Social Icons

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Μπάκιγχαμ για τις παραιτήσεις Χάρι και Μέγκαν: Δεν είναι τόσο εύκολο…

Η «βόμβα» έσκασε αρχικά…. με παραίτηση του πριγκιπικού ζεύγους!

Μετά από τις φήμες του Νοεμβρίου για πιθανή μετακόμιση του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Αμερική, οι σχέσεις τους με το Παλάτι είχαν συζητηθεί σε όλα τα  Βρετανικά Μέσα ,
ειδικά μετά τις αποκαλυπτικές δηλώσεις τους στο ντοκιμαντέρ του ITV,  όπου το ζευγάρι έκανε παράπονα για τη ζωή του αλλά και για τις δύσκολες στιγμές που περνούν σαν οικογένεια και  το «bullying» που δέχονται καθημερινά από τα βρετανικά tabloids.

Τελικά ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισαν να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους αξιώματα και να ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά όπως ανακοίνωσαν στον επίσημο λογαριασμό τους με το όνομα "sussexroyal" στο Instagram.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσσεξ δήλωσαν στην ανακοίνωσή τους πως θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά, χτίζοντας μια νέα ζωή, αλλά συνεχίζοντας να στηρίζουν την Αυτού Μεγαλειότητα και να τηρούν το καθήκον τους.

Στην ανάρτησή τους αναφέρουν πως θα μοιράσουν τον χρόνο τους ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Αμερική, κάτι που θα τους βοηθήσει να μεγαλώσουν τον γιο τους, Άρτσι, με την αγάπη και τη Βασιλική Οικογένεια και με τις συνήθειες της νέας τους ζωής.

Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί, πως πριν από μερικές μέρες και την περίοδο των Χριστουγέννων όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε δώσει στη δημοσιότητα το μαγνητοσκοπημένο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της, είχε προκαλέσει αίσθηση και ερωτήματα η απουσία φωτογραφίας του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν από το πλάνο.

Στην ανάρτηση που ανέβασαν πριν λίγο στον επίσημο λογαριασμό τους στο Instagram αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Μετά από πολλούς μήνες σκέψης και εσωτερικών συζητήσεων, επιλέξαμε να κάνουμε μια μετάβαση φέτος, αρχίζοντας με το να χαράξουμε έναν προοδευτικό νέο ρόλο μέσα σε αυτό το θεσμό. Σκοπεύουμε να αποχωρήσουμε ως κύρια μέλη της βασιλικής οικογένειας και να εργαστούμε για να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι , ενώ συνεχίζει να υποστηρίζει πλήρως την Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα. Είναι με την ενθάρρυνσή σας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, που αισθανόμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτήν την προσαρμογή.


Σήμερα σχεδιάζουμε να εξισορροπήσουμε το χρόνο μας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας να τηρούμε το καθήκον μας για την Βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία, και τα υποστηριχτές μας».

Στην κοινή δήλωση ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ συνεχίζουν τονίζοντας πως: «Αυτή η γεωγραφική ισορροπία θα μας επιτρέψει να μεγαλώσουμε τον γιο μας με μια εκτίμηση για τη βασιλική παράδοση στην οποία γεννήθηκε, παρέχοντας παράλληλα στην οικογένειά μας το περιθώριο να επικεντρωθεί στο επόμενο κεφάλαιο, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας της νέας φιλανθρωπικής οντότητας μας. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε όλες τις λεπτομέρειες αυτού του συναρπαστικού επόμενου βήματος σε εύθετο χρόνο, καθώς συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Αυτού Μεγαλειότητα την Βασίλισσα, τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, τον Δούκα του Κέιμπριτζ και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Μέχρι τότε, σας παρακαλούμε να δεχτείτε τις βαθύτερες ευχαριστίες μας για τη συνεχή υποστήριξή σας.»


 Από την πλευρά του ο Πιρς Μόργκαν κατακεραυνώνει με σχόλιό του τη Μέγκαν τονίζοντας ότι πρώτα ξέκοψε από την οικογένειά της, μετά ξέκοψε από τον πατέρα της, ξέκοψε από τους περισσότερους φίλους της, χώρισε τον Χάρι από τον Ουίλιαμ και τώρα τον βγάζει από τη βασιλική οικογένεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ τόνισε σε δήλωσή της ότι "οι συζητήσεις είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Αντιλαμβανόμαστε την επιθυμία τους να κάνουν μία διαφορετική προσέγγιση, αλλά αυτά είναι πολύπλοκα θέματα που θα πάρουν καιρό για να προχωρήσουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: