Social Icons

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Αντίο Ρίο... Ραντεβού στο Τόκιο!



Ολοκληρώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας για την Ελλάδα και η χώρα μας μετρά 6 μετάλλια αλλά και πολλές διακρίσεις.


Η Άννα Κορακάκη με τα δύο της μετάλλια, ο "άρχοντας των δαχτυλιδιών" Λευτέρης Πετρούνιας, ο "γερόλυκος" και τεράστιος Σπύρος Γιαννιώτης, το δίδυμο των Μάντη - Καγιαλή και η Κατερίνα Στεφανίδη, έκαναν υπερήφανους όλους τους Έλληνες και έδωσαν μαθήματα ήθους, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Οι επιδόσεις των αθλητών μας  ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και παρότι η στήριξη της Πολιτείας δεν ήταν η δέουσα λόγω οικονομικών συγκυριών, βασιζόμενοι κυρίως στους ελάχιστους ανθρώπους που τους βοήθησαν, στην πίστη και στη θέληση, κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προσωπικά τους όρια αλλά και τις προβλέψεις επενδυτικών οίκων που "έβλεπαν" ελληνικό Βατερλό στο Ρίο.

Στις αρχές του Αυγούστου οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs έδωσαν στη δημοσιότητα την έκθεση τους που συνυπολογίζοντας τα οικονομικά, πολιτικά και θεσμικά χαρακτηριστικά κάθε χώρας, ακτινογραφούσε τις πιθανότητες για συγκομιδή μεταλλίων.

Δεδομένων των οικονομικών δυσκολιών και της απουσίας μεγάλων πόρων από την Πολιτεία για την προετοιμασία των αθλητών μας που έλαβαν και λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση, και κόντρα στα όσα προοιωνίζονταν, αντιλαμβάνεται κανείς για τί άθλο μιλάμε.

Η Ελλάδα πήγε στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες με 93 αθλητές και αθλήτριες και βρέθηκε στην 26η θέση ανάμεσα σε 206 χώρες που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας και αναμφίβολα ο ιδρώτας και ο κόπος των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών παρά τις τεράστιες δυσκολίες στην προετοιμασία τους έφερε την γαλανόλευκη σημαία για ακόμη μια φορά ψηλά.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των 93 αθλητών και αθλητριών της Ελλάδας στο Ρίο:


Σημαιοφόρος στην Τελετή Λήξης η Στεφανίδη
Η Κατερίνα Στεφανίδη θα είναι η σημαιοφόρος της Ελλάδας στην Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, μετά από κλήρωση που έγινε. Η χρυσή ολυμπιονίκης στο επί κοντώ, θα είναι αυτή που θα σηκώσει την ελληνική σημαία τα ξημερώματα της Δευτέρας (22/8, 2:00).
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΕ: "Η επιλογή προέκυψε έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ιδίας και του χρυσού Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής, Λευτέρη Πετρούνια, στο αρχηγείο της ελληνικής αποστολής, παρουσία μελών του αρχηγείου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: