Social Icons

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ALTER: Ή Πληρωνόμαστε ή Πτωχεύουμε!







ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΤΕΡ. ΑΥΡΙΟ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. 

Να δοθεί ένα τέλος στην ομηρία μας, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΤΕΡ καθώς αύριο Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στα δικαστήρια της Αθήνας, στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, στο κτίριο 6, θα κριθεί το μέλλον των 600 περίπου εργαζομένων, δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών εργαζομένων του ΑΛΤΕΡ.
Στο δικαστήριο πρόκειται να συζητηθεί η αίτηση του δικαστικού πραγματογνώμονα Ι.Καταγή με την οποία και ζητά παράταση της προθεσμίας για την υποβολή εισήγησης ως προς την υπαγωγή του ΑΛΤΕΡ στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Ιστορικά, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η συζήτηση είχε αναβληθεί ήδη μια φορά στις 19 Σεπτεμβρίου λόγω των κινητοποιήσεων των δικαστών. Τότε ο πραγματογνώμονας, μπροστά στο κίνδυνο να συζητηθεί η υπόθεση ως επείγουσα, είχε ενημερώσει τους δικηγόρους των εργαζομένων ότι η εργοδοσία θα παρουσίαζε πρόταση εξυγίανσης της εταιρίας.
Μέχρι σήμερα όμως κάτι τέτοιο δεν έχει κατατεθεί,  ούτε κάποιος έχει επίσημη ενημέρωση από τον κο Ι.Καταγή που είχε αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του από τον Δεκέμβριο του 2011 και είναι εκ των πραγμάτων και βάση νόμου (τροποποιήσεως του 99) εκπρόθεσμος.
Οι εργαζόμενοι του ΑΛΤΕΡ ζητούν το αυτονόητο: Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δοθεί παράταση στην αγωνία με νέα αναβολή λόγω των στάσεων εργασίας των δικαστών. Η δικαιοσύνη να μιλήσει και αύριο να δικαστεί η υπόθεση που κρατάει όμηρους 600 ανθρώπους για 2 ολόκληρα χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: