Social Icons

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ενας δορυφόρος... πέφτει-πέφτει










Απο την Μπία,

Μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας εικάζεται ότι θα πέσει ο περίφημος δορυφόρος της NASA θραύσματά του όποιου θα καταφέρουν να περάσουν στην ατμόσφαιρα και θα φτάσουν στο έδαφος.
Ήδη έχει προκαλέσει πανικό στην Ιταλία η ανακοίνωση της ιταλικής υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας να μείνουν στα σπίτια τους το βράδυ της Παρασκευής οι κάτοικοι του ιταλικού βορρά, ώστε να μην κινδυνεύσουν από τον αμερικανικό δορυφόρο της NASA που αναμένεται να πέσει στη Γη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι περιφέρειες όπου υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος είναι το Πιεμόντε, η Λομβαρδία, η Βαλ Ντ' Αόστε, η Λιγουρία, η δυτική Εμίλια-Ρομάνα, η Βενετία και το Τρεντίνο Αλτο- Αντίτζε. Μάλιστα, οι Αρχές συστήνουν στους κατοίκους των περιοχών αυτών να μην μείνουν έξω και όσοι μένουν σε πολυκατοικίες, να αποφύγουν τους υψηλούς και να προτιμούν τους χαμηλούς ορόφους των κτιρίων. Υπενθυμίζουν επίσης ότι τυχόν θραύσματα του δορυφόρου δεν θα είναι ορατά κατά τη διάρκεια της πτώσης, ενώ υπογραμμίζουν ότι ενδέχεται να εκλυθούν τοξικά αέρια και ζητούν από τους ανθρώπους να μην πλησιάσουν τα θραύσματα σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: