Social Icons

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Kate & William | It's a Royal....boy!!!!!!!!



Οι «βρύσες» στην περίφημη πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου φωτίστηκαν με μπλε χρώμα προς τιμήν του αγοριού, και εκατοντάδες βρετανοί και τουρίστες γιόρτασαν υπό το φως του φεγγαριού.

Μετά από πολύωρη αναμονή η Δούκισσα του Cambridge βγήκε τελικά από το μαιευτήριο, έχοντας στο πλάι της τον William και κρατώντας σφιχτά στην αγκαλιά της τον μονάκριβο γιο της.

Απο την  Contessa, 
Στις 22 Ιουλίου η  31 ετών Κέιτ, εισήχθη -από την πίσω είσοδο- στην ιδιωτική πτέρυγα Lindo του νοσοκομείου St Mary's, στο Πάντινγκτον του δυτικού Λονδίνου, όπου είχε γεννηθεί το 1982, ο Ουίλιαμ. Ο πρίγκιπας είχε δηλώσει άλλωστε ότι θέλει να είναι μαζί με τη γυναίκα του την ώρα της γέννησης του πρώτου παιδιού τους.


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η διαδικασία του τοκετού ξεκίνησε αμέσως μετά την εισαγωγή στο μαιευτήριο, γύρω στις 7.30 (ώρα Ελλάδος), με τη βοήθεια ιατρικής ομάδας, υπό τις οδηγίες του Μάρκους Σέτσελ, πρώην γυναικολόγου της βασίλισσας Ελισάβετ.


Με καθυστέρηση τεσσάρων ωρών γνωστοποιήθηκε η έλευση του μικρού πρίγκιπα, απογόνου του Δούκα και της Δούκισσας του Κέμπριτζ. Το μωρό γεννήθηκε φυσιολογικά στιος 18:24 ώρα Ελλάδος και Κύπρου, ζυγίζει 3.900 και είναι ο «βαρύτερος» διάδοχος στη σύγχρονη ιστορία της Βρετανίας. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ζύγιζε 3.200 όταν γεννήθηκε και ο πρίγκιπας Κάρολος 3.440.
Σε φρενήρεις ρυθμούς ζει το Λονδίνο, μετά την γέννηση του τρίτου στην σειρά διαδόχου του βρετανικού θρόνου, του νεογέννητου πρίγκιπα του Κέιμπριτζ. 

Έξω από το μαιευτήριο Saint Mary's, το χαρμόσυνο γεγονός έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους εκατοντάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί και περίμεναν τον ερχομό του μικρού πρίγκιπα.
Ένα υγιές αγοράκι που ζυγίζει ακριβώς 3,978 κιλά, έφερε στον κόσμο η δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον εχθές 22 Ιουλίου στις 16:24.


Όπως προβλέπει η βασιλική παράδοση, η επίσημη ανακοίνωση αναρτήθηκε σε ένα καβαλέτο μέσα από τις πύλες του Μπάκιγχαμ. «Η αυτής Υψηλότητα δούκισσα του Κέιμπριτζ, γέννησε γιο στις 16:24 (1524 GMT). Η Υψηλότητά της και το παιδί είναι και οι δύο καλά», ανέφερε η ανακοίνωση. 

Σχεδόν ταυτόχρονα ένας βασιλικός τελάλης με κόκκινη στολή και χρυσόβουλο στο χέρι, ανακοίνωσε το χαρμόσυνο νέο της γέννησης του μωρού.
«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι», δήλωσε ο πρίγκηπας Ουίλιαμ, ο οποίος ήταν παρών κατά τη διάρκεια του τοκετού και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Παλατιού επρόκειτο να περάσει τη νύχτα μαζί με τη σύζυγό του στο μαιευτήριο.

Το Παλάτι ανακοίνωσε επίσης ότι η βασίλισσα Ελισάβετ Β 'και ο Δούκας του Εδιμβούργου (προγιαγιά και προπαππούς), ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης (παππούς και γιαγιά), ο πρίγκιπας Χάρι (αδελφός του Ουίλιαμ και θείος του μωρού) και η οικογένεια Μίντλεντον (η οικογένεια της Κέιτ) «έχουν ενημερωθεί και είναι ενθουσιασμένοι με την είδηση».
«Το να γίνεσαι παππούς αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή», είπε ο Κάρολος και δήλωσε υπερήφανος που γίνεται πρώτη φορά παππούς ενώ, όπως ανέφερε, η σύζυγός του συμμερίζεται την προσωπική του ευτυχία.

Το όνομα του μωρού θα ανακοινωθεί , ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχήματα επικρατέστερα ονόματα είναι τα Τζορτζ και Τζέιμς. Σημειώνεται ότι για το όνομα του μπαμπά του Ουίλιαμ οι βρετανοί περίμεναν μια εβδομάδα και για του παππού του Κάρολου ένα ολόκληρο μήνα.
Το πριγκιπικό τέκνο είναι τρίτο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

Για πρώτη φορά από το 1894 και την εποχή της βασίλισσας Βικτορίας, η εν ζωή βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας, εν προκειμένω η Ελισσάβετ, έχει τρεις στη σειρά διαδόχους του θρόνου. Αυτό είχε συμβεί το 1894 όταν γεννήθηκε ο δισέγγονος της βασίλισσας Βικτορίας και μελλοντικός Εδουάρδος.

Προς τιμήν του βασιλικού μωρού θα ριχτούν 103 κανονιοβολισμοί - 62 από τον Πύργο του Λονδίνου και άλλοι 41 από το Γκριν Παρκ.
Προς τιμήν του πριγκιπικού τέκνου η ευρείας κυκλοφορίας βρετανική εφημερίδα "The Sun" μετονομάστηκε σε "The Son".
Με ειδικές εκδόσεις το σύνολο του βρετανικού Τύπου ασχολήθηκε με το χαρμόσυνο γεγονός.
Συγκεκριμένα, η Daily Telegraph, η Daily Star και Daily Express κυκλοφόρησαν με τον τίτλο «Είναι αγόρι» και με φωτογραφία της νέας μητέρας.

Από την πλευρά τους οι Times του Λονδίνου έγραψαν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κοινοπολιτεία «θα νιώθουν «υπερηφάνεια και χαρά» για τη γέννηση, ενώ, όπως πολλές εφημερίδες, προσέφεραν «συμβουλές» στον μελλοντικό διάδοχο.

«Η μοναρχία μας είναι ό,τι έχουμε κοινό και αυτό που μας διαφοροποιεί από άλλες λιγότερο τυχερές χώρες σε παραδόσεις και λιγότερο άνετες με την ιστορία τους. Η αγάπη μας για τη μοναρχία δεν είναι άνευ όρων, αλλά αν ανταμείβεται με υπερηφάνεια, καθήκον και μια πινελιά χιούμορ, είναι σχεδόν απεριόριστη» έγραψαν οι Times.

Σε διαφορετικό ύφος ήταν το άθρο της κεντροαριστερής εφημερίδας The Guardian: «Συγχαρητήρια και τις καλύτερες μας ευχές για το νέο μωρό. Αλλά το μωρό του Κέιμπριτζ δεν θα κληρονομήσει το θρόνο πριν από ... τουλάχιστον 50 χρόνια. Ακόμη και αν η βασιλεία του πατέρα του και του παππού του, είναι υποδειγματικές, ακόμη και αν η συμπεριφορά του, αποδειχθεί άψογη, το Ηνωμένο Βασίλειο το 2065 θα έχει στην κεφαλή του κράτους ένα άτομο του οποίου η πορεία αποφασίστηκε από τη γέννηση του;».

Ευχές απέστειλαν ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Η Μισέλ και εγώ είμαστε στην ευχάριστη θέση να ευχηθούμε στο δούκα και την δούκισσα του Κέμπριτζ, γι΄αυτή τη χαρμόσυνη είδηση της γέννησης του πρώτου παιδιού τους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.


Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: