Social Icons

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Pin up girls....for ever!






Απο τον Max, 

Η αφέλεια σε συνδυασμό με την ερωτική πρόκληση,  ξεμυάλιζαν  εκατομμύρια άνδρες.  Δεν ήταν πρόστυχες και δεν είχαν ίχνος από υποψία πορνό επάνω τους.
Κυκλοφορούσαν ρετουσαρισμένες από εικονογράφους πάνω σε ημερολόγια, σε ταχυδρομικές κάρτες, σε τράπουλες , σε πόστερ και έγιναν ιδέα!  


Τις έβρισκες παντού καρφιτσωμένες , στοιχειώνοντας τα όνειρα εφήβων και ενήλικων ανδρών,  κολλημένες πάνω σε τοίχους, δίπλα σε στρατιωτικές κουκέτες, μέσα σε νταλίκες , ανάμεσα στα ντουλάπια, πίσω από πόρτες, μπροστά από τουαλέτες ακόμα χωρούσαν και μέσα σε μαχητικά αεροπλάνα… καθώς ήταν οι πρώτες sex bomb


Οι Pin up girls ήταν πρότυπα ομορφιάς και γοητείας.  Ξεκινώντας τη δεκαετία του ’30 και ΄40,  έφθασαν να μετατραπούν σε λαϊκή κουλτούρα και διαχρονική τάση της μόδας. 

Τα ζουμερά θηλυκά έμοιαζαν με γυναίκες της διπλανής πόρτας που μπορεί να έκαναν όλες τις δουλειές του σπιτιού…ακόμα και σφουγγάρισμα, παραμένοντας …always hot & sexy


Μεγάλα μάτια με πυκνές γυριστές βλεφαρίδες, κόκκινα μάγουλα και σουφρωμένα χείλη ήταν τα πρώτα κύρια χαρακτηριστικά τους.  Ξανθές, μελαχρινές , κοκκινομάλλες, φορούσαν ψηλοτάκουνα πέδιλα,  φούστες ή φουστάνια με μεγάλα πουά ντεσέν και φλοράρ πριντς και έντονες ρίγες, ζαρτιέρες που ξεχώριζαν στο φύσημα του ανέμου,  μεσάτες στενές μπλούζες με βαθύ ντεκολτέ, ολόσωμα μαγιό, αιθέρια εσώρουχα και νεγκλιζέ, ζαρτιέρες,  ψηλόμεσα σορτς , μικρά μαντίλια δεμένα στο λαιμό και λουλούδια στα μαλλιά και “pony tail ” . 


Στις μέρες μας, τo vintage πλέον στυλ τους, οδηγεί πολλές διάσημες να το αναζητήσουν σε κάποια σχετική θεματική φωτογράφιση. 


Η ηθοποιός Μπέτι Γκρέιμπλ, ήταν το πιο διάσημο pin-up της εποχής μαζί με την  Μερλίν Μορνόε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: