Social Icons

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ο πρίγκιπας Μιχαήλ και η πριγκίπισσα Μαρίνα στο πλευρό των παιδιών του «Ελπίδα»






Σήμερα το πρωί ο πρίγκιπας Μιχαήλ και η σύζυγός του, Μαρίνα Καρέλλα, δύο καταξιωμένοι διεθνώς καλλιτέχνες, εκείνος στον χώρο της λογοτεχνίας και εκείνη των εικαστικών τεχνών, επισκέφτηκαν την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».






Οπως αναφέρουν τα eirinika.gr η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη,  που συνδέεται με μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας μαζί τους,  τους υποδέχτηκε θερμά λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Σας υποδεχόμαστε ως σπουδαίους φίλους και υποστηρικτές της «ΕΛΠΙΔΑΣ» που εδώ και χρόνια βρίσκεστε στο πλευρό μας, ενισχύετε και ενθαρρύνετε τις προσπάθειές μας. Αλλά και ως σημαντικές προσωπικότητες  με βαθύτατη ευαισθησία, μοναδικό ταλέντο και έργα παγκοσμίως γνωστά...  Προσωπικά, όμως, εκτός από την απέραντη αγάπη που τρέφω για τα έργα σας, με συγκινεί βαθιά η πρωτοβουλία σας να ιδρύσετε την Εταιρεία Κατά της Κακοποίησης των Παιδιών με το όνομα «ΕΛΙΖΑ». 


Όταν το 1995 υπήρχαν ελάχιστες οργανώσεις για τη προστασία των παιδιών από την κακοποίηση, η τραγική ιστορία της μικρής Ελίζας στην Αμερική, που συγκλόνισε ολόκληρη την υφήλιο, στάθηκε η αφορμή για να δημιουργήσετε λίγα χρόνια μετά έναν φορέα που θα αγκάλιαζε τα κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά. Κάνατε την «Ελίζα» σύμβολο μιας γενναίας προσπάθειας και ενός αγώνα ιερού που έφερε ως αποτέλεσμα τον ξενώνα «SOS ΕΛΙΖΑ» για παιδιά προσχολικής ηλικίας που έχουν ανάγκη θεραπείας και αποκατάστασης. Και συνεχίζετε με προγράμματα ενίσχυσης ευάλωτων οικογενειών, παιδιών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και με όραμα τη δημιουργία νέων ξενώνων. Οι προσπάθειές σας μιλούν βαθιά στην καρδιά μου  και αξίζουν κάθε έπαινο. Η εθελοντική δουλειά και η κοινωνική προσφορά είναι και για εμάς ο πυρήνας του έργου μας...  Εύχομαι κάθε επιτυχία στο σημαντικό σας έργο, υγεία και δύναμη για την επίτευξη των σημαντικών στόχων της ΕΛΙΖΑΣ. Το 2007, αγαπημένη μου Μαρίνα, είχες χαρίσει στην «ΕΛΠΙΔΑ» τον πίνακά σου «Μακάρι να είχα ένα ποτάμι» ο οποίος δημοπρατήθηκε στην εκδήλωση «Οι Καλές Τέχνες στο Πλευρό της ΕΛΠΙΔΑΣ» για την ενίσχυση της δημιουργίας του Νοσοκομείου μας. Ένα χρόνο μετά, το 2008, δημιουργείς την «Ελίζα» και αισθάνομαι ότι απέκτησες το «ποτάμι» που επιθυμούσες για να σε οδηγήσει δίπλα στα παιδιά που είχαν ανάγκη και σε στόχους υψηλούς και πολύτιμους για αυτά...».

Εν συνεχεία η κυρία Βαρδινογιάννη κάλεσε τον πρίγκιπα Μιχαήλ να ανέβει στο βήμα και να πει δυο λόγια στους παρευρισκόμενους.

Εκείνος, σηκώθηκε από τη θέση του και απευθυνόμενος σε όλους είπε : «Με όλα όσα είδα και άκουσα σήμερα νιώθω πολύ ταπεινά για να ανέβω στο βήμα. Προτιμώ να μιλήσω από τη θέση μου εδώ, ανάμεσά σας, και να εκφράσω τον θαυμασμό μου για το έργο σας, να σας συγχαρώ για τα τόσα πολλά και τόσο σημαντικά επιτεύγματά σας. Θέλω επίσης να σας καταθέσω μια προσωπική μου εμπειρία, ένα περιστατικό που έζησα μέσα στο νοσοκομείο παίδων πριν από αρκετά χρόνια, όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά και αρρώστησαν. Αυτά που έζησα τότε μου πήρε 4 μήνες για να τα ξεπεράσω και να συνέλθω. Αντίθετα σήμερα ένιωσα μέσα σ’ αυτόν τον χώρο να μοσχοβολάει η αγάπη και η ζεστασιά με την οποία περιβάλλετε όλα τα παιδιά... Σας συγχαίρω και πάλι και σας εύχομαι καλή δύναμη στο έργο σας».

Τον πρίγκιπα Μιχαήλ και την πριγκίπισσα Μαρίνα, κατά την επίσκεψή τους στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, συνόδευε η κυρία Χριστίνα Κυριακοπούλου, μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Ελίζα», ενώ εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» παρευρέθησαν οι κυρίες: Μελίνα Δασκαλάκη, Ινώ Κωνσταντοπούλου, Καίτη Μεταξωτού, Ρίτα Μωραϊτάκη-Πικρού, Πέγκυ Στραβελάκη, Βέτα Τσουκαλά, Κέττυ Φιλιππίδου και Βίκυ Φιλίππου. Παρόντες ήταν επίσης ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, και ο Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου, Δρ. Στέλιος Γραφάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: