Social Icons

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Ο Βασιλιάς Κάρολος έσπασε το Βρετανικό Βασιλικό Πρωτόκολλο: Διαγνώστηκε με καρκίνο και το ανακοίνωσε [ΦΩΤΟ]


Το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, περίπου μία εβδομάδα μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Την Κυριακή ο βασιλιάς Κάρολος έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο, καθώς παρέστη σε θεία λειτουργία στο Σάντριγχαμ και χαιρέτισε τα πλήθη.


 Πριν από περίπου μία εβδομάδα υποβλήθηκε σε επέμβαση για υπερπλασία προστάτη. Κάτι που αποφάσισε να ανακοινώσει, προκειμένου να ενθαρρύνει περισσότερους άνδρες να υποβληθούν στις σχετικές εξετάσεις, όπως είχε αναφέρει τότε το παλάτι.


Ο Μονάρχης ξεκίνησε πρόγραμμα θεραπειών και οι γιατροί τον συμβούλευσαν να αναβάλει τις δημόσιες εμφανίσεις του.  Σύμφωνα με πληροφορίες το Μπάκιγχαμ διευκρίνισε ότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης του βασιλιά Καρόλου για καλοήθη υπερπλασία προστάτη, παρατηρήθηκε κάτι διαφορετικό και οι εξετάσεις που ακολούθησαν έδειξαν ότι επρόκειτο για μια μορφή καρκίνου.


Σημειώνεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να ανακοινώσει τη διάγνωση,  προκειμένου να αποφευχθούν διάφορες εικασίες, αλλά και με την ελπίδα ότι μπορεί αυτό να βοηθήσει τους πολίτες να κατανοήσουν όλους αυτούς που επηρεάζονται από τον καρκίνο. Παράλληλα, ο μονάρχης ευχαρίστησε τους γιατρούς για αυτή τη γρήγορη παρέμβαση, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη χειρουργική επέμβαση.

Το Μπάκιγχαμ δεν αποσαφηνίζει στην ανακοίνωση με ποια μορφή καρκίνου διαγνώστηκε ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος «παραμένει απόλυτα θετικός» για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: