Social Icons

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

O Bασιλιάς της Ευρώπης...γεννήθηκε στον Πειραιά!




 Ατελείωτα πανηγύρια μέχρι τα ξημερώματα στο Πασαλιμάνι!




 Απο τον Max,


«Βασιλιάς» της Ευρώπης για δεύτερη συνεχή χρονιά και τρίτη στην Ιστορία του (1997, 2012, 2013) αναδείχτηκε ο Ολυμπιακός που κατάφερε να νικήσει με 100-88 τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Ευρωλίγκα στο Λονδίνο.


Η «βασίλισσα» της Ισπανίας υποκλίθηκε στο μεγαλείο των Πειραιωτών που έχοντας ως κορυφαίο τον αρχηγό τους Βασίλη Σπανούλη δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να πιστέψει στην κούπα.

Ο Vspan «ξύπνησε» στο β' ημίχρονο και οδήγησε τον Ολυμπιακό ξανά στην κορυφή της Ευρώπης.

Ο Γ.Μπαρτζώκας έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά την Ευρωλίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι», μπήκαν στο κλειστό «κλαμπ» των Μακάμπι Τελ Αβίβ (2004, 2005) και Γιουγκοπλάστικα (1989, 1990, 1991) που είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν πάρει «back to back» τίτλους σε final four.

Λίγη ώρα μετά τη λήξη του τελικού, οι φίλοι του Ολυμπιακου έσπευσαν βγήκαν σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες του Πειραιά για να πανηγυρίσουν! 


«Να 'τοι, να 'τοι οι πρωταθλητές» ήταν το σύνθημα που δονούσε περισσότερο την «ατμόσφαιρα», ενώ τα καπνογόνα έκαναν τη νύχτα… μέρα!

Μηχανοκίνητες πορείες με αυτοκίνητα και μηχανές σήκωσαν ολόκληρο τον Πειραιά στο πόδι!

Η επιστροφή των τρις Πρωταθλητών Ευρώπης απ' το Λονδίνο υπολογίζεται στις 18:30-19:00 το απόγευμα και πλήθος κόσμου αναμένεται να δώσει το «παρών», προκειμένου να αποθέωσει τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του να πανηγυρίσουν μαζί τους.

Εν τω μεταξύ ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε τα δικά του συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Το μήνυμα του για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τροπαίου ήταν: «Από καρδιάς συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου και για τη συγκίνηση που χάρισε σε όλους».

Το μήνυμα του προέδρου της Δημοκρατίας
Συγκινημένος από την τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού και την παραμονή μιας ελληνικής ομάδας στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας σε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην πειραϊκή ΚΑΕ.
«Η μεγάλη σας επιτυχία σε μια κορυφαία πανευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, για δεύτερη συνεχή χρονιά, αποτελεί για όλους μας ένα μεγάλο παράδειγμα, ότι με μεθοδική δουλειά, προσήλωση στο στόχο και πάνω απ'όλα πίστη στις δυνάμεις μας, μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή. Εκ μέρους όλων των Ελλήνων ένα μεγάλο ευχαριστώ».





Δεν υπάρχουν σχόλια: