Social Icons

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Μόλις 10 μέρες απομένουν μέχρι τον δεύτερο πριγκιπικό γάμο της χρονιάς!

Από την Αργυρώ Λαδά

Το κρατίδιο του Μανακό βρίσκεται επί ποδός καθώς πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Πριγκιπάτο για τον επικείμενο γάμο του πρίγκιπα Αλβέρτου και της Σαρλίν Γουίστοκ.

Οι 4.000 καλεσμένοι έχουν ήδη λάβει τις προσκλήσεις τους και προετοιμάζονται για το κοσμικό γεγονός, που θα λάβει χώρα στο παλάτι των Γκριμάλντι και θα ακολουθήσει δεξίωση στο κτίριο της Όπερας, όπου ένα πολυτελές μενού από βραβευμένο σεφ θα ικανοποιήσει τους καλεσμένους της τελετής. 


Η πανέμορφη 32χρονη Σαρλίν πριν γνωρίσει τον 52χρονο πρίγκιπα Αλβέρτο εργαζόταν ως δασκάλα ενώ ήταν πρωταθλήτρια στην κολύμβηση. Η Σαρλίν είναι η εκλεκτή αλλά και η ικανή που άλλαξε τις απόψεις του πρίγκιπα Αλβέρτου περί γάμου, μιας και επί χρόνια ο ίδιος παρέμενε αμετανόητα εργένης.

Στην πρόσκληση ως είθισται καθορίζεται το ένδυμα που θα οι καλεσμένοι, με το καπέλο να είναι υποχρεωτικό για τις κυρίες και φυσικά το κουστούμι για τους κυρίους. Ο γάμος θα τελεστεί χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου του Μονακό Μονσενιόρ Μπερνάρ Μπάρσι.


Ο γάμος του Αλβέρτου του Μονακό και της Νοτιοαφρικανής Σαρλίν Γουίτστοκ θα γίνει στις 2 Ιουλίου. Αυτός θα είναι και ο θρησκευτικός γάμος μιας και θα προηγηθεί πολιτικός γάμος μία ημέρα νωρίτερα σε στενό οικογενειακό κύκλο, στην αίθουσα του θρόνου του παλατιού των Γκριμάλντι, με τον υπουργό Διακιοσύνης να προΐσταται της τελετής.

Μετά την τελετή, το ζευγάρι θα κάνει βόλτα με αυτοκίνητο και θα χαιρετίσει τους κατοίκους του Μονακό. Ακολούθως, θα κάνει μια στάση στην εκκλησία Sainte Devote όπου η Σαρλίν θα αφιερώσει τη νυφική ανθοδέσμη.

Οι πρώτοι τουρίστες άρχισαν ήδη να καταφθάνουν στο Μονακό, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τις εορταστικές εκδηλώσεις, που θα λάβουν μέρος σε κάθε γωνία του όμορφου Πριγκιπάτου. Την ίδια ώρα, τα αναμνηστικά με τη φωτογραφία του πριγκιπικού ζεύγους γίνονται ανάρπαστα.
Το Μοντεκάρλο θα  υποδεχθεί τους περίπου 200.000 τουρίστες που αναμένονται στο Μονακό για τον πριγκιπικό γάμο ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις θα διαρκέσουν πέντε ημέρες.

Μεταξύ άλλων, σε επιλεγμένα σημεία της πόλης θα στηθούν γιγαντοοθόνες που θα μεταδίδουν την γαμήλια τελετή, ενώ θα δοθούν συναυλίες και κονσέρτα σε δρόμους και πλατείες. Καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου, στο πριγκιπάτο θα φιλοξενηθούν διαφόρων ειδών εκδηλώσεις για την ψυχαγωγία του απλού κόσμου που αναμένεται να συρρεύσει στην περιοχή, με αποκορύφωμα το υπερθέαμα «Ηχος και Φως» στο λιμάνι, υπό την επίβλεψη του Ζαν Μισέλ Ζαρ


Για το γαμήλιο εμβατήριο θα χρησιμοποιηθούν τέσσερις χειροποίητες ασημένιες τρομπέτες που έχουν παραγγελθεί ειδικά για το γάμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: