Social Icons

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Γ. Νταλάρας στη Hurriyet: Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια






Από την Αργυρώ Λαδά

Στη τουρκική εφημερίδα Hurriyet έδωσε συνέντευξη ο Γιώργος Νταλάρας με αφορμή την επίσκεψή του για συναυλία στην Κωνσταντινούπολη. Στη συνέντευξη του , ο Έλληνας τραγουδιστής , απάντησε τόσο καλλιτεχνικές όσο και σε πολιτικής φύσεως ερωτήσεις.

Ερωτηθείς για το ζήτημα του Αιγαίου, που αποτελεί χρόνιο «αγκάθι» στις σχέσεις της Αθήνας με την Άγκυρα, ο γνωστός τραγουδιστής επισήμανε ότι το Αιγαίο «ανήκει στα ψάρια του» για να συμπληρώσει ότι «Οι άνθρωποι γεννιούνται για να ζήσουν μαζί. Ζούμε δίπλα-δίπλα χιλιάδες χρόνια. Αν πετάξουμε λίγο πιο ψηλά, δεν θα δούμε τις γραμμές στο χάρτη» δήλωσε ο καλλιτέχνης.

Συνεχίζοντας τις απαντήσεις του ανέφερε ότι «Οι χάρτες τυπώνονται και τα σύνορα τα καθορίζουν οι μαθηματικοί και οι τοπογράφοι. Ο Θεός δεν έχει τοπογραφείο. Για το Αιγαίο άλλοι λένε πως ανήκει στους Τούρκους, άλλοι στους Έλληνες, στην πραγματικότητα όμως το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια».

Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε και στην Κύπρο, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν προβλήματα που προέρχονται από τρεις μεριές, την Τουρκία, την Αγγλία και την Ελλάδα.

Σε ερώτηση που δέχτηκε  για το ποια είναι η πηγή του πόνου στην Κύπρο, ο Γιώργος Νταλάρας σχολίασε ότι ευθύνονται οι εθνικιστές και όσοι φανατίζονται με τη θρησκεία, ενώ, αναφερόμενος στην πολιτική, επισήμανε ότι δεν είναι μια πιστή σύζυγος, αλλά μια βρώμικη γυναίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: