Social Icons

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

4,7 Ρίχτερ στη Δυτική Πελοπόννησο και στην Αιτωλοακαρνανία







Από την Αργυρώ Λαδά

Αναστατώθηκαν οι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας και της Δυτικής Πελοποννήσου εξαιτίας της σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε το νωρίς  απόγευμα της Κυριακής.

Μόλις τριάντα λεπτά πριν τις 6 το απόγευμα οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψαν σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 της κλίμακας ρίχτερ και σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του το Iινστιτούτο,  το εστιακό βάθος ήταν μικρό, ενώ το επίκεντρο εντοπίστηκε 173 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά της Αθήνας και συγκεκριμένα, δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί αλλά ούτε και ζημιές, εκτός από μία πτώση τοίχου σε δρόμο της άνω πόλης της Πάτρας.

Επίσης, μία τριώροφη πολυκατοικία εκκενώθηκε προσωρινά στην Ναύπακτο στην θέση Πινακούλα Παλαιοπαναγιάς, εξαιτίας των ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό. Μετά τις φθορές που παρατηρήθηκαν στην πυλωτή της πολυκατοικίας, υπεύθυνοι του δήμου Ναυπάκτου ζήτησαν από τους περίπου 40 ενοίκους, να μην μπουν στα διαμερίσματά τους. Στην περιοχή αναμένεται μηχανικός προκειμένου να εκτιμήσει το μέγεθος των ζημιών και να αποφανθεί για τον αν μπορούν ή όχι να επιστρέψουν οι ένοικοι στα σπίτια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: