Social Icons

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Bye-bye Καβαλιέρε… & Benvenuto…Mario Μόντι!



Απο την contessa,

Την παραίτησή του υπέβαλε και επίσημα ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι  που είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας από τις 10 Μαίου του 1994 και παρέμεινε στην εξουσία παρόλα τα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει έως στις 12 Νοεμβρίου 2011.

Οι δρόμοι της Ιταλικής πρωτεύουσας γέμισαν πολίτες που ζητωκραύγαζαν ενώ πανηγύριζαν για την αποχώρηση του Σίλβιο από την εξουσία. Ο Μπερλουσκόνι μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου κατέθεσε στον Ιταλό πρόεδρο, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, την παραίτησή του. Κατά την άφιξη του ο Μπερλουσκόνι έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες από πλήθος συγκεντρωμένων που κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα εναντίον του.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός, ο οποίος απέτυχε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία σε μια κρίσιμη ψηφοφορία την Τρίτη, είχε υποσχεθεί ότι θα παραιτηθεί μόλις το κοινοβούλιο ψήφιζε το νόμο. Η έγκριση του πακέτου οικονομικών μεταρρυθμίσεων από την ιταλική Βουλή άνοιξε το δρόμο για τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης. Υπέρ ψήφισαν 380 βουλευτές, 26 ψήφισαν κατά, ενώ τέσσερις απείχαν. Το αποτέλεσμα είναι ότι τα μέτρα υπερψηφίσθηκαν και από μεγάλο μέρος των βουλευτών της κεντροαριστεράς και της κεντρώας αντιπολίτευσης.Ο νόμος οικονομικής σταθερότητας περιέχει πολλές από τις παρεμβάσεις που ζητήθηκαν από τους Ευρωπαίους εταίρους .

Ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος Μάριο Μόντι αναμένεται να αναλάβει να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, με έργο να αντιμετωπίσει τη διευρυνόμενη οικονομική κρίση ενώ με την απομάκρυνση του Μπερλουσκόνι από την εξουσία μπαίνει τέλος σε μια από τις πλέον σκανδαλώδεις περιόδους στην πολιτική σκηνή της χώρας.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: