Social Icons

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Η δροσιά ενός παρφέ σοκολάτας....




Απο την Contessa, 
 
Ένας απολαυστικός σοκολατένιος πειρασμός, έτοιμος από τα χεράκια σας σε ελάχιστα λεπτά.
Πάμε να τον φτιάξουμε!
Θα χρειαστούμε- Υλικά:

1 κουτί σαντιγί Morfat
1 ζαχαρούχο γάλα
500 ml κρέμα γάλακτος
175 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
7 -8 μπισκότα σοκολάτας γεμιστά ή και σκέτα
6 γεμάτες κουταλιές της σούπας μερέντα



Στην πράξη
- Εκτέλεση:

Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε μίξερ που να έχει μεγάλη χωρητικότητα, διότι τα υλικά αυτά μας δίνουν 2 περίπου κιλά παγωτό. Χτυπάμε λοιπόν πολύ καλά στο μίξερ την Morfat, την κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο.Τα χτυπάμε όλα μαζί, δεν χρειάζεται χωριστά το καθένα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε στα υλικά που έχουμε στο μίξερ.

Ξαναχτυπάμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε δοχείο παγωτού ή αν δεν έχουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σοκολάτας, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τέλος απλώνουμε στην επιφάνεια του μείγματος την μερέντα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε κυκλικά, να ενσωματωθεί στο υπόλοιπο μείγμα.Βάζουμε το δοχείο στην κατάψυξη, να παγώσει το παγωτό μας. Δεν χρειάζεται να ξαναχτυπήσουμε, το παγωτό αυτό δεν κρυσταλλιάζει, έχει τέλεια υφή!

Σερβίρουμε με το αγαπημένο μας σιρόπι και απολαμβάνουμε!

ΤIP: Μπορούμε εκτός από μπισκότα σοκολάτας, να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς, σταγόνες σοκολάτας ή φρούτα λεπτοκομμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: