Social Icons

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Σουηδία: Πυρετώδεις προετοιμασίες για τον γάμο της πανέμορφης πριγκίπισσας Μαντλίν.





Γράφει η Χριστίνα Αλαμάνου







Η σουηδική Βασιλική Αυλή, αλλά και οι πολίτες της χώρας  περιμένουν  με μεγάλη χαρά και αγωνία την ημέρα του γάμου της πριγκίπισσας Μαντλίν (Madeleine) και του αρραβωνιαστικού της, τραπεζίτη Chris O'Neill.


Ως γνωστόν η γαμήλια τελετή θα πραγματοποιηθεί στη Στοκχόλμη στις 8 Ιουνίου του 2013, δύο ημέρες πριν τα γενέθλια της πριγκίπισσας  ενώ θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό του παλατιού.
Σχετικά με το ειδύλλιο της Madeleine και του Chris O'Neill έχουν γραφτεί κατά καιρούς πολλά, από τις αρχές του 2011,  καθώς το ερωτευμένο ζευγάρι διέμενε για αρκετό καιρό  στη Νέα Υόρκη. 



Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα οι γαλαζοαίματοι επισκέπτες θα φιλοξενηθούν στο Grand Hotel της πρωτεύουσας καθώς ο Βασιλιάς Carl XVI Gustaf και η βασίλισσα Silvia θα τους καλωσορίσει στις 7 του Ιουνίου, παραμονή του γάμου, στο πρώτο επίσημο δείπνο. 

Αν και η τελική λίστα των καλεσμένων δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, το μόνο που έχει επισήμως κυκλοφορήσει είναι ότι για λογαριασμό της βρετανικής οικογένειας θα παραστεί ο Prince Edward και η Sophie, κόμισσα του Wessex , ενώ η νύφη έχει επιλέξει  ένα θεσπέσιο νυφικό από τον οίκο Valentino.



Το ζευγάρι θα παντρευτεί στο Βασιλικό Παρεκκλήσι στις 4 το απόγευμα, ενώ 21 κανονιοβολισμοί θα χαιρετήσουν το λαμπερό γεγονός.  Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με μια δεξίωση στο Βασιλικό Παλάτι, την επίσημη κατοικία των γονέων της νύφης, και θα καταλήξουν με το εορταστικό δείπνο υπό την επιμέλεια του σεφ Mathias Dahlgren.


Η 30χρονη Μαντλίν είναι η μικρότερη κόρη της βασίλισσας Σίλβιας και του βασιλιά Καρόλου Γουσταύου ΙΣΤ΄ και  η 4η στη σειρά διαδοχής του σουηδικού θρόνου. Το βασιλικό ζεύγος έχει άλλα δυο παιδιά - τη μεγαλύτερη κόρη 33χρονη πριγκίπισσα Βικτωρία, πρωτότοκη και διάδοχο του θρόνου και τον πρίγκιπα Κάρολο Φίλιππο.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από δύο χρόνια στη Νέα Υόρκη, όπου ζούσε και εργαζόταν η Μαντλίν σε ένα Ίδρυμα για παιδιά, το οποίο δημιούργησε η μητέρα της, Βασίλισσα Σίλβια.
Ο 38χρονος γαμπρός έχει αρχίσει εδώ και πολλούς μήνες εντατικά μαθήματα σουηδικών , παρότι είχε ανακοινώσει ο ίδιος στο παρελθόν  πως του είναι δύσκολο να μάθει εύκολα τη γλώσσα.

Ο Κρίστοφερ Ο΄Νιλ γεννήθηκε στο Λονδίνο και έχει τόσο τη βρετανική όσο και την αμερικανική υπηκοότητα ενώ έχει σπούδασε στην Ελβετία και έχει bachelor στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης. Εργάζεται ως στέλεχος της Noster Capital, ένα hedge fund που διατηρεί γραφεία σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη.
 
Aν και  O' Neill δεν προέρχεται από βασιλική οικογένεια, πληροφορίες αναφέρουν ότι η  Γερμανίδα μητέρα του, Εύα υπήρξε πρώην φίλη του πρίγκιπα Καρόλου. Το ζευγάρι φαίνεται να συναντήθηκε σε ένα αγώνα πόλο και πηγές αναφέρουν ότι η γνωριμία τους εξελίχθηκε σε μια πολύ τρυφερή  σχέση το 1986, παρόλο που πρίγκιπας Κάρολος ήταν παντρεμένος με την πριγκίπισσα Νταιάνα. 

Το παλάτι βέβαια αρνείται ότι ισχύει η παραπάνω πληροφορία-είδηση, αν και κατά καιρούς έχουν γραφτεί  αρκετές γραμμές σε άρθρα  για τις θερμές υποδοχές της μητέρας του γαμπρού, Ο’ Νeil προς τον Κάρολο, όπου και όποτε τον συναντάει…



Δεν υπάρχουν σχόλια: