διαφθοράς όσο ακόμα εργαζόταν στην εφημερίδα της και στη συνέχεια όταν η εφημερίδα της δεν την στήριζε πιά, εξακολούθησε να αναρτά στο προσωπικό της blog τις εξελίξεις στην έρευνα της για υποθέσεις διαφθοράς που άγγιζαν τον ίδιο τον σημερινό Πρωθυπουργό. 

Ο 45χρονος Τζόζεφ Μουσκάτ που είναι στην εξουσία από το 2013, είναι στο μέσο της θητείας του μετά την επανεκλογή του τον Ιούνιο του 2017, έπειτα από τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. 
Αυτές προκηρύχθηκαν λόγω των κατηγοριών για διαφθορά που άγγιζαν το περιβάλλον του μετά τη δημοσίευση των Panama Papers, που αποκάλυψαν την ύπαρξη στον Παναμά πολλών υπεράκτιων λογαριασμών που είχαν ανοίξει εταιρείες και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.

Το σκέλος της έρευνας που αφορούσε τη Μάλτα είχε εξεταστεί από την Καρουάνα Γκαλιζία πριν από τον θάνατό της κατά την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου της τον Οκτώβριο του 2017. 


Περισσότερα στο αποκλειστικό του eirinika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: