Social Icons

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Το "Fortuna" που έφερε Φουρτούνες στο βασιλιά Χουάν Κάρλος




Απο την Contessa, 
 
Να παραχωρήσει το σκάφος του στο κράτος αποφάσισε, κάτω από τη λαϊκή πίεση, ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος. Το σκάφος, ονόματι «Φορτούνα», δωρίστηκε στον Χουάν Κάρλος το 2000 από το επιχειρηματικό γκρουπ Τουριστικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα των Βαλεαρίδων Νήσων με την ελπίδα η παρουσία της βασιλικής οικογένειας στη Μεσόγειο να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό τουριστών.


Το όνομα του σκάφους σημαίνει τύχη. Και σίγουρα είναι μεγάλη τύχη να σου δωρίζεται ένα σκάφος μήκους 41,5 μέτρων και αξίας 21 εκατομμυρίων ευρώ. 


Όμως εν καιρώ κρίσης και με τα ποσοστά ανεργίας να σπάνε τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο, οι Ισπανοί πολίτες δεν ανέχονται να βλέπουν το βασιλιά τους να ξοδεύει πάνω από 20.000 ευρώ για κάθε γέμισμα. Η δημοφιλία της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας διαγράφει πτωτική πορεία στις δημοσκοπήσεις λόγω μια σειράς αποκαλύψεων , αλλά και από την υπόθεση διαφθοράς με τη συμμετοχή του γαμπρού του Ινάκι Ουνταγκαρίν.


Όπως ανακοίνωσε ο βασιλικός οίκος, το κόστος συντήρησης του γιοτ δεν είναι πλέον συμβατό με τη λιτότητα που επιβλήθηκε στη χώρα από την κρίση.

«Ο βασιλιάς έλαβε την απόφαση να γίνουν όλες τις ενέργειες για την εκχώρησης στις υπηρεσίες της Εθνικής Κληρονομιάς του γιοτ "Fortuna", η αξία του οποίου υπολογίζεται σε 21 εκατομμύρια ευρώ» , είπε ένας εκπρόσωπος του βασιλικού οίκου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Κληρονομιάς, η οποία διαχειρίζεται την περιουσία του μονάρχη, πρέπει να εγκρίνει την πώληση της «Fortuna» στην ισπανική κυβέρνηση, η οποία αποφασίζει αν θα το κρατήσει ή θα το πουλήσει.

Ο 75χρονος Χουάν Κάρλος χρησιμοποιεί ελάχιστα το γιοτ με τελευταία φορά τον Αύγουστο του 2012.


Δεν υπάρχουν σχόλια: