Social Icons

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Τα διαμάντια της Λίζ Τέιλορ... είναι παντοτινά!




Η Λιζ Τέιλερ , η πιο διάσημη κινηματογραφική Κλεοπάτρα όλων των εποχών, η οποία απεβίωσε τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 79 ετών, ήταν γνωστή για τα υπέροχα μάτια της, τους επτά συζύγους της και την αγάπη της για τα πανάκριβα κοσμήματα.



Αύριο, ανοίγει τις πύλες της η έκθεση δημοπρασίας στο Λονδίνο με τους θησαυρούς της Ελίζαμπεθ Τέίλορ. Μετά το Λονδίνο, η περιοδεία θα κινηθεί προς το Λος Άντζελες, το Ντουμπάι, τη Γενεύη, το Παρίσι, το Χονγκ Κονγκ, ενώ ο τελευταίος σταθμός θα είναι  το Rockefeller Plaza στη Νέα Υόρκη όπου θα ολοκληρωθεί η δημοπρασία των πολύτιμων λίθων, κοσμημάτων, ρούχων και έργων τέχνης που είχε στη συλλογής της η φημισμένη ηθοποιός Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

           

Στη συλλογή της είχε και το διάσημο μαργαριτάρι La Pelegrina, δώρο του μεγάλου της έρωτα (και ενός από τους επτά συζύγους της) Ρίτσαρντ Μπάρτον, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο συμμετρικά μαργαριτάρια του κόσμου, το οποίο της έκανε δώρο το 1969 την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.Κάποτε το σπάνιο μαργαριτάρι κοσμούσε το στέμμα του βασιλιά της Ισπανίας, αργότερα πέρασε στα χέρια της Ιωσηφίνας Βοναπάρτη και στον Ναπολέοντα Γ'. Οταν έφτασε σε δημοπρασία της Νέας Υόρκης, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον έσπευσε να το αποκτήσει έναντι 37.000 δολαρίων, κατατροπώνοντας έναν αντίπαλο, που εκπροσωπούσε τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας.



Η πολύτιμη συλλογή της τάξεως των 100 εκατ. Λίρες Αγγλίας πολύτιμων λίθων  και φορεμάτων της Eλίζαμπεθ Τέιλορ θα εκτεθεί  στον οίκο Κρίστις 


Ένα προς ένα όλα τα μοναδικά και εκθαμβωτικά κομμάτια που κοστίζουν εκατομμύρια θα εκτεθούν αύριο στο Λονδίνο στον οίκο Christie. Είναι γνωστό ότι η φημισμένη οσκαρική ηθοποιός είχε μια ιδιαίτερη αδυναμία και αγάπη στα πανάκριβα κοσμήματα και στους πολύτιμους λίθους και κατά τη διάρκεια της ζωής της συγκέντρωσε στη πολύτιμη κασετίνα της μια εντυπωσιακή συλλογή που αξίζει εκατομμύρια λίρες Αγγλίας.



Πολλά από τα σπάνια και μοναδικά κομμάτια των κοσμημάτων έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την Taylor ενώ κάποια άλλα έχουν κοσμήσει το λαιμό της και τα αυτιά της ως δώρα από τους συζύγους της.

Μετά τον θάνατό της τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, το σύνολο των 300 πολύτιμων και μοναδικών κομματιών θα φιλοξενηθούν στον οίκο για δημοπρασία. Ο πρόεδρος του Οίκου Mark Porter, δήλωσε πως αυτός ο πλειστηριασμός θα αιχμαλωτίσει τον κόσμο προσθέτοντας ότι η συλλογή της Taylor είναι από της μεγαλύτερες  ιδιωτικές συλλογές στον κόσμο που όλα τα κομμάτια βρίσκονται μαζεμένα.
 



Το δαχτυλίδι της Τέιλορ που έμεινε στην ιστορία ως δαχτυλίδι Ελίζαμπεθ Τέιλορ είναι 33.18 καρατίων πάνω σε πλατίνα. Η Τέιλορ το αποκαλούσε «μωρό μου». Όποιος το αποκτήσει, θα πρέπει να διαθέσει τουλάχιστον 2.5 εκατομμύρια δολάρια.



Μετά από την δημοπρασία, θα ακολουθήσει έκθεση με προσωπικά αντικείμενά της. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο ίδρυμα που είχε φτιάξει η ίδια για το AIDS.

Τα τόπ κομμάτια είναι το διάσημο  La Peregrina μαργαριτάρι που άνηκε κάποτε στην Queen Mary της Αγγλίας Ι, φορέματα από τους κορυφαίους σχεδιαστές όπως Versace και Chanel και σπάνια έργα τέχνης από τους ομοίους του Βαν Γκογκ και Ρενουάρ.

269 κομμάτια από την συλλογή κοσμημάτων της, θα δημοπρατηθούν, ενώ 400 τεμάχια μόδας που καλύπτουν μια θρυλική πορεία πάνω από 50 χρόνια της ζωής και κινηματογραφικής παρουσίας θα δημοπρατηθούν.Ανάμεσα στη πλούσια συλλογή θα βρίσκεται και το ρουμπίνι Cartier με διαμαντένιο δέσιμο, δώρο του τρίτου συζύγου της Mike Todd.


 
Η ολοκλήρωση της δημοπρασίας θα γίνει στην Νέα Υόρκη. Εκεί θα εκτεθούν  τα πιο εμβληματικά κομμάτια που θα εκποιηθούν το απόγευμα της 13ης Δεκεμβρίου, ενώ την επόμενη ημέρα θα βγουν στο σφυρί 189 πολύτιμοι λίθοι που της ανήκαν: ρουμπίνια, διαμάντια, σμαράγδια και ζαφείρια σε μοναδικά σχέδια. Κάπου 500 κομμάτια από τα κοστούμια και τα φορέματά της και τα φθηνότερα κοσμήματα θα εκποιηθούν μέσω Διαδικτύου.



«Πρόκειται για τα πιο ακριβά της κοσμήματα, τα πιο μεγάλα δώρα από τους έρωτές της, τον Μάικ Τοντ και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον», διευκρίνισε ειδικός του διεθνούς οίκου δημοπρασιών. Κοσμήματα που συνδέονται με πολύ ιδιαίτερες και αγαπημένες της στιγμές, σπάνια κομμάτια από τον οίκο Bulgari της Ρώμης, τον Cartier της Νέας Υόρκης και από δημοπρασίες.



«Ποτέ μου δεν είδα τα κοσμήματά μου σαν τρόπαια», έγραφε η Λιζ Τέιλορ στην αυτοβιογραφία της «My love affair with jewelry» («Ο έρωτάς μου με τα κοσμήματα»), που κυκλοφόρησε το 2002. «Είμαι εδώ για να τα φροντίζω και να τα αγαπάω. Οταν πεθάνω, εύχομαι να πάνε σε καλά χέρια».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: