Social Icons

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Τα δάκρυα της Βασίλισσας Ελισάβετ - Το τελευταίο ''Αντίο'' στον πρίγκιπά της... (ΦΩΤΟ)

 


Η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου της Βρετανίας, του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Κάστρο του Ουίνδσορ. 

Η 94χρονη μονάρχης επέλεξε να καθίσει μόνη της στη χθεσινή συγκινητική τελετή, βυθισμένη σε νοσταλγικές σκέψεις, μετά την απώλεια του πολυαγαπημένου της συντρόφου για 73 ολόκληρα χρόνια.


Κατά τη διάρκεια της κηδείας, η Βασίλισσα σκουπίζει τα δάκρυα σκύβοντας το κεφάλι της με σεβασμό καθώς συνόδευε το φέρετρο του συζύγου της στο τελευταίο του ταξίδι, ενώ ο μεγαλύτερος γιος τους, ο Πρίγκιπας Κάρολος περπατούσε πίσω από το φέρετρο του πατέρα του.

Μία φωτογραφία της με τον Φίλιππο ως νεόνυμφους στην τσάντα της μαζί με ένα από τα μαντήλια του φτιαγμένα από τους εκλεκτούς ράφτες Savile Row, Kent & Haste, κρατούσε η Βασίλισσα Ελισάβετ στην κηδεία του 99χρονου Δούκα του Εδιμβούργου. 

H φωτογραφία τους,  τραβήχτηκε στη Μάλτα ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό μέρος για τη Βασίλισσα και τον Φίλιππο. Ως νεόνυμφοι ζούσαν στη Villa Guardamangia, στα περίχωρα της πρωτεύουσας Βαλέτα, μεταξύ των ετών 1949 και 1951, ενώ ο πρίγκιπας τοποθετήθηκε εκεί ως αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.

Η ίδια είχε χαρακτηρίσει  εκείνη την τριετία ως μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής τους. Το ζευγάρι ξαναβρέθηκε στη Μάλτα, τελευταία φορά το 2007, για να γιορτάσει τα  60 χρόνια γάμου.


Η Ελισάβετ ντυμένη στα μαύρα φορούσε, το διαμάντι Richmond Brooch, από τον γάμο της γιαγιάς της, της Βασίλισσας Μαρίας το 1893 με τον μελλοντικό βασιλιά Γεώργιο τον Ε’ενώ η τσάντα ήταν μια Launer την οποία και έχει από το 1968.

Κατά τη διάρκεια της τελετής στο Covid Windsor Castle, η βαθιά θλιμμένη – όπως φαινόταν σε όλη τη διάρκεια του ύστατου αποχαιρετισμού – Βασίλισσα, άφησε ένα προσωπικό, τελευταίο χειρόγραφο μήνυμα στον Φίλιππο.

Αυτό τοποθετήθηκε δίπλα σε ένα στεφάνι από λευκά κρίνα, μικρά λευκά τριαντάφυλλα και λευκά φρέζια που επέλεξε.

Το χειρόγραφο σημείωμα – γραμμένο σε επίσημη κάρτα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ – φαίνεται να ήταν το αποχαιρετιστήριο δώρο στον αγαπημένο της σύζυγο τα τελευταία 73 χρόνια.



Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, η Κέιτ Μίντλετον καθώς παρευρέθηκε στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου. Η 39χρονη Δούκισσα του Κέιμπριτζ είχε καλή σχέση με τον παππού του συζύγου της, πρίγκιπα Ουίλιαμ. 


Η Κέιτ Μίντλετον έφτασε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου για την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου φορώντας ένα μαύρο φόρεμα. Αυτή άλλωστε ήταν και η εντολή της βασίλισσας Ελισάβετ για τις γυναίκες που θα παραστούν στην κηδεία του συζύγου της. 

Εκτός όμως από το μαύρο φόρεμα, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ φορούσε ένα μαύρο βέλο και ένα μαργαριταρένιο κολιέ από την προσωπική συλλογή της βασίλισσας Ελισάβετ. Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, το κολιέ πρόκειται για το γιαπωνέζικο τσόκερ από την συλλογή της Αυτού Μεγαλειότητας, που είχε φορέσει κάποτε και η πριγκίπισσα Νταϊάνα σε ένα επίσημο συμπόσιο το 1982. Αποτελείται από 4 σειρές μαργαριτάρια και έχει διαμαντένιο κούμπωμα. Η βασίλισσα Ελισάβετ το φορούσε στις δεκαετίες ‘80 και ‘90 και φτιάχτηκε από μια σειρά μαργαριτάρια που της έδωσε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης τους ήθελαν να είναι… απομακρυσμένοι, όμως ακόμη κι αν αυτό ισχύει, ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ κι ο αδερφός του, Πρίγκιπας Χάρι, φάνηκαν να έρχονται πιο κοντά στην κηδεία του πολυαγαπημένου τους παππού, πρίγκιπα Φίλιππου. 

Στην μεγαλοπρεπή τελετή παραβρέθηκαν, συμμετέχοντας και στην πομπή προς το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ κι ο αδερφός του, Πρίγκιπας Χάρι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: