Social Icons

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτή είναι η τελευταία φωτογράφιση των Beatles [Φώτο]



Aπο την Contessa, 
Στο Λίβερπουλ του 1959 γεννήθηκε ένα μουσικό θαύμα, δημιουργήθηκε ένα φαινόμενο από μια μπάντα που εξελίχθηκε σε ένα από το πιο επαναστατικά συγκροτήματα στο κόσμο στην ιστορία της
μουσικής  και σφραγίστηκε για πάντα  από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα Τζων Λένον (John Lennon), τον τραγουδιστή και μπασίστα Πωλ Μακάρτνεϋ (μετέπειτα Sir Paul McCartney), τον κιθαρίστα Τζωρτζ Χάρισον (George Harrison) και τον ντράμερ Ρίνγκο Σταρ (Ringo Starr, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Richard Starkey).

Άλλαξαν όνομα 12 φορές μέχρι να κατασταλάξουν στο Beatles. Η  αρχική τους σύνθεση περιλάμβανε τους Τζων Λένον, Πωλ Μακάρτνεϋ, Τζωρτζ Χάρισον, Στιούαρτ Σατκλιφφ (μπάσο και φωνή), και Πιτ Μπεστ (τύμπανα). Tο πρώιμο ρεπερτόριό τους στηριζόταν σε διασκευές αμερικανικών R&B κομματιών των Chuck Berry και Little Richard. Με την επιστροφή τους από το Αμβούργο στις αρχές του 1961, ο Σατκλιφφ αποφασίζει να αποχωρήσει και ο Μακάρτνεϋ παίρνει το μπάσο.

Παίζουν στα μεγάλα κλαμπ του Λονδίνου , εμφανίζονται στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο και το Νοέμβριο του 1963 παίζουν για τη βασίλισσα, και με το ιδιαίτερο  κούρεμά τους μαζί με τα σακάκια δίχως κολάρο  η "Beatlemania" είναι πλέον γεγονός!
Στη Νέα Υόρκη, τον Αύγουστο του 1965, είναι το πρώτο γκρουπ που παίζει σε στάδιο μπέιζμπολ.

Ο Μακάρτνεϋ γράφει το "Yesterday" και στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ παρασημοφορούνται από τη βασίλισσα.
Το καλοκαίρι του 1966 ο Λένον σε τηλεοπτική συνέντευξη δηλώνει ότι οι Beatles είναι πιο διάσημοι από τον Ιησού.
Δίνουν το τελευταία ζωντανή συναυλία της καριέρας τους στο Σαν Φρανσίσκο. Στην καρδιά του "καλοκαιριού της αγάπης" και της επιτυχίας, ετοιμάζεται το επόμενό τους φιλμ, σε ύφος ντοκιμαντέρ (αν και σουρεαλιστικό), το “Magical Mystery Tour”, κυκλοφορεί το "Sgt. Pepper's Lonely Heart's Club Band", το οποίο για πολλούς μουσικούς κριτικούς αποτελεί το σημαντικότερο άλμπουμ της ροκ μουσικής.

Στις 25 Iουνίου 1967, στην πρώτη παγκόσμια ταυτόχρονη μετάδοση μέσω δορυφόρου, τραγουδούν το "All You Need Is Love" σε 200 εκατομμύρια ανθρώπους. Ήταν μια από τις πιο δυνατές, ιστορικά και συναισθηματικά, στιγμές στην ιστορία της ροκ μουσικής.
Με  το "Abbey Road" και το "Let It Be" , που είναι τελικά το τελευταίο τους άλμπουμ, η ιστορία των Beatles φτάνει στο τέλος της.
Μόλις είχαν τελειώσει άλλο ένα άλμπουμ,  τελευταίο που θα έκαναν στην ιστορία τους , και ήδη οι σχέσεις τους είχαν διαρραγεί. 

Οι Μπιτλς ήταν ήδη υπό διάλυση όταν η Γιόκο Ονο έκανε δεσμό με τον Τζον Λένον. Οικονομικά θέματα είχαν αρχίσει να στέκονται εμπόδιο στη μουσική, ο Ρίνγκο Σταρ είχε φύγει προσωρινά κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του «White Album», ο Τζορτζ Χάρισον αποχώρησε ξαφνικά, o Τζον Λένον ήταν έτοιμος για κάτι καινούργιο, αλλά όλοι ήταν κουρασμένοι.

Τον  Αύγουστο του 1969, ο Paul McCartney, Ringo Starr και George Harrison βρίσκονται στο σπίτι του John Lennon που είχε ήδη αγοράσει ένα κτήμα 72 στρεμμάτων με μια υπέροχη κατοικία , στο Sunninghill του Berkshire.
Εκεί, ο Ethan Russell και Monte Fresco τους φωτογράφισαν επαγγελματικά όλους μαζί για τελευταία φορά.

Παρούσες στις φωτογράφιση ήταν η Yoko Ono με την έγκυο τότε Linda McCartney, όπου ο φακός των φωτογράφων κινήθηκε  back stage αποθανατίζοντάς τις να κάθονται στο γρασίδι περιμένοντας να ολοκληρωθεί η φωτογράφιση του διάσημου συγκροτήματος, που σύμφωνα με τις πληροφορίες άλλα και τις φωτογραφίες είναι εμφανή τα σημάδια της κακοδιαθεσίας  και ακεφιάς τους. 


Οι Beatles έπαιξαν μαζί σε στούντιο για τελευταία φορά στις 20 Αυγούστου του 1969.
Το Δεκέμβριο του 1970 ο Paul ανακοίνωσε επίσημα την διάλυση του συγκροτήματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: