Social Icons

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

H Τζίνα Λολομπρίτζιντα βγάζει τα κοσμήματα της στο σφυρί



Απο την Contessa,

Στη λίστα των διασήμων που εκποιούν τα πανάκριβα διαμαντικά τους έρχεται να προστεθεί και η 85χρονη Τζίνα Λολομπρίτζιντα, η οποία πουλά μέσω του οίκου Sotheby's 22 κοσμήματα του οίκου Bulgari από τη συλλογή της στις 14 Μαΐου στη Γενεύη.


Πολλά εξ αυτών δε - οι τιμές τους κυμαίνονται από 150.000 και ξεπερνούν το ένα εκατ. δολάρια - είναι φορτωμένα και με ιδιαίτερη ιστορία όπως αναφέρουν τα Νέα.  


Η ιταλίδα πρωταγωνίστρια τα φόρεσε σε σημαντικές στιγμές της καριέρας της και σε εμφανίσεις της που άφησαν εποχή, όπως ένας συνδυασμός βραχιολιού και περιδέραιου που φορέθηκε το 1961 όταν κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ηθοποιού, αλλά και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με διαμάντια και μαργαριτάρια που φόρεσε το 1967 στην πρεμιέρα της ταινίας «Η στρίγκλα που έγινε αρνάκι», όπου συναντήθηκε και με την πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

«Αρχισα να συλλέγω κοσμήματα Bulgari τις δεκαετίες '50 και '60, μαγεμένη από την υπέροχη τεχνική και το διακριτό στυλ αυτών των κομματιών. Με συνόδευσαν σε πολλά ταξίδια, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά, και φέρουν τα αρώματα εκείνων των εποχών και των συναρπαστικών ανθρώπων που γνώρισα κατά τη διάρκεια αυτών των ταξιδιών», λέει η ηθοποιός που υπήρξε σύμβολο του σεξ τη δεκαετία του '50.

«Αυτές τις ημέρες επενδύω τον χρόνο μου στην καριέρα μου ως γλύπτρια και έχω ελάχιστη ανάγκη από κοσμήματα, γι' αυτό και αποφάσισα ότι είναι η καλύτερη στιγμή να τα μοιραστώ με άλλους συλλέκτες. Με το να κάνω αυτό, μπορώ επίσης να βοηθήσω έναν σκοπό για τον οποίο έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αυτόν της έρευνας των βλαστοκυττάρων και της θεραπείας μέσω αυτών, η οποία πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι δωρεάν διαθέσιμη για κάθε παιδί. Είναι επιθυμία μου μέρος από τα κέρδη των πωλήσεων να διατεθεί προς βοήθεια ίδρυσης ενός διεθνούς νοσοκομείου για την έρευνα των βλαστοκυττάρων».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: