Social Icons

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Η Γνήσια Ιταλική Καρμπονάρα!



Από την Contessa,

Τη συνταγή μου την έδωσε πριν από χρόνια ένας πολύ καλός μου φίλος Ιταλός από το Μιλάνο. Η Carbonara εδώ στην Ελλάδα είναι παρεξηγημένη αρκετά. Αυτή είναι η γνήσια συνταγή όπως μου την έμαθε να τη φτιάχνω μια ημέρα στη Κέρκυρα. Η συνταγή είναι φοβερή και χρόνια τώρα έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους που τη δοκιμάζουν συνέχεια όταν έρχονται στο σπίτι μου.

Σας την εμπιστεύομαι…



Υλικά:

Ένα πακέτο σπαγγέτι ή λαζανάκια
180 γρ παντσέτα κομμένη σε κομματάκια
Μια μικρή κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας  παρθένο ελαιόλαδο
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Τυρί  pecorino 150 γραμμάρια τριμμένο
Αλάτι
Λευκό Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια προσθέτοντας αλάτι και λευκό πιπέρι.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τη παντσέτα με λίγο λάδι που έχουμε ψιλοκόψει σε κομματάκια, κύβους κατά προτίμηση.

Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε. Στη κατσαρόλα που είχαμε τα μακαρόνια ρίχνουμε χωρίς να αλλάξει η θερμοκρασία τα τσιγαρισμένα κομμάτια της παντσέτας. Ρίχνουμε από πάνω λευκό πιπέρι.

Μετά ρίχνουμε τα μακαρόνια να τσιγαριστούν μέσα στη κατσαρόλα χωρίς να προσθέσουμε άλλο λάδι γιατί έχει αρκετός από το λίπος του κρέατος.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τραβώντας το δίπλα σπάμε και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά , κρόκους και ασπράδια, ανακατεύοντας τα μακαρόνια με απαλές κινήσεις.

Αφού ολοκληρώσουμε με τα αυγά, επιστρέφουμε τη κατσαρόλα στο μάτι, ρίχνουμε λίγο πιπεράκι ακόμα και τη κρέμα γάλακτος μαζί με δύο τρεις χούφτες τυρί πεκορίνο!

Το υπόλοιπο το τυρί το κρατάμε για να το σερβίρουμε πάνω από το πιάτο μας.

Προσοχή! Η carbonara τρώγεται πάντα ζεστή μόλις τελειώσει η προετοιμασία της και ποτέ δεν τη ξαναζεσταίνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: