Social Icons

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΒΕΝΕΤΙΑΣ 2018: Φαντασμαγορική φιέστα έναρξης ! (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)


Το θέμα είναι εμπνευσμένο από τον διάσημο δημιουργό Φεντερίκο Φελίνι…

Γόνδολες, φώτα, πυροτεχνήματα και κομφετί να πετούν στον αέρα, εχθές, Σάββατο 27 Ιανουαρίου κηρύχθηκε επίσημα η έναρξη του καρναβαλιού της Βενετίας.

Ένα πλωτό τσίρκο παρέλασε ανάμεσα σε χιλιάδες επισκέπτες που παρακολουθούσαν από τις αποβάθρες, μέσα από τις γόνδολες αλλά  και από τα μπαλκόνια των διάσημων Pallazι.

Υπό τους ήχους της μουσικής ταινιών του Φεντερίκο Φελίνι, το Rio di Cannaregio, γέμισε με πλωτές εξέδρες από κλόουν,  κολομπίνες , λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις και ελέφαντες πάνω σε άρματα, ενώ ζογκλέρ έδιναν ένα μοναδικό σόου ακροβατώντας  πάνω από τα κανάλια της Γαληνοτάτης, πλάθοντας  μία φαντασμαγορική εικόνα με σκηνές  από τα αριστουργήματα του Ιταλού σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελίνι.

Η πόλη των δόγηδων γέμισε και πάλι εφέτος από χιλιάδες επισκέπτες, που φόρεσαν μάσκες και  κουστούμια συμμετέχοντας ενεργά στο περίφημο καρναβάλι με τα φαντασμαγορικά δρώμενα εμπνευσμένα από τη Commedia del arte.

Οι βασικές καρναβαλικές εκδηλώσεις διαδραματίζονται συνήθως στο χώρο του Ναυστάθμου όπου βρίσκεται το ιστορικό ναυπηγείο της πόλης αλλά και στη πλατεία του Αγίου Μάρκου.


Το καρναβάλι της Βενετίας είναι από τα αρχαιότερα, η  πρώτη ιστορική καταγραφή του πραγματοποιείται το 1268, ενώ αρκετοί μελετητές, τοποθετούν την έναρξη του αρκετά πιο πριν, το 1094.

Το Βενετσιάνικο καρναβάλι θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: