Social Icons

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Καρναβαλίζονται στη Πάτρα "Τα Μυρμήγκια και η Μέρκελ" μαζί με "Το χαράτσι της ΔΕΗ"





Απο την Contessa,

Πάνω από 35.000 μέλη πληρωμάτων προβλέπεται ότι θα συμμετέχουν στις δύο μεγάλες παρελάσεις, σήμερα και την Κυριακή, με τις οποίες θα ολοκληρωθούν οι φετινές εκδηλώσεις για το πατρινό καρναβάλι.


Φέτος καταγράφεται αύξηση των πληρωμάτων αφού φθάνουν τα 147, σε σχέση με την περσινή χρονιά που  ήταν 125. 

Η παρέλαση του Σαββάτου, που θα ξεκινήσει στις 18:30 το απόγευμα, πρωταγωνιστές θα είναι τα πληρώματα του κρυμμένου θησαυρού. Οι φωτισμοί, τα χρώματα, ο αυθορμητισμός και το κέφι, αναμένεται να δώσουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα.




Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής που θα ξεκινήσει στις 14:30 μετά το μεσημέρι, θα είναι η αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, της φαντασίας, της δημιουργίας, της σάτιρας, της νεανικής ορμής και της έμπνευσης. 






Πρώτος θα παρελάσει ο βασιλιάς καρνάβαλος, ως ‘’ Το Τέρας της Κρίσης’’ , ο οποίος αναμένεται να είναι εντυπωσιακός, συμβολικός και σατιρικός, με τεράστια μύτη- καρότο, κοφτερά δόντια, μακριά ουρά και πολλά μικρότερα τερατόμορφα πλάσματα πάνω στο άρμα του. 

Στην παρέλαση θα πάρουν μέρος τρία άρματα σοκολατοριχτών που τηρούν το έθιμο του σοκολατοπολέμου. 

Στην παρέλαση θα συμμετάσχει αποστολή από το καρναβάλι του Σαβιάνο. Πρόκειται για μία αντιπροσωπεία από την ιταλική πόλη της περιοχής της Καμπανίας, που συμμετέχει στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγών του πατρινού καρναβαλιού με καρναβάλια του εξωτερικού. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Κυριακής με την τελετή λήξης και την καύση του βασιλιά καρνάβαλου...


Δεν υπάρχουν σχόλια: