Social Icons

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Μια Δούκισσα...3 γάμοι...44 τίτλοι ευγενείας...και 3 Δίσεκατομμύρια Δολλάρια!



Απο την Χριστίνα Αλαμάνου,

Το όνομα της είναι σιδηρόδρομος αφού η Δούκισσα της Άλμπα έχει πάνω από ένα όνομα. Όχι βέβαια πως και να την φωνάζουν Μαρία ντελ Ροσάριο Καγετάνα Αλφόνσα Βικτόρια Ουχένια Φρανσίσκα Φιτσ-Τζέιμς Στιοάρτ ι ντα Σίλβα , θα ακούσει... και θα γυρίσει,  αλλά οι ευγενείς πάντα έχουν πάνω απο ένα όνομα γιατί όλοι οι πρόγονοι πρέπει να είναι ευχαριστημένοι εκεί που βρίσκονται... 

Ολα αυτά τα ονόματα που δεν είναι καθόλου μα καθόλου τυχαία εμπεριέχουν σχεδόν την ίδια η ιστορία της Ισπανίας αφού η Καγετάνα, όπως την φωνάζει ο λαός της Ισπανίας, κατέχει επί συνόλου 44 τίτλους ευγενείας ! ενώ ο μύθος λέει ότι …μπορεί να διασχίσει την Ισπανία χωρίς να βγει από τα κτήματά της!



Γεννημένη το 1926, βαφτιστήρα της Βασίλισσας Βικτώριας Ευγενίας της Ισπανίας έχει καταγωγή από την οικογένεια του βασιλιά της Αγγλίας και Σκωτίας Ιάκωβου Β' κατέχοντας τους περισσότερους τίτλους ευγενείας στην Ισπανία.   

Η Δούκισσα της Άλμπα κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για τις πιο αριστοκρατικές τίτλους καθώς είναι  δούκισσα επτά φορές, κοντέσα 19 φορές και Marquesa 23 φορές! Βρίσκεται  επικεφαλής των 539 ετών Οίκου των Αλμπα, και σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες είναι η γυναίκα με τους περισσότερους τίτλους αριστοκρατίας που έχει αναγνωρίσει κυβέρνηση στον κόσμο, τίτλους που της παρέχουν το δικαίωμα να μη γονατίσει ενώπιον του Πάπα, αλλά και να μπει στον καθεδρικό ναό της Σεβίλης πάνω σε άλογο.


Η δούκισσα της Αλμπα, η Μαρία ντελ Ροσάριο Καγετάνα παντρεύτηκε πριν από λίγες ημέρες  τον Αλφόνσο Ντίεθ Καραμπάντες, έναν 61χρονο κοινό θνητό, στο παρεκκλήσι της ιστορικής κατοικίας της , στο Ανάκτορο Ντουένιας της Σεβίλλης. Ο γάμος τους τελέστηκε ενώπιον 30 συγγενών και στενών φίλων.  Ως γεγονός δεν συγκρίνεται με τον πρώτο της γάμο της  το 1947, με τον Λουίς Μαρτίνεθ ντε Ιρούχο ι Αρταθκόθ, Ισπανό ευγενή αριστοκράτη καθώς εκείνη η τελετή  είχε χαρακτηριστεί από τους «Νιου Γιορκ Τάιμς»  ως ο πιο ακριβός γάμος στον κόσμο επισκιάζοντας μάλιστα τον γάμο της Βασίλισσας Ελισσάβετ.




Η εκκεντρική αρχόντισσα Καγετάνα, συνάντησε για πρώτη φορά τον καλό της πριν από τρεις δεκαετίες. Ο Ντιέθ ήταν οικογενειακός φίλος, όμως στη συνέχεια έχασαν την επαφή και συναντήθηκαν ξανά πριν από μόλις τρία χρόνια, σ' έναν κινηματογράφο της Μαδρίτης. Το ρομάντζο που ακολούθησε ενθουσίασε τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, όμως φαίνεται πως θύμωσε τα παιδιά της που ανησυχούσαν για την εισβολή στον οίκο των Αλμπα ενός δημοσίου υπαλλήλου που δεν είχε οικονομική επιφάνεια αλλά ούτε κοινωνικά διαπιστευτήρια.



Τα έξι παιδιά της, προέρχονται όλα από τον πρώτο της σύζυγο, τον δούκα του Σοτομαγιόρ Πέδρο Λουίς Μαρτίνες ντε Ιρούζο υ Αρτασκός, ο οποίος πέθανε το 1972. Η δούκισσα, η οποία φιγουράρει συχνά στις κοσμικές στήλες των εφημερίδων της χώρας της για τις εκκεντρικές εμφανίσεις της και τις επαναλαμβανόμενες πλαστικές επεμβάσεις που έχει υποστεί αποτελεί ενεργό μέλος του παγκόσμιου τζετ σετ. Στο παρελθόν είχε προκαλέσει σάλο  όταν το 1978 παντρεύτηκε για δεύτερη φορά έναν διανοούμενο και πρώην ισουίτη ιερέα, τον Ζεσούς Αγκουίρε ι Ορτίς ντε Ζάρατε, ο οποίος εγκατέλειψε τα εγκόσμια το 2001.



Τον 2008, η δούκισσα της Αλμπα κανόνιζε να παντρευτεί κρυφά τον Ντίες. Τα παιδιά της το ανακάλυψαν και κατέφυγαν στον ισπανό βασιλιά Χουάν Κάρλος, ζητώντας του να μεσολαβήσει ώστε αυτός ο γάμος να μην γίνει.   Ο γάμος ακυρώθηκε μετά από φημολογούμενο τηλεφώνημα του Χουάν Κάρλος στη δούκισσα.



Για να βάλει ένα τέλος στην αντίθεση της οικογένειας στον γάμο της, η δούκισσα Καγετάνα κάλεσε το καλοκαίρι τα παιδιά της στο γραφείο ενός συμβολαιογράφου της Μαδρίτης όπου παρουσίασε ένα σχέδιο κληρονομιάς βάσει του οποίου κάθε παιδί παίρνει τουλάχιστον μία από τις ιδιοκτησίες του οίκου της Αλμπα ενώ τα παιδιά της ανάγκασαν τον γαμπρό να υπογράψει προγαμιαίο συμβόλαιο, στο οποίο παραιτείται από κάθε αξίωση της οικογενειακής περιουσίας που υπολογίζεται σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ συμπεριλαμβάνονται αναρίθμητα κάστρα όπως αυτό του 15ου αιώνα στη Σεβίλη όπου και παντρεύτηκε. 

Στη προσωπική της περιουσία εκτός αναρίθμητες εκτάσεις και πολύτιμους λίθους περιλαμβάνεται η σημαντικότερη συλλογή έργων τέχνης και ιστορικών κειμηλίων της Ισπανίας, από  τα έργα του Γκόγια και του Βελάσκες, πίνακες του Τιτσιάνο Βετσέλιο, έως και πρώτο χάρτη της Αμερικής φτιαγμένο από τα χέρια του Χριστόφορου Κολόμβου.


 Η 85χρονη Δούκισσα, ο οποίος εμφανίζεται τακτικά σε σελίδες περιοδικών της Ισπανίας και είναι μακρινός συγγενής της βασίλισσας Ελισάβετ και ο Winston Churchill ντύθηκε νύφη και περπάτησε στο πλευρό του κατά 24 χρόνια μικρότερού της αγαπημένου της. Φορώντας ένα σομόν φόρεμα  δημιουργία των Ανδαλουσιανών σχεδιαστών Victorio & Lucchino, περπάτησε πάνω στο κόκκινο χαλί κρατώντας το μπράτσο του άνδρα της, μοίρασε φιλιά και χαιρέτησε το πλήθος και τους φωτογράφους, έριξε το μπουκέτο της και χόρεψε τον αγαπημένο της χορό το φλαμένκο υπό τους ήχους της κιθάρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: