Social Icons

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Στους δρόμους της Κρουαζέτ… μπορούν να συμβούν τα πιο απίθανα πράγματα.






Από την Χριστίνα Αλαμάνου,

Εχθές  Τετάρτη, 16 Μαΐου,  έγινε η έναρξη του 65ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών .Ο Μπρους Γουίλις, ο Έντουαρτ Νόρτον, ο Μπιλ Μάρει και η Τίλντα Σουίντον
πάτησαν πρώτοι το διάσημο κόκκινο χαλί του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών. 


Εκατοντάδες παπαράτσι περίμεναν με τις ώρες την έναρξη, οι τουρίστες που έρχονται στην Κρουαζέτ για να δουν, έστω και από μακριά, τους αγαπημένους τους σταρ και φυσικά την Μέριλιν Μονρόε που σβήνει ένα κεράκι στην ασπρόμαυρη αφίσα του φετινού Φεστιβάλ.
Την τελετή έναρξης παρουσίασε η Γαλλίδα Μπερενίς Μπεζό, σύζυγος Μισέλ Χαζαναβίσιους, του σκηνοθέτη που έκανε φέτος περήφανη την Γαλλία με την ταινία The Artist, που σάρωσε τα Όσκαρ.

Η ανανεωμένη Jane Fonda  πάτησε το κόκκινο χαλί και πόζαρε αναδεικνύοντας  με στυλ την τουαλέτα της από τον οίκο Versace κλέβοντας πολλά βλέμματα με την γοργονέ εμφάνισή της.

 Eva Herzigova, εμπιστεύτηκε τους φίλους της , Domenico Dolce και Stefano Gabbana, οι οποίοι δημιούργησαν ειδικά γι' αυτήν την εντυπωσιακή, απαστράπτουσα ροζ δημιουργία που θυμίζει vintage στάρλετ της Κρουαζέτ. Η Tilda Swinton εμφανίστηκε με μακριά, βραδινή δημιουργία του Haider Ackermann- με αριστουργηματικό κορσάζ. Την παράσταση έκλεψε και


 Eva Longoria με εντυπωσιακό βραδινό φόρεμα του οίκου MarchesaΜια πολύ όμορφη και ξεχωριστή εμφάνιση έγινε από την Κινέζα ηθοποιό και τραγουδίστρια Fan Bingbing  η οποία φόρεσε ένα εντυπωσιακό άσπρο φόρεμα σε στυλ κιμονό με τυπωμένες υπέροχες παραστάσεις. 

O  Ζάν Πόλ Γκοτιέ που εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί φορώντας ένα παντελόνι που από τη μία πλευρά, την μπροστινή, ήταν φούστα. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Γκοτιέ πριν λίγα χρόνια δεν είχε καταφέρει να μπει σε επίσημη πρεμιέρα, λόγω ακατάλληλης ενδυμασίας.

Ο Σάσα Μπάρον Κοέν εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο Carlton, παρέα με μια καμήλα, ντυμένος δικτάτορας μιλώντας αραβικά.

Η Γαλλική φεμινιστική οργάνωση Le Barbe διαμαρτυρήθηκε μέσα από επιστολή που δημοσιεύτηκε στη Le Monde ότι φέτος απουσιάζουν οι γυναίκες σκηνοθέτες από το διαγωνιστικό πρόγραμμα, το οποίο αποτελείται από 22 ταινίες.








Photο: Gareth Cattermole/Getty Images

Δεν υπάρχουν σχόλια: