Social Icons

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Έβαλε φωτιά…. γιατί του άρεσε να βλέπει τα αεροπλάνα να πετούν!



Από την Χριστίνα Αλαμάνου
Από νωρίς εχθές το πρωί οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Κέρκυρα έδιναν μάχη με τις φλόγες  αφού η πύρινη λαίλαπα τύλιξε πολλές δασικές εκτάσεις στο νησί. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος αεροσκάφη και ελικόπτερα που συγκέντρωναν νερό από τη θάλασσα και το απελευθέρωναν πάνω από  τις εστίες φωτιάς.

30χρονος ημεδαπός,  είναι τελικά ο εμπρηστής που συνελήφθη  στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας για την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 02/08/2011 στην περιοχή Πουλάδες Κέρκυρας.

Ο 30χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας με την κατηγορία του εμπρησμού δασικής έκτασης από πρόθεση, όπου έλαβε προθεσμία να απολογηθεί αύριο ενώ μέχρι τότε κρατείται. Ο εμπρηστής ομολόγησε ότι έβαλε φωτιά γιατί του άρεσε να βλέπει τα αεροπλάνα να πετούν!




Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, είδαν τον 30χρονο και σε άλλα τρία διαφορετικά μέτωπα φωτιάς και συγκεκριμένα στα χωριά Λάκωνες, Αλειματάδες και Βίστωνας.

Παρά το ότι όλα σχεδόν τα μέτωπα της φωτιάς είναι σε ύφεση οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στο νησί ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε στο Κομπίτσι.

Σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής Λούτσες αντιμετώπισαν τον κίνδυνο της πυρκαγιάς. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρέθηκαν άμεσα στις Λούτσες με εννιά οχήματα και 17 πυροσβέστες , 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: