Social Icons

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Βασιλικοί γάμοι στο Δουκάτο του Λουξεμβούργου!







Aπο την Χριστίνα Αλαμάνου,


Βασιλικοί γάμοι στο Λουξεμβούργο σε λίγες ημέρες ανοίγουν τις λίστες με τους προσκεκλημένους και γαλαζοαίματους του πλανήτη. 

Ο διάδοχος του θρόνου, ο 30χρονος πρίγκιπας Γκιγιόμ, Guillaume,  παντρεύεται την 28χρονη αγαπημένη του Βελγίδα κοντέσα, Στεφανί Ντα Λανουά ,Stéphanie de Lannoy!

Ο επερχόμενος πριγκιπικός γάμος έχει προγραμματιστεί για τις 19 και 20 Οκτωβρίου ενώ οι προετοιμασίες του γάμου βρίσκονται εν εξελίξει. Παράλληλα πληροφορούμαστε ότι ετοιμάζεται ένα βίντεο που θα προβάλει  το ερωτευμένο ζευγάρι να απολαμβάνει τις ομορφιές του δουκάτου.

Αρκετοί γαλαζοαίματοι μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους στον γάμο του Δουκάτου του Λουξεμβούργου. Από την Νορβηγία θα παραβρεθεί ο βασιλιάς Harald και η βασίλισσα Σόνια μαζί με τους διαδόχους τους, από την Σουηδία η πριγκίπισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Ντανιέλ. Επίσης στη λίστα των αφίξεων υπάρχει ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ιαπωνίας Naruhito και Masako

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου θα συνεισφέρει στον γάμο  € 350.000 ευρώ για το διήμερο εκδηλώσεων ενώ σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει ο υπουργός δικαιολόγησε την δωρεά, λέγοντας ότι ο γάμος ήταν "η αρχή του ένα σημαντικό στάδιο στη ζωή του κληρονόμου του θρόνου, στην ιστορία της μοναρχίας και της χώρας γενικότερα,".

Το απόγευμα της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί  η τελετή στο Δημαρχείο της πόλης. Το βράδυ, ένα πολυτελές συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στο Παλάτι του Μεγάλου Δούκα.

Την επόμενη μέρα, ο πρίγκιπας Guillaume και η κοντέσα Stephanie θα πραγματοποιήσουν και τη θρησκευτική τελετή στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας.  

Το Λουξεμβούργο λοιπόν  ετοιμάζεται να γιορτάσει λίγες ημέρες , παρά τον πρόωρο θάνατο της μητέρας της Stephanie, κοντέσα Alix, η οποία έφυγε από την ζωή τον Αύγουστο σε ηλικία 70 ετών εξαιτίας εγκεφαλικού επεισοδίου.  



Δεν υπάρχουν σχόλια: