Social Icons

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Αντιδρούν οι Βρετανοί για πορτραίτο της Δούκισσας του Κέμπριτζ









 Royal Απο την Χριστίνα Αλαμάνου,

Απόλυτα ευφυές χαρακτήρισε το πορτραίτο της η Δούκισσα του Κέμπριτζ μόλις αυτό της αποκαλύφθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 11 Ιανουαρίου.
‘’ Μόλις το είδα σκέφτηκα ότι είναι έξοχο… Απίστευτο!’’ Δήλωσε η ίδια ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ φάνηκε να δήλωσε σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph "Είναι απλά υπέροχο. Η Κέιτ είναι πανέμορφη".

Στην πλειοψηφία τους όμως οι Βρετανοί φάνηκαν να μην καλοδέχτηκαν την καλλιτεχνική πινελιά του ζωγράφου Paul Emsley που είναι γνωστός για την φωτογραφική του απεικόνιση στις προσωπογραφίες, και έχει γίνει ευρύτερα γνωστός από το πορτραίτο του Νέλσον Μαντέλα.  Το βρίσκουν "Άψυχο", "απογοητευτικό", "συνηθισμένο", τη Κέιτ  να δείχνει ότι βαριέται , οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι έντονες  και δείχνει  μεγαλύτερη από την ηλικία της.  

Ο 65χρονος Emsley, παραδέχτηκε ότι πήρε κάποιες καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες, "αλλοιώνοντας το χρώμα των ματιών της Κέιτ, απλά για να ταιριάζει με το χρώμα της μπλούζας της".
Γενικότερα οι κριτικοί στο σύνολό τους δεν φάνηκε να καλοδέχτηκαν το πορτρέτο που παρουσιάστηκε στην National Portrait Gallery του Λονδίνου, καθώς θεωρούν ότι «δεν δείχνει καθόλου όπως είναι η Κέιτ στην πραγματικότητα» . 


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δούκισσα του Κέμπριτζ διανύει τη 13η εβδομάδα εγκυμοσύνης της και η ίδια είχε επιλέξει τον Emsley να την ζωγραφίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: