Social Icons

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Μια νέα κυρία Γκριμάλντι στο παλάτι!

Από την Χριστίνα Αλαμάνου



Μετά τη μυθική είσοδο στο παλάτι των Μενεγάσκων μιας μοναδικής Οσκαρικής ηθοποιού στις 18 Απριλίου 1956, το 2011 στις 2 Ιουλίου θα πατήσει το κόκκινο χαλί του παλατιού μια Ολυμπιονίκης.

Η γοητευτική και επιτυχημένη ηθοποιός Γκρέις Κέλι έγραψε μόνη της το καλύτερο σενάριο μιας κοινής θνητής που έγινε πριγκίπισσα, ενσαρκώνοντας όχι στη μεγάλη οθόνη αλλά στην ίδια της τη ζωή ένα παραμύθι που το μοιραίο έφερε ένα άσχημο τέλος.


Γεννημένη στις 12 Νοεμβρίου του 1929 στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβανία, κόρης μιας εύπορης οικογένειας με τον πατέρα της, τρεις φορές ολυμπιονίκη στην κωπηλασία, να είναι ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος ενώ η μητέρα της δίδασκε φυσική αγωγή στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανία. Το όνειρό της ήταν να σταδιοδρομήσει στο χώρο του θεάτρου. Στο χώρο του κινηματογράφου μπήκε πολύ νέα και η πρώτη ταινία που της άνοιξε το δρόμο για την επιτυχία ήταν “το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές”.

Η Σαρλίν Ουίτστοκ  γεννιέται στις 25 Ιανουαρίου του 1978 στη Ζιμπάμπουε της Ν. Αφρικής . Ο πατέρας της, διευθυντής πωλήσεων και η μητέρα της, προπονήτρια κολύμβησης, τη στρέφουν από μικρή στον αθλητισμό. Στα 8 της η Σαρλίν ξεκινάει μαθήματα κολύμβησης. Με πολύ πείσμα και θέληση καταφέρνει να γίνει μια πολύ καλή αθλήτρια με αμέτρητα βραβεία και διακρίσεις, μεταξύ αυτών και τον τίτλο της Ολυμπιονίκου.

Το 1955 και ενώ η 26χρονη Γκρέις Κέλι βρισκόταν στις Κάνες για την προβολή της ταινίας ‘’Χωριατοπούλα’’ που της χάρισε το Οσκαρ Α' γυναικείου ρόλου, γνωρίστηκε με τον 32χρονο πρίγκιπα Ρενιέ Γ του Μονακό, ο οποίος την προσκάλεσε στο παλάτι του για μια σειρά αναμνηστικών φωτογραφιών! Επιστρέφοντας στην Αμερική, η πανέμορφη και ταλαντούχα Κέλι κράτησε επικοινωνία με τον πρίγκιπα, ενώ της προτάθηκε να ενσαρκώσει τον ρόλο της πριγκίπισσας για την ταινία The Swan (1956), Ο Κύκνος, με συμπρωταγωνιστή τον Άλεκ Γκίνες. Ο τίτλος και ρόλος ήταν σαν προφητεία για το μέλλον, καθώς μετά το τέλος των γυρισμάτων της ταινίας, ο πρίγκηπας Ρενιέ της έκανε πρόταση γάμου.





Το 2000 η όμορφη Σαρλίν επισκέπτεται το Μονακό για να πάρει μέρος σε αγώνες με τα χρώματα της χώρας της, της Νότιας Αφρικής. Εκεί είναι η πρώτη φορά που γνωρίζει τον Αλβέρτο. Το φλερτ ξεκινάει, αλλά δεν προχωράει.


Ο πρίγκιπας Ρενιέ είχε μεταβεί στις ΗΠΑ το Δεκέμβρη του 1956 και οι φήμες έλεγαν ότι σκοπός του ταξιδιού του ήταν η αναζήτηση συζύγου. Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα όταν ο Ρενιέ γνώρισε την οικογένεια της Γκρέις Κέλι, της μέλλουσας κυρίας Γκριμάλντι. Στην τριήμερη διαμονή του στο σπίτι της δημοφιλούς ηθοποιού, έγινε η πρόταση γάμου, η αποδοχή της, ο αρραβώνας και η προετοιμασία για το γάμο του αιώνα. Ο πρίγκηπας Ρενιέ της πρόσφερε ένα μυθικής αξίας δαχτυλίδι πάνω στο οποίο έλαμπε ένα διαμάντι 12 καρατίων και με αυτό επισημοποιούσε τη σχέση τους και το οποίο η Γκρέις Κέλι δεν αποχωρίστηκε ποτέ.

Τον Δεκέμβριο του 2005, ένας κοινός γνωστός της Σαρλίν και του Αλβέρτου τους φέρνει ξανά σε επαφή. Ο πρίγκιπας ενθουσιάζεται για άλλη μία φορά και αποφασίζει να κάνει το πρώτο βήμα. Της ζητάει να τον συνοδέψει στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τορίνο. Οι φήμες για σχέση μεταξύ τους, που ήδη κάνουν τον γύρο του κόσμου, επιβεβαιώνονται καθώς ο φακός των παπαράτσι τους εντοπίζει για πρώτη φορά μαζί. Στις 10 Φεβρουαρίου του 2006 η Σαρλίν αποφασίζει να μετακομίσει στο πριγκιπάτο. Οι βασιλικοί τρόποι της, η ομορφιά και η φυσική ευγένεια της κάνουν εντύπωση στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Η Γκρέης Κέλλυ και ο πρίγκιπας Ρενιές  παντρεύονται με πολιτικό γάμο στις 18 Απριλίου 1956 ,αργότερα ακολούθησε και θρησκευτικός, όπου η Γκρέις γοήτευσε τους πάντες με το υπέροχο δαντελένιο νυφικό της με τα δεκάδες λευκά μικροσκοπικά στρογγυλά κουμπιά πάνω στο εφαρμοστό μπούστο, με τελείωμα στο λαιμό το στρογγυλό γιακά και τη φαρδιά φούστα που έμεινε στην ιστορία της υψηλής ραπτικής.  
Το εκπληκτικό νυφικό της σχεδίασε η ενδυματολόγος του κινηματογράφου Helen Rose και ήταν δώρο για τον γάμο της –καθώς και όλη της η γκαρνταρόμπα- από τα στούντιο ΜGM με τα οποία συνεργαζόταν η ηθοποιός. Ολόκληρο το Μονακό, 3.000 άτομα, ήταν καλεσμένο στην τελετή και για να τιμήσει το βασιλικό ζεύγος . Ένα ακόμα δώρο που έμεινε στην ιστορία προς το νιόπαντρο ζευγάρι ήταν του Αριστοτέλη Ωνάση. Ενα πολυτελές γιωτ 48 μέτρων με το όνομα «Deo Juvante», δηλαδή «Με την βοήθεια του Θεού» βρισκόταν στο λιμάνι του Μονακό προς τιμή του πριγκιπικού ζευγαριού.

Η Σαρλίν για χάρη του Αλβέρτου μαθαίνει γαλλικά και πλέον έχει βάλει στο μπαούλο  τα παλιά καθημερινά της ρούχα,  τζιν &  t shirt , και ασχολείται με τη μόδα όπως αρμόζει σε μια μέλλουσα πριγκίπισσα.  Η υψηλή ραπτική χαρακτηρίζει πια τις περισσότερες εμφανίσεις της. Φορώντας υπέροχες και εντυπωσιακές τουαλέτες διάσημων σχεδιαστών, η μέλλουσα πριγκίπισσα των Μονεγάσκων φωτογραφήθηκε στα ίδια σημεία του παλατιού που είχε φωτογραφηθεί αρκετά χρόνια πριν και η Γκρέις Κέλι, την ημέρα του γάμου της. Μια από τις καλές της φίλες είναι η ανιψιά του Τζόρτζιο Αρμάνι, Ρομπέρτα Αρμάνι, την οποία η Σαρλίν εμπιστεύεται στα θέματα μόδας. 
Σε ό,τι αφορά τον γάμο της με τον Αλβέρτο θεωρείτε ο 2ος γάμος της χρονιάς και αναμένεται ότι το Πριγκιπάτο θα ζήσει μοναδικές και ένδοξες στιγμές του παρελθόντος.

Πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν να δουν τη Σαρλίν ντυμένη νύφη.
Η σύγκριση με την Γκρέης Κέλλυ είναι αναπόφευκτη καθώς και η Κέιτ Μίντλετον, πλέον Δούκισσα του Κέμπριτζ , πέρασε από αυτό το crash test  καθώς στο δικό της γάμο συγκρίθηκε με τη θρυλική μορφή της Lady D.  

Ως πριγκίπισσα η Γκρέις ξεχώρισε και έλαμψε καθώς διακρίθηκε για τη διαχρονική  κομψότητα, το μοναδικό στυλ της και την αιώνια  θηλυκότητα. Από το γάμο της με τον Ρενιέ απέκτησαν τρία παιδιά την Καρολίνα, τον Αλβέρτο και τη Στεφανί.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 1982 συνέβη το μοιραίο δυστύχημα με το αυτοκίνητο που της στοίχισε τη ζωή με συνοδηγό την κόρη της Στεφανί.  Το Πριγκιπάτο του Μονακό βυθίστηκε στο πένθος.  Ο πρίγκηπας Ρενιέ, μετά το χαμό της λατρεμένης Γκρέις δεν προχώρησε σε δεύτερο γάμο, παρότι κατά καιρούς συνδέθηκε με γοητευτικές εκπροσώπους της διεθνούς αριστοκρατίας.

Οι Μονεγάσκοι έχουν δεχτεί με ενθουσιασμό τον γάμο του πρίγκιπα Αλβέρτου με την αγαπημένη του Σαρλίν Ουίτστοκ ενώ όλοι ελπίζουν πως ο λαμπερός γάμος θα ξορκίσει την κατάρα που ‘’κυνηγούσε’’  για αιώνες τους Γκριμάλντι.



Δεν υπάρχουν σχόλια: