Social Icons

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας: Γοητευτική, όμορφη ισχυρή , φιλάνθρωπος και αστέρι του διαδικτύου





Απο την Contessa,
Έχει τέσσερα παιδιά, ντύνεται με την τελευταία λέξη της μόδας, ξεκουράζεται ελάχιστα και προτιμάει σχεδόν κάθε καλοκαίρι την Ελλάδα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που την παρομοιάζουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Είναι το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο της νέας Ιορδανίας, η «μητέρα Tερέζα» των αδυνάτων αλλά και το νέο αστέρι του Διαδικτύου καθώς έχει τη δική της ιστοσελίδα, παρακολουθεί τα social media και έχει το δικό της κανάλι στο youtube. Στόχος της, μεταξύ άλλων, να αλλάξει τα στερεότυπα γύρω από τους Άραβες και τους μουσουλμάνους.







Πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για το ιδιαίτερο και σικάτο στυλ της. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που έχει ψηφιστεί από τις πιο καλοντυμένες από διάφορα περιοδικά. Για παράδειγμα το 2008 ήταν στις 10 πιο καλοντυμένες σύμφωνα με τη Vogue.

Η Ράνια Αλ Ρασίν γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1970 στο Κουβέιτ από μια αστική παλαιστινιακή οικογένεια "ο πατέρας της ήταν γιατρός", η νυν βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας από μικρή ήταν ανεξάρτητη προσωπικότητα σε σχέση με το συντηρητικό μουσουλμανικό πρότυπο της γυναίκας. 

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη διοίκηση επιχειρήσεων, εργάστηκε για λίγο στη Citibank και στην Αpple στο Αμάν. Ήταν Ιανουάριος του 1993 όταν συνάντησε τον πρίγκιπα Αμπντάλα μπιν αλ Χουσέιν, απόφοιτο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της Ακαδημίας Σάντχερστ, σε ένα δείπνο. Μέσα σε διάστημα δύο μηνών αρραβωνιάστηκαν και τον Ιούνιο παντρεύτηκαν.

Όταν ο σύζυγός της ανέβηκε στο θρόνο μετά το θάνατο του πατέρα του, το 1999, το ζευγάρι έδωσε ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο στη μοναρχία της Ιορδανίας. Με τις γνώσεις της, την εμφάνισή της αλλά και την εμπειρία της από τον «πραγματικό κόσμο» η βασίλισσα Ράνια έγινε υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών διοργανώνοντας αναρίθμητες φιλανθρωπίες. Πάντα συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες γυναίκες του πλανήτη, ενώ κούκλες-ομοιώματά της υπάρχουν σε όλα τα ατελιέ των κορυφαίων οίκων μόδας. 
Συγκαταλέγεται στις πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη, σύμφωνα με το περιοδικό "Forbes", έχει την εμφάνιση σταρ του Χόλυγουντ, ψηφίστηκε ως η τρίτη πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου από το περιοδικό "Ηarper΄s & Queen", φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα περιοδικών μόδας ως fashion icon, γράφει βιβλία για παιδιά, έχει αφιερώσει τη ζωή της στην προάσπιση των δικαιωμάτων της γυναίκας και στην πρόσβαση των παιδιών στην εκπαίδευση, έχει δημιουργήσει μια μακρά λίστα φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.
"Το πρωί που ξυπνάω αισθάνομαι σαν ένας κανονικός άνθρωπος. Στο τέλος της ημέρας, όμως, ζεις για αυτούς που εκπροσωπείς. Είναι μεγάλη τιμή και προνόμιο να έχεις εσύ την ευκαιρία να κάνεις τη διαφορά -μία ποιοτική διαφορά στις ζωές των ανθρώπων- και είναι δική μου ευθύνη να αξιοποιήσω στο έπακρο αυτή την ευκαιρία".
Με αυτά τα λόγια η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, η οποία από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στο θρόνο έδειξε ότι δε θέλει να βρίσκεται στη σκιά του συζύγου της, περιγράφει το χρέος της -όπως το αντιλαμβάνεται η ίδια- απέναντι στο λαό της.

Η πρώτη κυρία της Ιορδανίας είναι μια δραστήρια γυναίκα με χόμπυ το θαλάσσιο σκι, το τρέξιμο και την ποδηλασία. Ασχολείται ιδαιτέρως με το διαδίκτυο καθώς διαθέτει τη δική της ιστοσελίδα (www.queenrania.jo), με την οποία ασχολείται η ίδια και δικό της κανάλι στο You Tube, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται στις λανθασμένες αντιλήψεις που έχει ο κόσμος για το Ισλάμ χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν εναντιώνεται στα "εγκλήματα τιμής" -την αφαίρεση ζωής γυναικών που έχουν διαπράξει μοιχεία ή έχουν σεξουαλικες σχέσεις πριν από το γάμο.
Γεύση από την προσωπική της ζωή δίνει η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας μέσα στον νέο προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, αποκαλύπτοντας πόσο φυσιολογική είναι. Η 43άχρονη βασίλισσα άνοιξε τον δικό της λογαριασμό και μετράει χιλιάδες followers.

Αν και μερικές φωτογραφίες, όπως αυτή με τον Barack Obama στο μνημόσυνο του Nelson Mandela, μας υπενθυμίζουν την προνομιακή ζωή της, πολλές δείχνουν ότι είναι απλά μια μητέρα που αγαπάει την οικογένειά της. Και πράγματι, η βασίλισσα Ράνια εξηγεί στο instagram ότι βλέπει τον εαυτό της ως μία «μαμά και σύζυγο με μία πραγματικά cool δουλειά». Παρά το γεγονός όμως ότι φαίνεται να έχει μια σχετικά φυσιολογική ζωή, ως μέλος της βασιλικής οικογένειας της Ιορδανίας, η βασίλισσα Ράνια συναναστρέφεται με μερικούς από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο.
Η πρώτη φωτογραφία που μοιράστηκε στο instagram ήταν με τον εκλιπόντα Nelson Mandela, την οποία και ανέβασε στο μνημόσυνό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: