Social Icons

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Αντζελίνα Τζολί: Η πρόληψη σώζει…





΄΄Τώρα πλέον μπορώ να πω στα παιδιά μου ότι δεν πρόκειται να με χάσουν από αυτή την ασθένεια.
Απο την Contessa,
Θαυμασμό και συγκίνηση προκάλεσε η γενναία απόφαση της Αντζελίνα Τζολί να δημοσιοποιήσει τον αγώνα, που έδινε εδώ και αρκετούς μήνες για να γλιτώσει από τον καρκίνο, αλλά και το γεγονός ότι υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή για προληπτικούς λόγους.
Η 37χρονη ηθοποιός, μητέρα έξι παιδιών, δήλωσε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, είχε 87%πιθανότητες  να προσβληθεί από καρκίνο του στήθους και 50% πιθανότητες να προσβληθεί από καρκίνο των ωοθηκών.



Όπως είπε η ίδια, αποφάσισε να μειώσει όσο μπορούσε το ρίσκο. Τόνισε ακόμα ότι η μητέρα της πάλεψε για περισσότερα από 10 χρόνια με τον καρκίνο και τελικά πέθανε στα 56 της χρόνια.

Πρόσθεσε ότι ήθελε να καθησυχάσει τα έξι της παιδιά, πως η αρρώστια που της στέρησε τη δική της μητέρα, δε θα στερήσει και εκείνη από τα παιδιά της.

«Η αλήθεια είναι ότι έχω ένα ‘προβληματικό’ γονίδιο, το BRCA1, το οποίο αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανίσω καρκίνο του μαστού και καρκίνο των ωοθηκών», δήλωσε η ίδια.

Τα μίντια δεν είχαν σταματήσει λεπτό να ασχολούνται με την υγεία της, με αφορμή την ολοένα και πιο αδύνατη σιλουέτα της, αλλά και την ταλαιπωρημένη όψη της.

Αποκορύφωμα ήταν οι πρόσφατες φωτογραφίες που έδειχναν την ηθοποιό φανερά αδυνατισμένη να βγαίνει από το αμάξι της στο Μπέβερλι Χιλς ντυμένη στα μαύρα.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2012, η διάσημη ηθοποιός εκδίδει ανακοίνωση, προκειμένου να διαψεύσει φήμες που την ήθελαν να έχει προσβληθεί από ηπατίτιδα C. "Η Αντζελίνα Τζολί έχει μόνο το δέρμα πάνω στα οστά της" γράφει χαρακτηριστικά το περιοδικό People.


"Στα 36 της η σταρ εμφανίζεται με οστεώδες κουρασμένο πρόσωπο και σκελετωμένη εμφάνιση" ανέφεραν τα ξένα δημοσιεύματα.
"Είναι μέρες που η Αντζελίνα πίνει μόνο τσάι και τρώει λίγα καρύδια" σχολίαζαν πηγές, που γνώριζαν την καθημερινή ζωή του διάσημου ζευγαριού.





Το χρονικό του γενναίου ταξιδιού της Αντζελίνα Τζολί:

2 Φεβρουαρίου: Η Αντζελίνα ξεκινάει θεραπεία τριών μηνών, πριν την επέμβαση στο στήθος της.
16 Φεβρουαρίου: Η ηθοποιός υποβάλλεται σε μεγάλη επέμβαση, που διήρκησε περίπου 8 ώρες.
26 Φεβρουαρίου: Η Αντζελίνα φωτογραφίζεται με τον υπουργό εξωτερικών της Βρετανίας, Γουίλιαμ Χέιγκ στο Κονγκό, δέκα μόλις μέρες μετά την πρώτη της επέμβαση.
4 Απριλίου: Η Αντζελίνα δίνει το παρόν στη συνδιάσκεψη των Γυναικών του Κόσμου στη Νέα Υόρκη.
11 Απριλίου: Η Αντζελίνα Τζολί φωτογραφίζεται και πάλι με τον Γουίλιαμ Χέιγκ στη διάσκεψη των G8 στο Λονδίνο.
20 Aπριλίου: Η Αμερικανίδα σταρ υποβάλλεται στην τελική εγχείριση, καθώς τοποθετούνται εμφυτεύματα στο στήθος της.
27 Απριλίου: Η θεραπεία ολοκληρώνεται με επιτυχία. Οι πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου μειώνονται από 87% στο 5%.
14 Μαΐου: Η ηθοποιός φανερώνει την απόφαση της μέσα από άρθρο της, που δημοσιεύεται στους New York Times.


Δεν υπάρχουν σχόλια: