Social Icons

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Eφυγε απο τη ζωή η Βασίλισσα της Disco Nτόνα Σάμερ...





 Aπο την Χριστίνα Αλαμάνου,

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 63 ετών η "βασίλισσα της ντίσκο" Ντόνα Σάμερ. Η είδηση μεταδόθηκε από το ΤΜΖ αναφέροντας ότι η  έπασχε από καρκίνο τον οποίο και πολέμησε μέχρι την τελευταία της στιγμή. 

Η Donna Adrian Gaines, όπως ήταν το ονοματεπώνυμο της ,  γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 1948 στη Βοστόνη της Μασαχουσέτης από πατέρα κρεοπώλη και μητέρα δασκάλα έχοντας άλλα 6 αδέρφια.

Από τη στιγμή που έμαθε να μιλάει άρχισε και να τραγουδάει, ανέφερε η μητέρα της κάποτε για την ίδια. Τραγουδούσε κάθε μέρα, από το πρωί έως το βράδυ, τραγουδούσε πριν το πρωινό, πριν το μεσημεριανό και πριν το βραδινό δείπνο, ανέφερε χαρακτηριστικά.  
Το ντεμπούτο της έγινε σε ηλικία μόλις 10 ετών , μια Κυριακή στην ενοριακή του εκκλησία όταν ο τραγουδιστής που είχε κληθεί δεν εμφανίστηκε, ο ιερέας κάλεσε τη μικρόσωμη Ντόνα να προσευχηθεί τραγουδώντας. 

Στην εφηβεία της έφτιαξε πολλά γκρουπ, ένα μάλιστα με την αδερφή της μιμούμενη τα δημοφιλή Motown Girls "The Supremes" και "Martha and the Vandellas".

Το 1971 μετακόμισε στην Αυστρία, όπου γνώρισε και ερωτεύτηκε τον ηθοποιό Helmuth Sommer, όταν οι δύο τους έπαιζαν στο "Godspell". Το 1973 παντρεύτηκαν και απέκτησαν το πρώτο παιδί τους, την Mimi Sommer. Το ζευγάρι μετά από 2 χρόνια χώρισε και η Donna κράτησε το επώνυμο του άντρα της, αλλάζοντάς το "O" σε "U" κάνοντάς το Summer.

Το 1978 η Summer γνώρισε τον Bruce Sudano. Ένα χρόνο μετά, το ζευγάρι απόκτησε άλλη μια κόρη, την Amanda. Το 1994 η οικογένεια μετακόμισε από το Los Angeles στο Nashville, όπου και μπορούσε να αφιερωθεί στο χόμπι της την ζωγραφική. Έζησε εκεί μέχρι το τέλος,  μαζί με τον άντρα της και αποκτώντας 4 εγγόνια.

Η Ντόνα Σάμερ έχει κερδίσει 5 Γκράμι και έχει βάλει τη σφραγίδα της στα 70's με τα τραγούδια "Last Dance" και "Bad Girls". 

Η τραγουδίστρια προσπαθούσε να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τα προβλήματα υγείας που την ταλαιπωρούσαν, ενώ το τελευταίο καιρό προσπαθούσε να ολοκληρώσει το νέο της άλμπουμ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: