Social Icons

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Βασιλικός Γάμος στη Μητρόπολη Αθηνών: Φίλιππος - Νίνα Φλόρ [ΦΩΤΟ]




 by Christin Al

Σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα τελέστηκε ο βασιλικός γάμος του μικρότερου γιου του οίκου των Γλίξμπουργκ. Ο Φίλιππος , γιος του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης στο γάμο του με την Νίνα Φλορ , στην Αθήνα και στην εκκλησία που πριν 57 χρόνια παντρεύτηκαν οι γονείς του. 

Ο Φίλιππος Γλίξμπουργκ και η Νίνα Φλορ, Ελβετίδα κληρονόμος, ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου πρίν απο μήνες με πολιτικό γάμο στο πολυτελές θέρετρο St. Moritz ενώ επιθυμούσαν ο θρησκευτικός να τελεστεί στην Ελλάδα, στην πατρίδα του γαμπρού.


Το ερωτευμένο ζευγάρι πάντρεψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Η Νίνα Φλορ, είναι η μοναχοκόρη του 60χρονου Ελβετού εκατομμυριούχου Thomas Flohr, ο οποίος ίδρυσε την ιδιωτική εταιρεία Vista Jet, μια εταιρεία με ιδιωτικά τζετ και είναι πρώην δισεκατομμυριούχος.  Η ίδια έχει εργαστεί ως καλλιτεχνική διευθύντρια για την εταιρία του πατέρα της ενώ έχει ιδρύσει επίσης το μη κερδοσκοπικό ερευνητικό κέντρο θαλάσσης, το Κέντρο Επιστημονικών Σπουδών Bazaruto (BCSS), το 2017. Ο Φίλιππος, ο οποίος γεννήθηκε στο Νοσοκομείο St Mary’s στο Λονδίνο το 1986, είναι 35 ετών και εργάζεται ως αναλυτής hedge fund στη Νέα Υόρκη.

Η νύφη, που έλαμπε από ευτυχία, επέλεξε ένα ιδιαίτερο νυφικό του Γαλλικού οίκου Chanel με μακριά, κεντημένη ουρά και ρομαντικό neckline με φιόγκο, ενώ φόρεσε την τιάρα της πεθεράς της, Άννας-Μαρίας. Είχε τα μαλλιά της σε ένα κομψό κότσο ενώ το μακιγιάζ της ήταν διακριτικό. Κρατούσε ένα μπουκέτο λευκά τριαντάφυλλα και χαμογελούσε διαρκώς. 


Το κεφάλι της στόλιζε η τιάρα Antique Corsage, η οποία ανήκει στην Άννα Μαρία και την οποία είχε δανειστεί και η Τατιάνα Μπλάντνικ στο δικό της γάμο με τον πρίγκιπα Νικόλαο. Να σημειωθεί ότι την φορούσε και η μητέρα του Φίλιππου στον γάμο της με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, ο οποίος είχε γίνει επίσης στη Μητρόπολη Αθηνών. 

Οι λαμπεροί καλεσμένοι που έφτασαν από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων γαλαζοαίματοι, επιχειρηματίες κ.α, δεν ξεπερνούσαν τους 100.

Κουμπάροι και παράνυμφοι στο ζευγάρι ήταν ο Μιχάλης Χανδρής, Παύλος Γλίξμπουργκ, ο Νικόλαος Γλίξμπουργκ, η Θεοδώρα Γλίξμπουργκ, η Μαρία-Ολυμπία και ο μικρότερος γιος του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, Οδυσσέας-Κίμων. Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο μεγαλύτερος γιος του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ και εγγονός του τέως βασιλιά που φέρει το όνομα του, Κωνσταντίνος-Αλέξιος συνόδευσε τον παππού του που βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι.


Οι υψηλοί καλεσμένοι που ήταν μέλη, κυρίως πρίγκιπες από τους βασιλικούς οίκους της Μεγάλης Βρετανίας, της Ισπανίας, της Δανίας, Πορτογαλίας κλ. διέμειναν κυρίως στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» και κάποιοι ελάχιστοι στο King George. Το στέμμα της Μεγάλης Βρετανίας εκπροσώπησαν η πριγκίπισσα Βεατρίκη με τον σύζυγό της, τον εκατομμυριούχο Edoardo Mapelli και η αδελφή της Ευγενία, ελαφρώς αγνώριστη.

Επίσης, ανάμεσα στους Έλληνες καλεσμένους των Γλίξμπουργκ, ήταν ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελόπουλου και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ακόμη, εκεί έφτασε η αδελφή της Άννας-Μαρίας, πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας, ο Σταύρος Νιάρχος με τη σύζυγό του Ντάσα Ζούκοβα, η Ευγενία Νιάρχου, ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η εγγονή τους, Μαριάννα Γουλανδρή με τον σύζυγό της Φίλιππο Λαιμό και την μητέρα του, η Σήλια Κριθαριώτη και ο σύζυγός της Νίκος Τσάκος, ο Αντρέα Κασιράγκι με την Τατιάνα Σάντο Ντομίνγκο, η Αλεξάνδρα ντε Όσμα, πριγκίπισσα του Ανόβερο, η Σαμπίν Γκετί.


Στις σουίτες και τα δωμάτια τους περίμεναν δώρα καλωσορίσματος που τους μυούσαν στη Ελληνική γεύση και παράδοση. Ειδικής κατασκευής σακουλάκια που περιείχαν για παράδειγμα φιστίκια Αιγίνης και ούζο, το μπουκάλι του οποίου έφερε πάνω του αρχικά του ζευγαριού.

Τόσο η λίμνη Βουλιαγμένης στην οποία πραγματοποιήθηκε το welcome dinner, όσο και το γαμήλιο γλέντι που έλαβε χώρα στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών, στην οδό Βασιλίσσης Όλγας, το décor ήταν φίνο, όπως άρμοζε στην περίσταση. Το σκηνικό ήταν μοναδικού γούστου και απ΄ ότι λέγεται σχεδιάστηκε από μεγάλο γραφείο του εξωτερικού. Ξοδεύτηκαν γι’ αυτά δε, πολλές χιλιάδες ευρώ, καθώς οι χώροι πραγματικά μεταμορφώθηκαν.

Ο γάμος του Φίλιππου Γλύξμπουργκ και της Νίνα Φλορ, κόρης του δισεκατομμυριούχου Thomas Flohr, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κοσμικά γεγονότα της χρονιάς της χώρας μας, αφού συγκέντρωσε την αφρόκρεμα της αριστοκρατίας της Ευρώπης.


Το ζευγάρι έκανε ένα elegant pre-wedding party στη Λίμνη της Βουλιαγμένης με εκλεκτούς καλεσμένους, όπου η Φλορ εμφανίστηκε με μια δημιουεγία του οίκου Chanel. Εκεί βρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο Νικόλαος Γλύξμπουργκ με τη σύζυγό του, Τατιάνα Μπλάτνικ, ο Παύλος με τη σύζυγό του, Marie-Chantal και τα παιδιά τους - ανάμεσά τους και η Μαρία-Ολυμπία- ο τέως βασιλιά Κωνσταντίνος με τη σύζυγό του, Άννα- Μαρία, αλλά και η Αλεξία κι η Θεοδώρα.

Το ζευγάρι μετά τον γάμο πραγματοποίησε μια εκδήλωση στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο στο Ζάππειο, όπου οι καλεσμένοι απόλαυσαν μια όμορφη βραδιά με ελληνικό χορό και φαγητό. Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media, η νύφη και ο γαμπρός χόρεψαν συρτάκι, έκοψαν την τεράστια λευκή γαμήλια τούρτα τους και διασκέδασαν με τους καλεσμένους τους.









Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Φωτογραφίες: NDP Photo Agency  & Splash News & ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΜΙΝΗΣ/STUDIO KOMINIS/EUROKINISSI 





Δεν υπάρχουν σχόλια: