Social Icons

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Που είναι ο ποιμένας οεο ;;;Απο τον Γιάννη Αλαμάνο









Η αλήθεια είναι ότι σαν άλλος Τειρεσίας είχα οραματιστεί την ημέρα που θα έγραφα αυτό το άρθρο. Εκείνο που δεν γνώριζα ήταν το πόσο χρόνο θα έπρεπε να δώσω προκειμένου να δω ή να διαβάσω κάποια αντίδραση της ημών εκκλησίας για όλα αυτά που έχουν βγάλει τους Έλληνες στους δρόμους.
Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής περίμενα παρέμβαση του Ποιμένα περισσότερο για τα στημένα παιχνίδια του ποδοσφαίρου και τον βόθρο στον οποίο έχουν βουλιάξει τον βασιλιά των σπορ παρά για την οικονομική κατάσταση της χώρα;.

Η επίσημη ανακοίνωση της εκκλησίας βέβαια όσον αφορά την κρίση που διανύουμε ήρθε έστω και καθυστερημένα γιατί έπρεπε να έρθει.
Βλέπετε σαν σύγχρονη επιχείρηση-οργανισμός η εκκλησία έχει και γραφείου τύπου οπότε αλίμονο αν ξεχνούσαν η απλώς απέφευγαν να βγάλουν ανακοίνωση.
Το τραγελαφικό είναι ότι επειδή καθυστέρησαν πολύ αναλώθηκαν σε προχειρότητες και έβγαλαν μια ανακοίνωση που μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει. Γέλιο και θλίψη.
Οι μισοί από τους ποιμένες έσπευσαν να αντιταχθούν στην ανακοίνωση και οι άλλοι μισοί να τους κατηγορήσουν. Και οι δύο πλευρές βασίστηκαν πάνω σε εύσχημα επιχειρήματα αλλά εξίσου βλακώδη.
Και τώρα μια ερώτηση προς εσάς.
Ποιος πραγματικά πιστεύει πως ο οργανισμός που πριν από μερικούς μήνες ακόμα διακοίνωνε δια μέσου των εκπροσώπων του, ότι οποιαδήποτε φορολογία στην εκκλησία θα κλονίσει το κοινωνικό της έργο, θα έπαιρνε σήμερα σαφή θέση;
Γιατί η κυρία Διαμαντοπούλου ζητά τον οβολό της εκκλησίας ,και από εμάς δεν μπαίνει καν στην λογική να τον απαιτήσει παρά  απλά τον παίρνει;
Πότε θα γίνει τελικά αυτή η φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας αν δεν γίνει και τώρα;
Τα ερωτήματα θα μπορούσαν να ξεχειλίσουν αυτές τις γραμμές αλλά θα ήταν ούτως ή άλλως απλά ρητορικά.
Για να  αντιλειφθείται  το πόσο μοιάζουν αυτοί οι δύο οργανισμοί, αυτός της κυβέρνησης και αυτός της εκκλησίας θα τρέξουμε ένα λογικό όσο και σοφιστικό συμπέρασμα.
Όταν θα μας πει η εκκλησία πως απέκτησε αυτή την τεράστια ακίνητη περιουσία τότε θα μας πει και η κυβέρνηση ποιος έκλεψε αυτά τα τεράστια ποσά από τα δημόσια ταμεία και από τις τσέπες του ελληνικού λαού.
Και θα πρέπει όλοι αυτοί να είναι σίγουροι για ένα και μόνο. Το dna του έλληνα δεν περιέχει την λήθη.

Όσο κάτω εκεί στο Σύνταγμα δεν βλέπουμε ψηφοφόρους και κομματικές σημαίες, δεν θα δούμε και σταυρούς, λάβαρα ή εικόνες της παναγίας με γονυπετής του κρατόντες  να παρακαλούν για ένα θαύμα.
Το θείο ο Έλληνας το έχει μέσα του και ας προσπαθούν μανιωδώς να μας πείσουν για το αντίθετο.
Τέλος θα πρέπει να δώσουμε ένα πόντο στον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο που μας είχε φορτώσει με ανέκδοτα…..Κάτι ήξερε εκείνος.

Η φαντασίωση της ημέρας είναι να αφήσουν ελεύθερο τον Αχιλλέα Μπέο και να στείλουν τον ίδιο να εισπράξει τους φόρους της εκκλησίας.
Και η πρώτη θύρα που θα γκρεμίσει…..γιατί αυτός δεν χτυπάει να είναι εκείνη του Ζακύνθου Χρυσόστομου……

Δεν υπάρχουν σχόλια: