Social Icons

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Βασίλισσες του Δαχτυλιδιού που έκρυβαν ένα μυστικό [Φωτο]


Γράφει η Contessa,
Ένα υπέροχο μυστικό που ήρθε στο φως μετά απο πολλά χρόνια...
Η Ελισάβετ, που ήταν περίπου τριών ετών όταν ο πατέρας της Ερρίκος Η’ αποκεφάλισε τη σύζυγο του και μητέρα της Ελισάβετ Α’, Άννα Μπολέιν.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ  Α’ της Αγγλίας ανέβηκε στον θρόνο το 1558, σε ηλικία 25 ετών και αποτέλεσε έναν θρύλο της εποχής της . Τιμήθηκε για τα απίστευτα επιτεύγματά της κατά τη διάρκεια τη 44χρονης βασιλείας της φέρνοντας την ανάπτυξη στο χρεοκοπημένο και φτωχό αγγλικό Βασίλειο  ενώ η περίοδος της Βασιλείας της συνδέθηκε με τη «Χρυσή Εποχή» της Αγγλίας.

Ήταν η πέμπτη και τελευταία μονάρχης της δυναστείας των Τυδώρ . Οι άλλοι μονάρχες της οικογένειας αυτής ήταν ο παππούς της Ερρίκος Ζ', ο πατέρας της Ερρίκος Η', ο ετεροθαλής αδερφός της Εδουάρδος ΣΤ' και η ετεροθαλής αδερφή της Μαρία Α'.



Το δαχτυλίδι που φορούσε η Άννα Μπολέιν, πέρασε στα δάχτυλα της Ελισάβετ , και ίσως ήταν και ένα από τα λίγα αντικείμενα που πήρε η Ελισάβετ μαζί της ως μωρό όταν ο πατέρας της Ερρίκος Η’  την εξόρισε από το παλάτι αλλά ήταν και το τελευταίο που αφαιρέθηκε όταν έφυγε από τη ζωή η βασίλισσα Ελισάβετ Α’ της Αγγλίας το 1603. Μόλις 175 χιλιοστά, δεμένο με ρουμπίνια, μαργαριτάρια αλλά διαμιάντια που σχημάτιζαν το γράμμα R, από τη λέξη Regina, το δαχτυλίδι έκρυβε ένα μυστικό, δύο μικροσκοπικά πορτρέτα της ίδιας της Ελισάβετ Α’ από τη μια πλευρά και από την άλλη της μητέρας της,   Άννα Μπολέιν.

Σύμφωνα με το μύθο, το δαχτυλίδι βγήκε από τα χέρια της όταν πέθανε στο παλάτι της στο Richmond upon Thames, νοτιοδυτικά του Λονδίνου, το 1603, από τον Robert Carey. Στη συνέχεια ο ίδιος ταξίδεψε τρεις ολόκληρες ημέρες χωρίς στάση μέχρι να φθάσει στη Σκωτία όπου και μετέδωσε την είδηση του θανάτου της Ελισάβετ, παραδίδοντας το δαχτυλίδι στον Ιάκωβο VI της Σκωτίας λέγοντας του ότι ήταν πια ο  Ιάκωβος I της Αγγλίας σηματοδοτώντας  έτσι τη λήξη της Δυναστείας των Τυδώρ και την έναρξη της Δυναστείας των Στούαρτ στο Βασίλειο της Αγγλίας.


Για πάνω από 400 χρόνια,  μητέρα και κόρη βρίσκονται μαζί και ας είχαν εν ζωή,  πολύ μικρή κοινή πορεία.


Το ανεκτίμητης αξίας αυτό δαχτυλίδι  που ονομάζεται και ως «Chequers», βρίσκεται σε μουσειακό κτίριο και ανήκει στου επιτρόπους Chequers court, 65 χιλιόμετρα έξω από το Λονδίνο, στη περιοχή που βρίσκεται η εξοχική κατοικία του εκάστοτε πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: