Social Icons

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Guillaume Gomez : Όταν οι Σεφ μαγειρεύουν διπλωματία…


 Στο λογαριασμό του στο twitter συστήνεται ως Chef des cuisines du Palais de l'Elysée 


Ο διάσημος και βραβευμένος Γάλλος Σεφ Guillaume Gomez εργάζεται ως Σεφ στο Προεδρικό Μέγαρο, το λεγόμενο «Ελιζέ», στην υπηρεσία του προέδρου της Δημοκρατίας από το 1997 , μετά από μια πρόταση που του έγινε από τον Jacques Le Divellec, που ήταν αγαπημένος Σεφ του Μιτεράν, στο εστιατόριο του οποίου, ο πρώην πρόεδρος, έτρωγε σχεδόν κάθε μεσημέρι. Από τότε έως σήμερα έχει μαγειρέψει για όλους τους προέδρους που έχουν περάσει από το προεδρικό μέγαρο δηλαδή τον Chirac τον Sarkozy τον Hollande και τον Macron... 



Το 2013 έγινε επικεφαλής σεφ δηλαδή Chef des cuisines du Palais de l'Elysée, της κουζίνας του Προεδρικού Μεγάρου, παίρνοντας τη θέση του Bernard Vaussion που έφυγε μετά από 40 χρόνια.



Στο νέο του βιβλίο με τίτλο «A la Table des présidents» (Στο τραπέζι των προέδρων) που μόλις κυκλοφόρησε αφηγείται περιστατικά από τα επίσημα γεύματα των υψηλών καλεσμένων των Προέδρων της Γαλλικής Δημοκρατίας.




Στο τελευταίο του βιβλίο διηγείται διάφορα περιστατικά από προέδρους και αρχηγούς κρατών μαζί με τα μενού που γευμάτισαν στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων και ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται τα όσα συνέβησαν στο διαβόητο δείπνο της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ και του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, στις 6 Ιουνίου 2014, με αφορμή τους εορτασμούς για τα 70 χρόνια από την απόβαση της Νορμανδίας,

«Προτείνω foie gras γιατί γνωρίζω ότι αρέσει στην Βασίλισσα Ελισάβετ, το πρόβλημα, όμως, είναι ότι ο γιος της, πρίγκιπας Κάρολος, είναι εντελώς αντίθετος με την σπεσιαλιτέ αυτή, την οποία, μάλιστα, απαγορεύει σε όλους τους δικούς του καλεσμένους».

Ο François Hollande, προτείνει έναν συμβιβασμό και αυτός ήταν την τελική επιλογή του μενού να την έχει η Βασίλισσα Ελισάβετ.  Έτσι η βασίλισσα επέλεξε το φουά γκρα, ο Πρέσβης ανέφερε ότι ήταν επιλογή της Βασίλισσας και έτι απεφεύχθη το διπλωματικό επεισόδιο. 

 


Πηγή: eirinika.gr

Πληροφορίες : Vanity fair

Photo: Simon Laveuve & Twitter Guillaume Gomez


Δεν υπάρχουν σχόλια: