Social Icons

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Σοφρίτο... απο την Κέρκυρα



Απο την Contessa,

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες (νουά κατά προτίμηση)
1  & 1/2  φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
3 κεφάλια σκόρδο
1 και μισό  φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ξύδι από καλό κρασί
αλατάκι
φρέσκο τριμμένο πιπεράκι
αλεύρι για το αλεύρωμα


Εκτέλεση

Ζητάμε από το χασάπη να κόψει λεπτές τις φέτες του μοσχαριού όπως στο σνίτσελ αλλά ακόμα πιο λεπτές.  Πλένουμε καλά, στεγνώνουμε και έπειτα αλευρώνουμε καλά και το τηγανίζουμε μέσα στο ελαιόλαδο.

Παίρνουμε το τηγανισμένο κρέας και το στοιβάζουμε  το μισό στον πάτο μιας βαθιάς και πλατιάς  κατσαρόλας. Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα ρίχνουμε πάνω στο κρέας τα μισά ενώ προσθέτουμε πασπαλίζοντας  το μισό από το μαϊντανό.

Βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο κρέας και ρίχνουμε τα υπόλοιπα σκόρδα και το υπόλοιπο μαϊντανό και περιχύνετε το φαγητό με το ξύδι.

Το αφήνουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει τρυφερό και αν χρειάζεται συμπληρώστε λίγο νεράκι.

Το ζουμί θα χυλώσει αλλά το κρέας δεν πρέπει να λιώσει γιατί θα το σερβίρουμε σε φέτες όπως το βάλαμε στη κατσαρόλα.

Το συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανιτές!

Καλή όρεξη!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: